Kayıp Otoban
    Kayıp Otoban hakkında görüşlerin ?

Sarp Baran
    Sarp Baran

16 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
    sadece yönetmenin hayranlarının seveceği bir film olmuş. insanların sevememelerini anlıyorum çünkü bu tür filmlere ilk karşılaşacak olanlar aşırı derece garip hissedebilir. yönetmeni tanımayanlar için bir deli eğlencesinden başka bir şey olmaz anlaşılacağı. ben bir hayranı olarak yine her zamanki gibi büyülendim. rüyalar ile gerçeklerin çatışmasını, rüya imgelerini, utanç ve kıskançlık duygularını tıpkı bir kabustaymışçasına kullanması taktire şayan. david lynch kafanın içine girmekten çok keyif aldığımı söyleyebilirim.
    Amac Vural
    Amac Vural

24 Şubat 2021 tarihinde eklendi
    Bu yazı spoiler içerir.Ama isteyen olursa okuyupta filmi izleyebilir.Zaten ilk seferde anlamanız biraz güç.Kısa ve net bir şekilde filmi açıklayacak olursak benim anladığım kadarıyla; Fred güzel karısını aşırı kıskanmaktadır ve onu tatmin de edememektedir.Kafasında hep kurduğu şekilde karısının onu aldatabileceğini düşünmesi gün ve gün aklına girecektir.Ve karısını öldürür.Cezaevine girdiğinde ise karısını haksız yere öldürdüğünü hazmedemez ve bilinçaltı kendine bir kılıf uydurmaya çalışır.Yani filmin konu kısmında yazdığı gibi fred karısının geçmişini bilmiyor falan değildir.Fred zaten müzisyendir ki ben hiç beğenmedim yaptığı müziği, barda pavyonda bir şekilde tanışıp evlendiği bir kadın olabilir renee ablamız.Lakin kadının mükemmel derecede güzelliği, başarısız müzisyen, iktidarsız, yeterince de yakışıklı olmayan fred abimize fazla gelir ve olaylar örgüsü başlar.Tekrar söylüyorum tüm film fredin kafasının içinde geçiyor ve karısının gerçek hayatta nasıl bir insan olduğunu tanıyamıyoruz.Hep Fredin bakış açısı onun düşünceleri gibi yelpazeden bakıyoruz filme.Sanat için toplumsal yapıyı eleştirmek için gerçekten gerekli bir film.90 lı yıllarda amerikan filmlerinin bir çoğunda gördüğümüz üzere, kadınların haklarının çoğalması ve erkek özgüveninin yitirilmesiyle toplumsa bu şekilde bir sorun ortaya çıktı, erkeklerin şiddete eğilimlerinin çoğalması, kendilerini kanıtlama yöntemlerinin bu şekilde olması gibi.30 sene arayla bu problemleri şuan ülkemizde de görüyoruz.Ders niteliğinde ergenlik yaşına gelmiş bireylere izletilmesi ve anlatılması gereken bir film olmuş.Emeği geçen herkezin ellerine sağlık.
    ALPEREN
    ALPEREN

17 Ekim 2020 tarihinde eklendi
    10 dakika dayanabildim... 2 saat izleyenlere SAYGILAR.. sorun sizde değil bende ..:) bu filmi 2 saat izleyebilmek için sağlam bir... sat komondosu... eğitimini tamamlamak lazım diye düşünüyorum..
    Mediirs
    Mediirs

14 Eylül 2020 tarihinde eklendi
    Çok fazla +18 içerik bulunduran,yer yer "ulan noluyo" dedirten, film bittikten sonra bi süre amaçsızca duvara baktırtan yapım. Güzel, keyifli. Üstüne kafa yormak gerekir. Bu tür filmleri sevenler için tam bir baş yapıt. 2 Saat filmi 1 saat de açıklamasını izledim. Konu güzel aslında ama biraz daha ipucu olmalıydı filmde, bence.
    erdal k.
    erdal k.

5 Nisan 2020 tarihinde eklendi
    Bazı tipler vardır, saçma sapan bir resmin karşısına geçip elini çenesine, parmağını yanağına koyup dakikalarca ona bakan ve resmin söylemediği şeyleri ona söyleten. Bu filmi beğenenler de aynı tipler. Tam anlamıyla saçma sapan bir film. Ucuz bir iki sahneyle merak uyandırmaya çalışmış. Hele çok gerildim diyenler muhtemelen börtü böcekten bile korkan kişilerdir. Sonuna kadar zor sabrettim, tam bir vakit kaybı.
    BABA S.
    BABA S.

30 Kasım 2019 tarihinde eklendi
    David Lynch'ten önce Mulholland Drive filmini izlediğim için film bana yabancı gelmedi.Buna karşın filmin mantığını ve olay örgüsünü aşağı yukarı bilsem de neyin noir olduğunu anlamak için yinede bir film analizi okumam gerekti fakat beklediğimden çok farklı şeyler okumadım.Bu tur filmler icin kolay fark edilebilir bazi detaylar vardi.Mesele Pete'in rahatsiz oldugu caz şarkı,25-26 numara, gerçeklikte kendini tekrarlayan"Fred,Where are you?" diyaloğu vs.Ama Kesinlikle bir Mulholland Drive değildi.Ama bu kurgu David Lynch'ten sürekli üstüne birşeyler ekleyerek bize izlettigi filmlerden bir olmuş diyebilirim.Film izlemeye değer iyi seyirler....
    theyurdal
    theyurdal

13 Aralık 2015 tarihinde eklendi
    çok karışık bir film ve her saniyesi önemli olan bir film ve kendine çok iyi çeken bir film gerilim çok iyi uygulanmış bilimkurguyu çok sevenler izlemesin bence onlara göre değil 10 üz 8.1
    sinema
    1 ziyaretçi
    21 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
    Evet, david lynch tarzı filmleri severim ama bu kesinlikle en kötüsü. İki kesim var bu film hakkındaki görüşlerini dile getiren; filmin iyi olduğunu düşünenler (ki bana göre bu kişilerin sinemadan anlamadığı bir gerçek) birde kötü olduğunu düşünenler. Ben ikincisine dahilim. Yönetmen her zaman filmlerine rüyadaki o olayların birbiriyle olan garip bağlantısını, zamansızlığı, gotik ve mistik imgeleri koyuyor. Bunları çok iyi yapıyor örneğin Blue Velvet harikaydı veya Mulholland Drive. Bu iki filmde aklınızda bıraktığı sorular gerçekten size haz veriyordu. Sanatıyla görüntüsüyle sizi doyuruyordu. Her ne kadar bir zamansızlık ve anlamsızlık kavramları olsa da bunlardan zevk alıyorduk, filmin içine tat katıyordu. Ama Lost Highway maalesef bunu başaramıyor. Lynch bu sefer imgelerini doğru yerleştirememiş ve ortaya sadece saçmalık çıkmış. Bu filmin saçma olmadığını kanıtlayacak tek bir kişi bile yoktur. Tarzını ve ustalığını gösterememiş yönetmen bekleneni verememiş. Olaylar birbirlerinden çok uzak, anlam yok merak yok. Duygu yok işin içinde ve zeka. Lynch'in sadece filme bu ilginçlikleri seyirci merak etsin, anlamasın ve düşünsün diye koymuş. Ama bu imgeler kavramlar sizde hiç düşünme, anlama fırsatı bile vermiyor. Arkasındaki anlatılmak isteneni bile boşveriyorsunuz. Sadece birkaç farklılık konulmuş ilgi çekmek için. Ama zaman kaybı olmuş. Sanatın "s"si bile yok. Özgünlükten çıkmış. Bir eser değil boş zaman filmi olmuş. David Lynch'in en kötü yapıtı. Ondan böyle bir şey beklemezdim. Bu sefer imgeler ve kavramlar bile birbirinden uzak ve izleyende bir tutam bile merak hissi uyandırmıyor, sadece anlamadım diyorsunuz. Filmi zaten anlamak için izlememelisiniz ama bu kadar saçmalık, ve zekasız sadece rüya havası yaratmak için konulmuş imgeler filmi ucuz bir film yapmış. 10/4
    kemerlee
    kemerlee

3 Mart 2012 tarihinde eklendi
    David Lynch sinemasi rüyalarla, altmetinlerle anlatilmasi, zaman zaman surelist(silgi kafa) sinemaya göz kirpmasiyla her seyirciye ve her zevke hitap etmiyor kuskusuz, ama bu farkli sinema deneyiminin birçok sadik hayrani ve takipçisi var, kayip otoban lynch sinemasinin en ünlü halkasi bir sinema elestirmeninin dedigi gibi kayip otobanin açiklamasi açiklamasi olmamasidir.Ne kadar farkli ve tuhaf olsada ister Eraserhead olsun ister Mulholland Dr. isterse Twin Peaks hepsinin bir açiklamasi ve bir çözümü vardir.Ama tüm filme tam bir mantikli açiklama getiren yada çözen ben görmedim görebilcegimide sanmiyorum.(segredeli on yil oldu bir ara 3-5 kisi oturup tekrar segretmeyi düsünüyorum bakalim geçen on yilda birsey degismismi:)
    On yil önce segretmis ve filmi çözememis ve bir çok tanidigima vermistim(daha tam olarak çözen olmadi) Tüm Lynch filmlerini segredip çözmüs olarak filmi oturup tekrar segrettik bir çok teori gelistirsekte filmin tüm sahnelerinin tam olarak oturdugu bir mantik yok niyazikki.Lynch filmi eksik parçalari olan bir yappoz gibi.Lynch Röportajlarindada belirttigi gibi, ben 4-5 filmlik senaryoyu birlestirerek bir film yaptim, herkezin kendi teorilerini gelistirmesini ve kendi hikayesini çikarmasini istiyorum.Delilik ve dahilik arasinda ince çizgi varsa, Lynch her iki taraftada yer alan bir sinemaci onu ve filmlerini bu kadar farkli ve degerli yapanda bu sanirim.
    10/9
    cemertem
    cemertem

13 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
    DEVAMI...
    ve evine gelen bu kasetler yüzünden polise gidiyorlar. fakat gittikleri parti her seyi tekrar allak bullak ediyor. zira orada tekrar andy ve gizemli adam ile karsilasiyorlar. artik tüm travmalar tekrar yasanmaya basliyor. ve o gece renee'yi öldürüyor. polisin tutukladigi fred elektrikli sandalyeye mahkum edilmek üzere infazini bekliyor hapiste. dikkatinizi çekmek istedigim nokta filmin sonuyla filmin baslangici birbirinin devami seklinde ilerliyor. gizemli adamin sordugu daha önce de karsilasmistik cümlesi bunu kanitliyor. kronolojik siraya göre gizemli adamla en son klüp sahnesinde konusuyorlar. ama filmin ilk sahnelerinden biri klüp sahnesidir. anlatabilmisimdir umarim. ve bütün bunlarin haricinde lynch'in kendisinden duymadim ama fred'in dedektifler tarafindan sorgulanmasi gerçekliginden emin oldugum tek sahne galiba. evet fred renee'yi öldürdü bu da bir gerçek ama renee fred'i aldatti mi? renee gerçekten pornocu mu? dick laurent diye biri var miydi? bütün bunlar hayal mi gerçek mi bilinemeyecek. dick laurent ise porno krali eddy'di bunu da bilmeyenlere hatirlatayim. film bize sizofreninin gözünden anlatiyor her seyi. gizemli adam tipki fight club filmindeki tyler durden gibi bir karakter. baska bir zaman bu filmin çok daha genis biçimde kritigini yapacagim.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

7 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    finali itibariyle insanı şaşırtan harika bir film 9/10
    deckard76
    deckard76

21 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
    Lynch sinemasının doruk noktası.Her sahnesinde dahi bir yönetmenin elinden çıktığını haykıran bir başyapıt.Karanlık,gizemli ve gerilimli eşsiz atmosferi ile bu filmi izlemek değil yaşamak gerek.10/10
    Adenoma
    Adenoma

26 Mart 2011 tarihinde eklendi
    mulholland çıkmazına göre daha zor bir film. hani 10 kere de izlesen film hakkında düşüncemin değişeceğine inanmadığım için tekrar izlemedim. mulhollandı anlamasan ilk seferinde, tekrar izlemenin faydası olabilir kanımca.
    axbluem
    axbluem

17 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    Çok karışık,boşa geçen 2 saat,eğer bu tür film izleyecekseniz tek film var oda akıl defteri(memento).Puanım 5
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

11 Haziran 2012 tarihinde eklendi
    paralel evren dedigimiz olay genelde 2 tür olarak olabilecegi kabul edilir. 1.si ayni uzay farkli bir boyut. 2. si ise farkli uzaylarda tek bir boyuttur. yani ayni uzayda ayni anda farkli boyutlar demek, ayni günes sistemi ayni samanyolu aklinizda evren dediginizde ne canlaniyorsa artik, ayni evrende farkli boyutlarda ayni anda farkli varliklarin olabilecegidir. mesela siz televizyon izlerken o sirada önünüzden bir dinazor geçiyor olabilir :) fakat mekan ayni olmasina ragmen farkli bir boyutta oldugu için ne birbirinizi görebilir ne duyabilir ne de farkedebilirsiniz. bunu metafizik ile karistirmayin. çünkü inaniyorsaniz eger bu ayni zaman ayni mekan içinde farkli bir boyut degildir. çünkü siz onlari gremior olsaniz bile onlar sizin farkinizdadir :) 2. si ise farkli mekan ayni boyuttan kasit, yine evrenlerin tipatip ayninin farkli mekanlarda farkli zamanlarda olabilecegidir ki bu 2. sikta farkli bir boyuttan bahsedilemez. bu sefer ayni boyutta ayni frekansta bizim bir kopyamizin farkli bir mekan da bulundugunu iddia etmektir. ve bu teorile her iki sik içinde sayilarla sinirli degildir. yani sonsuzdur. paralel evrenin üzerinden kisa bir geçis yaptigimiza göre artk filmle ilgili alakasna kafa yoralim. bana göre paralel evren ile hiçbir alakasi yok bu filmin. çünkü paralel evrenlerde 1. sikta ayni mekanda farkli boyutlarda bile varliklar olsa bir tane daha sizden yoktur farkli varliklarla ayni mekani farkli boyutlarda paylasiyorsunuz demektir. 2. sikta da yine alaka yoktur filmle. çünkü farkli bir dünyada sizin ayninizdan bir tane dha olmasi demektir ki bunun tipatip ayninizin olmasi gerekir. yani hissettiginiz kisi olamazsiniz paralel evrende. yada benzemediginiz. bu lynch aslinda benim paralel evrende yönetmen halim demekten baska birsey degildir :) çünkü ben lynch degilim benim benzerim bile degil :) ama belli mi olur belki paralel evrenin birinde ben ayni surette yönetmenimdir :) ama paralel evrenin herhangi birinde ben lynch degilimdir yine benimdir :) filmimizde ise bi fred bi pitt var. fakat bunlar suret olarak kesinlikle farkli insanlar. paralel evrenlerde yasiyor olsalar bile kesinlikle ayni kisi degiller. bu arada animsamalar var demissin. bu ancak dejavu olabilir. dejavununda paralel evrenle iliskisini söyle açiklayabiliriz. yine 2. paralel evren tanimi için geçerli olmak üzere, paralel evrenlerin birbirine en yakin olduklari anda iki evrenin birbirine o sürtme aninda ki insanin kapildigi his olabilme düsüncesi vardir. çünkü sanki o sira iki evren birbirine geçmis gibidir ve düsünceler de birbirine geçmistir. ve o sira insan ben bu olayi bir yerde sanki yasamistim diyebilir. bu böyle bile olsa dedigim gibi birinin fred birinin pitt olarak farkli suretlerde bunu hissetmesi mümkün degildir. çünkü farkli kisilerdir. bana göre bu film tamamen sizofreni filmidir. fred'in kendisini aldattigini sandigi karisini öldürmesinden sonra, kendisini pitt olarak hayal edip yada halisilasyon diyelim buna, karisini iyi birsey için öldürdügünü sanmasindan baska birsey degildir. çünkü hayalinde karisini kötü yoldan kurtarmak istedigini sandigi için kenini rahatlatmaktadir hayalini kurdugu kisi yani pitt sayesinden. paralel evrenle uzaktan yakindan alakasi yoktur bu filmin. paralel evren filmi izlemek isterseniz jet lee'nin the one (tek) filmini izleyebilirsiniz. paralel evren iste öyle birsey :)) ha son bir sey daha, bu film paralel evren üzerine kurulmus bile olsa, desenize lynch tarz yapmis, psikolojik filmlerden bilim kurguya atlamis :)) sonuç olarak 10 üzerinden 10