ncinarli
23 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten anlaşılması çok zor olan bir film.Ayrıntılı yorum yapan arkadaşları bile iki defa okumak gerekiyor ki filmi anca anlayabilesiniz veya film hakkında yorum yapabilesiniz :) .Ama film en başından beri ilgiyi üzerine çekebiliyor.Sonuna doğru daha da değişik oluyor ama sonunu anlamayınca ister istemez sinirleriniz bozuluyor.Zaten filmi ilk izlemede anlamak olası değil.Tekrar tekrar izleseniz bile yine de belli bir bilgi birikimine sahip olmak gerekiyor belli ki.Ayrıntılara çok dikkat etmek gerekPeki bu kadar karmaşık bir film yapmanın anlamı ne! o da tartışılır.Anladığınız ve emek verildiğini düşündüğünüz taktirde güzel bir film.
David Lynch'in en gerilimli,en derinlikli filmi sadece yönetmenin sinemasının değil,gerçeküstü sinemanın başyapıtlarından.Uzun zaman önce televizyonda izlediğim filmi dün akşam alıp izledim.Baştan sona büyük bir zevkle izlediğim filmin her karesi kamera arkasında büyük bir dehanın olduğunu haykırıyor.Bill Pullman,Patricia arguette ve Balthazar getty çok iyi ama mafya babası rolünde Robert Loggia muhteşem oynuyor.Sinemaseverlerin arşivlemesi ve her izlendiğinde Lynch'ın dehasının önünde eğilmesi gereken büyük bir klasik.
Mulholland Çıkmazın da daha iyi bir anlatım vardı tamam anlaşılıyor çoklu kişilik var ama bazı yerlerde kopukluk var pek fazla bişi kazandırmadı bana ama iyi filmdi sonunu merak ediyor ama belki benden kaynaklanıyor anlamadıgım yerler var
ya bu film ölmeden önce en az 3 kez izlenmeli.bi kere yetmez çünkü. muhteşem bi film tam bir lynch filmi ama en iyisi. muzikleride en az film kadar muhtesem
Hani halk arasında cevabını az kişinin bildiği bilmeceler vardır ya.Bilmeceyi soran kişiye doğru cevabıda verseniz,yanlış cevabıda verseniz gülümser,tamam pes desenizde cevabı söylemez ya. işte aynı o bilmecelere benzeyen bi film lost highway.tamam pes diyosunuz ama gülümsemeye devam ediyor david lynch.
filmde kayboldum david lynch filmlerini sevemiyorum.. neden bi filmi anlamak icin ekran basinda kendimi kasmak zorunda kalayim ki..konusu hatirina 4/10
Dikkat filmi izledikten sonra sizde kaybolmayın. Kafayı da fazla yormayın yorarsanız bütün gün hatta günlerce filmi düşünürsünüz. Harika bi film aslında alttaki arkadaş çok güzel yazmış AnlayanA
Filmlerin birden fazla izlenince yada spoilerları okuyunca anlam ifade etmesini pek hoş karşılamıyorum.Şizofrenlik yada kimlik bunalım filmleri Dövüş Kulubu ya da Akıl oyunları gibi olmalı ki aklı dengesi yerinde olan her izleyici filmi anlasın.Fakat kayıp otoban birçok şeyi seyircinin hayal gücüne bırakmakla beraber senaryo olarak akıl sınırlarını zorluyor.Fazla uzatmamak gerekirse anlayabilene güzel film.Anlamazsanız bu filme düşük puan,anlarsanız yüksek puan verirsiniz ve buda çok doğal.10/8.
izleyen her bireyin elindeki materyalden farklı bir kompozisyon yaratabileceği kadar özgün ve sınırsız bir film lost highway. şimdi kafamda oluşturduğum upuzun bir çözümünü yazmayı isterdim ama başkalarını yok yere manipule etmenin hiç lüzumu yok. çünkü bence filmin en büyük özelliği bu. onlarca farklı çözümünün olabilmesi, hatta hiç bir çözümünün olmaması ihtimali. fred'in filmin başında söylediği gibi:
"nasıl oldukları önemli değil. önemli olan benim olanları nasıl hatırladığım.."
ben filmi izlemeden önce kısaca konusunu okumuştum ve filmi izleyenlerin yorumlarını okumamıştım. filmi izledikten sonra ise pek fazla bişey anlayamadım ve kafamda birçok soru işareti oluşunca yorumları okumaya karar verdim. Yorumları okurken biryandan filmi kafamda canlandırıyordum ve Jinx 'in yorumu kesinlikle kafamdaki soru işaretlerini sildi. gerçekten dikkatli izlenmesi gereken vurucu bir film. ancak marylin manson a gerek yoktu diye düşünüyorum, anlamsız olmuş yani...