4,6
Yedi hakkında görüşlerin ?
18 Mart 2008 tarihinde eklendi
tam bir david fincher film desek yanlış olmaz yine sonu çok ilginç ve harika film....
27 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
brad ve morganın harika bi filmi...
23 Kasım 2008 tarihinde eklendi
tek kelimeyle harika....
19 Mart 2009 tarihinde eklendi
Oyunculuklar harika,sadece Gwyneth Paltrow beni sinir etti tavırlarıyla bana göre fazla abartılı oynamış ya da filmde derdinin ne olduğu tam anlatılmamış.Brad Pitt, Kevin Spacey ve Morgan Freeman muhteşemdi.Senaryosu çok zekice yazılmış.yanlız 7 cinayetin sonuncusu eksik kaldı(öfke) böylesine becerikli bir katilden daha fazlasını bekliyor insan :P bu yüzden ve Gwyneth Paltrow yüzünden 10 değil 9 verdim.Filmi mutlaka tavsiye ediyorum, pişman olmazsınız.
27 Mart 2009 tarihinde eklendi
Muhteşem bir gerilim, filmi sonuna kadar çözemiyorsunuz, ve ve süper finaliyle hayran bırakıyor. 10/9
12 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
izlediğim en kötü filmdi diyebilirim. sıkıldım, hayal kırıklığına uğradım.kemik koleksiyoncusuna bahane bulurdum meğer ne kadar haksızlık etmişim. o bu filme on basar. öneremiyorum zaman kaybetmeyi sevmiyorsanız izlemeyin bu filmi, yok harcayacak vaktim var diyorsanız yapacak başka hiçbir şey kalmamışsa bakın ama aynı anda ikinci bir eylemde bulunun ki sıkılmayın!!!
17 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Daha dün çekilmiş gibi,müthiş oyunculuklar ve senaryo.
29 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
İlginç bulduğum birşey var. Üzerine alınanlar olacaktır elbet. Ama ben yine de söylemek istediklerimi söylemeliyim. Sevenı eşsiz bir film yapan şey film boyunca hiç durmayan yağmur mudur? Evet yağmur gözden kaçmıyor ancak bu özellik midir onu kült ya da başyapıt kılan? Bence çok saçma. Veya Sevenı eşsiz bir film yapan şey benzersiz konusu mudur? Bak bu olabilir mesela. Mantıklı bence. Ancak ben bu müthiş konunun boşluklarla dolu zayıf bir senaryoya dökülerek heba edildiği fikrindeyim. Seven bana göre sürpriz son yapmak için yapılmış bir film. Kabul etmeliyim ki, son 30 dakikadaki eşsiz görselliği beni mest etmiştir. Bu, onu iyi bir film yapmaz ama. Filmin bana göre en büyük kusuru şudur. Filmde ilk 5 cinayet sahnesi çok hızlı bir şekilde geçiliyor. Onun dışında Detektif Mills saçmalığını izlemeye maruz kalıyoruz. Neden böyle söyledim peki? Yaptığı anlamsız-anlamsız hareketlerle, verdiği anlamsız-anlamsız tepkilerle, yaptığı saçma sapan belaltı esprilerle ve ettiği sinir bozucu dozajdaki absürd küfürleriyle filme zarar verip kalitesini düşürmekten başka birşey yapmadığını gördüğümüz sıradan bir film sadece Seven. Ayrıca Morgan Freeman da bu filmdeki rolüyle neden bu kadar abartılıyor onu da anlamış değilim. Film boyunca oturuyor, kalkıyor, yürüyor,arabayla geziyor vs. yani bu mudur mükemmel oyunculuk? Bu adam bu filmde ne yapmışta hayran kalınabilecek mükemmel bir performans sergilemiş? Ben boşuna demiyorum işte boş yere şişirilen bir film diye.
11 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
işte kalite budur mutlaka izleyin finali yeter9/10
20 Kasım 2022 tarihinde eklendi
bu filmi bi kaç kere seyredenler varmış gerçekten sabırlarından dolayı tebrik ederim başından sonuna kadar nerde bi olay olcak diye bekledim son sahnede biraz bişey oldu dedim heralde süper bitcek bi baktım saçma sapan bi bitiş Bu Puanı Kesinlikle Haketmiyor
13 Ekim 2011 tarihinde eklendi
bir başyapıt usta morgan freeman ve gençliğine rağmen performansı ile kendine hayran bırakan rolünün hakkını tam olarak veren brad pitt.müthiş bir ikili olmuş. aslında filmin sonuna yaklaştıkça kestirebiliyorsunuz neler olacağını.ama mesele neler olacağının kestirilip kestirilememesi değil.sonu etkileyici kılan kontrolün john doe nin eline geçtiği andaki elektriği yönetmenin ve oyuncuların verebilmesi.ve mills in herşeyi anladığındaki gidip gelmeleri.tam bir seyir zevki idi. yalnız filmi seyrettiğimde anlam veremediğim tracy nin somerset i nasıl olup ta ilk görüşmede birdenbire kendine bu kadar yakın hissettiği idi.filmin extralarını izlediğimde ancak herşeyi anlayabildim.aslında filmin çıkarılan sahnelerinden birinde herhangi evde olan bir cinayet üzerine somersat olay yeri incelemede desenini begendiği duvar kağıdından küçük kare şeklinde bir parça kesip cebine koyuyor.ve mills e yemeğe gittiğinde ceketini çıkartırken bunu düşürüyor ve tracy bu duvar kağıdı parçasını görüyor.ve bunun üzerine somerset in ince ve duygusal bir yapıda olduğunu anlıyor.o yakın hissetme burada başlıyor.çünkü kadınların şiirsel hassas bir ruhu çok küçük bir ipucundan çözebilme yetenekleri vardır.bence bu sahne önemli idi. pazartesi sabahı gün yeni ışımaya başladığındaki şehirin görüntüsü beni çok etkilemişti.şehir nasıl birhaftaya başladığını bilmeden sükunetle huzurlu bir uykuda görüntüsünü o kadar güzel resmetmişki, izleyici bile o huzura kendine kaptırıyor.ardından gelecek korkunç gizemli cinayetlerin izleyici üzerindeki etkisini pazartesi sabahındaki o huzurlu sessizlik kat kat artırıyor. polis aracındaki diyaloglar ve çekim çok etkileyici idi.john doe konuşurken kamera ile doe arasında telörgü var.bu da izleyicinin farketmeden kendisini mills yerine koymasına neden oluyor ve kendinizi o gerilimli diyalogun içinde buluveriyorsunuz. ve kevin spacey.hayranlıkla izlediğim bir oyuncu.bence john doe kareketeri en iyi performansıdır. beni en çok etkileyen görüntü ise john doe nin taksiden inip polis merkesine giderken ki kameranın yeri ve çekim açısı.müthişti.görüntü yönetmeninin etkisini ruhunuzda hissedebileceğiniz bir başyapıt.
10 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Müthiş finali olan cinayetler serisi, harika!
22 Aralık 2004 tarihinde eklendi
7 kere bravo.
16 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
bu filmi ilk izlediğimde çok ama çok etkilenmilştim ki hala etkisi mevcut.david fincher'in anlatımına hayran olmamak elde değil. mutlaka izlenmesi gereken bi film , kevin spacey e laf yok zaten döktürmüş yani..
14 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Eğer sözlüklerde ’’Kusursuz film’’ diye bir tanımlama olsaydı bu tanımlamanın karşısına ’’Seven’’ın adı altın harflerle yazılırdı!