4,6
Yedi hakkında görüşlerin ?
11 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Ah Yedi Yedin beniYedi filmiSevmediğim filmlerden biri...
11 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
başlara doğru normal bir dedektif katil filmi gibi ilerlesede o son 15 dakikada piskopatın konuşmaları ve filmin finali çok güzel olmuş,helal olsun filmi çok güzel bir sona bağlamışlar
12 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Ölümün yedi rengi. İzlerken çok fazlaca beğenmiştim. Bugün bir daha izleme fırsatım oldu. İnanın bu türün en başında gelen filmdir benim için. Senaryo-kurgu-oyunculuk 4x4 kalitesinde. Ama 7. ölüm baya bi dram tarzı. 10/10
3 Kasım 2005 tarihinde eklendi
film oldukça başarılı ve sürükleyici fakat ben abarttıkları kadar süpriz bir son görmedim.evet herşeye rağmen zekice olduğunu söyleyebilirim ama bana göre bir klasik olup olmayacağı tartışılır.bunun dışında morgan freemanla brad pitt harika bir ikili oluşturmuşlardı.
8 Haziran 2018 tarihinde eklendi
Bir film 20 küsür yıl sonra kendini izlettirdikten sonra vay be dedirtiyorsa iyidir. Senaryo ve yönetim kısmı mükemmel. Oyunculuk kısmında Morgan Freeman duruşu ve o buğulu bakışı bile yeter. Kevin Spacey kısa süresine rağmen performansı ile göz kamaştırdı. Gelelim başrol oyuncumuz Brad Pitt'e. Kanımca hayal kırıklığı. Senaryo gereği ona atfedilen pozitif ayrımcılığı hakedecek bir rolü olduğunu düşünmüyorum. Kafası çalışan Mills fakat onur David'in oluyor ne hikmetse.
30 milyon dolar bütçe ile 350 milyon dolar gişe yapan bir film elbette başarılıdır. İzlenmelik.
22 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Eylem33 arkadaş sen bu filmin sonunu izledinmi? yada izledinde anlıyabildinmi?Sonu en güzel olan 10 filmin içerisinde var bu film insanları kötü yönlendirmeyi bıraksan iyi ederisin..Saygılar..
8 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Kesinlikle sinema tarihinin klasik bir filmi. Soluksuz izleniyor..
28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
filmin konusu bence çok güzel kurgu süper.Her an nerden ne çıkacak diye merakla izliyorsunuz.
5 Şubat 2003 tarihinde eklendi
mükemmel bir film,brad pitt'te david fincher olmasa batacak,adam hayatının performanslarını onun filmlerinde gösteriyor
12 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
film biraz agır ilerlesede merak içinde izlettiyor kendini
14 Mart 2004 tarihinde eklendi
nasıldı ama süper bi filmdi dimi.yönetmeninden oyuncularına kadar süperdi.
30 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Kült Gerilim Filmi: Se7enFincher'ın 1995 yapımı, yapıldıktan sonra benzer türdeki filmlere ilham kaynağı olduğu kült filmi; ?Se7en?. Kült seri Alien serisinin üçüncü filmini 1992'de çekerek sinema dünyasına giren ve bekleneni veremeyen David Fincher, son şansını ilk filmiyle tamamen farklı bir filmle denedi ve hiç beklemediği kadar üstün bir başarı yakaladı. Bu öyle bir başarıydı ki gerilim filmi denilince akla hemen ?Se7en? gelir oldu.1)Oburluk2)Açgözlülük3)Tembellik4)Öfke5)Kibir6)Şehvet7)KıskançlıkFilmde, İncil'de yer alan yedi ölümcül günaha göre kurbanlarını öldüren bir seri katili yakalamaya çalışan iki dedektif anlatılıyor. Filmin büyük oranına kasvetli, yağmurlu karamsar bir hava hakimdir. Filmde yer alan mekanların çoğu karanlık ve rahatsız edici mekanlardır. Fincher bu unsurları çok güzel bir şekilde filme yaymıştır ve öyle bir atmosfer oluşturmuştur ki izleyici filmi diken üzerinde izler. Film, bu zaman kadar yapılmış tüm dedektif filmleri klişelerini yıkmış ve türe yeni özellikler getirmiştir. Seri katilimiz John Doe; kurbanlarını belli bir kurala, işledikleri günahlara göre öldürüyor, bildiğimiz üzere. Buradaki günahlar, aslında günümüzde hep etrafımızda tanık olduğumuz sıradan insan manzaraları. Yani burada Fincher günümüz toplumun ağır bir dille eleştiriyor. Filmin senaryosu ve kurgusu o kadar güçlü ki filmin sonlarına doğru katile kısmen hak bile vermeye başlıyor izleyici. Aslında burada katil, dedektiflerinde her gün bu günahı işleyen insanları eleştirdikleri yani etraflıca pek doğru bulunmayan insanları öldürüyor. Filmde iki dedektif ve de katilimiz içinde yaşadıkları dünyanın özellikle de şehrin çekilmez bir yer olduğunu ve şehrin bu gidişatından rahatsızlık duyduklarını sık sık dile getiriyorlar ama filmimizde şehrin adı ve filmin geçtiği zaman dilimi bir kez bile duyurulmuyor. Fakat, bilindiği üzere film New York'da çekildi. Özellikle de Dedektif Somerset'in kulağına şehrin işe yaramaz gürültüsünün geldiğini zaman zaman görürüz. Keza Somerset de asosyal bir kişiliktir. Burada Fincher'ın başka özellikleri de ortaya çıkmış olur böylece. Fincher filmlerinin bir diğer özelliği de oldukça başarılı karakter analizleri ve günümüz insanının yalnızlığını eleştirmesidir. Keza yeni dedektif olmuş Dedektif Mills de yeni evli, mutlu bir hayat ümit eden, Somerset'e göre hayatın gerçeklerini tam olarak kavrayamamış biridir. Zaten bu özelliği de onun sonunu hazırlamıştır. Film, genel olarak durgun gibi gözükse de mükemmel senaryosu ve kurgusuyla doruğa çıkar. İzleyiciyi kendisine bağlamayı başarır.Filmdeki oyuncular da rollerinin hakkını vermişlerdir. Brad Pitt'in bir bakımı kendisini ispatlama filmi olarak da görülebilir ?Se7en?. Brad Pitt'i özellikle Freeman ile olan bire bir diyaloglarında beğendim. Son sahne de ve kovalamaca sahnesinde de başarılıydı. Yılların emektar oyuncusu Morgan Freeman da çok başarılıydı. Oyuncu, bu filmi çektikten sonra bir çok bu filme benzer dedektiflik filminde oynadı. Bu tarz filmlerin aranılan oyuncusu haline geldi, filmden sonra. Filmin en beğendiğim performansı ise filmin gizeminin bozulamaması açısından jenerikte adı yazmayan Kevin Spacey'in performansıdır. Aynı yılda çekilmiş olan ve Oscar’ını kazandığı ?Usual Suspects? ve üzerine bu filmdeki rolü ise 1995 Spacey'nin yılı olmuştur. Şimdiden psikopat katilleri canlandıran en büyük oyuncular arasında yerini sağlamlaştırdı. Gördüğümüz gibi ?Se7en? her açıdan çok önemli bir yere sahip.'Her sokak köşesinde, her evde, ölümcül bir günah görüyoruz ve hoş görüyoruz. Hoş görüyoruz çünkü sıradan, çünkü olağan. Sabah, öğle ve akşam hoş görüyoruz. Hayır, artık olmaz. Ben örnek oluyorum ve yaptığım şey şaşırtacak, incelenecek ve izlenecek... Sonsuza dek...'Filmde ayrıca sayısız göndermede mevcuttur. Dante'nin İlahi Komedyası'ndan bir sürü farklı kaynağa farklı bir bakış atan felsefi bir seri katil filmidir. Fincher tarzının ve Fincher hayranlığının oluştuğu ilk filmdir. Kurgu dalında Oscar'a aday olmuş ve farklı birçok ödüle layık görülmüştür. Kendisinden sonraki birçok gerilim filmine kaynak olmuştur. Bunların en önemlileri de kuşkusuz ?Saw'dır. Zira Saw'ın senaristi de ?Se7en'dan etkilendiğini inkar etmemiştir. Özellikle harika sonuyla kült mertebesine ulaşmış, eleştirisel, mistik şehir betimlemeleriyle bir film-noir başyapıtıdır. -Spoiler-Filmin en tartışılan yanı da son iki günahtır. Geriye kalan günahlar; kıskançlık ve öfkedir. Katil, tek bir hareketle iki günahı da bitirir. Bu hareket Mills'in karısını öldürmesidir. Burada bir bakıma katil kendi felsefisinin dışına çıkarak günahsız birini öldürür. Buradan Fincher şu mesajı yollar; Somerset gelen kuryeye saati sorar ve kuryenin verdiği cevap şudur: ?Saat; 7.01? Buradan 7 ölümcül günahtan fazla olarak günahsız birinin öldüğünü anlarız. Katil, Mills'in hayatını kıskanarak kıskançlık günahını işlemiştir ve ölmesi gerekmektedir. Mills ise karısının öldüğü öğrenerek katili öldürür. Burada da Mills öfke günahını işlemiş olur. Mills ölmek zorunda mıdır? Bu tartışılır. Öyle kesin bir sonuca ulaşmak zordur. Belki de katil Mills'in karısını Mills'i öldüremeyeceği için öldürdü ve son oyunu böyle kurdu. Belki de Mills'in günahsız karısının öldürdüğü için Mills'in öleceği bir oyun hazırlamadı. Bence bunun fazla da bir önemi yok, en azından benim için. Kafalarda soru işareti kalmaması açısından yazayım dedim.Filmden ufak bir ayrıntı da Mills katili vururken 7 tane kurşun sıkar. Gene usta işi bir incelik de filmin büyük bir bölüme hakim olan kasvetli, yağmurlu havadan final sekansından eser kalmaz. Zira final sekansı göz kamaştırıcı kadar aydınlıktır. Burada elinde silah olmayan ve öldürülmeyi bekleyen katille rahat olmamız gerekirken, katil bize ne sürpriz hazırlamış diye gergin bir şekilde beklemekten kendimizi edemeyiz. Diğer yandan katil sürprizini yüksek gerilim hatlarının bulunduğu bir mekanda yapar. ?Se7en'ın ne denli bir film olduğunu açıkladım sanıyorum bu ayrıntılarla.
17 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Dante'nin İlahi Komedyasından feyz alaraktan her günahkarın, işlediği günah sebebiyle öldürüldüğü 90'ların en baba cinayet-gerilim filmi, şaşırtıcı son furyasının başarılı örneği, harika oyunculuk, görsel açıdan harika film, karanlık renkler...
15 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
güzel ve etkileyici...
17 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Kariyerine ilk olarak 22-24 yaşlarında video klip çekmekle başlayan David Fincher daha sonraları da reklam filmleriyle hayatına devam etmiş.Sinemaya ilk kez Alien(Yaratık) serisinin 3. bölümüyle geçiş yapan sinemacı ne yazıktır ki bu ilk filmiyle eleştirmenlere hiç yaranamamıştı.Ardından neredeyse sinemayı bırakma durumuna gelen Fincher,şansını bir kez de Seven filmiyle deneyim dedi ve bir başyapıta imza attı.Herkes filmi sevdi,beğendi ve bu sayade film kült statüsüne ulaşmış oldu.Bugün kendisine büyük bir hayran kitlesi kazandıran yetenekli yönetmen şu sıralar Zodiac adlı son filmiyle gündemde.Neyse,biz gelelim Seven'a.
Brad Pitt'in bugünkü kadar ünlü olmadığı zamanlarda çekilmiş bir film.Başarılı ve karizmatik aktöre usta oyuncu namıdiyar Morgan Freeman eşlik ediyor.Güzel yıldız Gwyneth Paltrow'ıda unutmamalıyız tabii.Polisiye-Gerilim türündeki "Yedi" özellikle konusu ve senaryosu itaberiyle türdeş filmlerinden tamamen ayrılarak,benzerleri arasında en özgünü olup çıkıveriyor.Bir Alfred Hitchook hayranı olduğu bilinen David Fincher,(Hitchook'a hayran olmayan var mı ki zaten?)ustanın izinden giderek buna kendi deneyimlerini de ekleyerek seven'ı ortaya çıkarıyor.Video klip estetiğini yakalayıp bunu başarıyla kullanan film,güzel çekimleri ve iyi oyunculuklarıyla da takdiri hak ediyor.Finaldeki sürprizi,aynı zamanda sürpriz oyuncusuyla da bizi şok etmeyi başarıyor.Bu arada filmin jeneriği de çok orjinal.Görüntü yönetmenliği bir o kadar ustaca.Eğer hala ama hala izlemediyseniz kaçırmayın derim...