Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey... Kevin Spacey, yaklaşık 10 dakikalık bir süre de rol alıyor ve sinema tarihinin en psikopat, en azılı rollerinden birisini canlandırıyor. John Doe karakterini daha iyi canlandırabileceğini sandığım ikinci bir kişi yok. Morgan Freeman, yine her zaman ki gibi yardımcı oyunculukta sınır tanımaz bir harikalıkla oynuyor. Brad Pitt ise, adına yakışır bir oyunculuk performansıyla filme harika bir katkı sağlamış. Filmi bu kadar çok beğenmemin ana nedenlerinden birisi de oyunculuk şüphesiz ki. Gerilim ve polisiye türünün şuana kadar gördüğüm en iyi filmi bu filmdir, büyük ihtimalle daha iyisini de görmeyeceğim. Akademi Ödüllerinin bu filme çok büyük bir haksızlık ettiğini düşünüyorum, çünkü filmin aynı yıl ödüllerin büyük bir kısmını kapacağı beklense de bu yanılgıdan başka bir şey olmadı. Hristiyanlığın "yedi" ölümcül günahını işleyenleri kendi acımasız yöntemleriyle cezalandıran John Doe'nun peşine düşen iki detektifin başından geçenlerde baş döndürücü olaylar zinciri. Film içinde David Fincher'ın muhteşem zeka ürünü delillerini görmek mümkün.Genellikle karanlık, sisli, dumanlı ve yağmurlu bir hava eşliğinde geçiyor. Ayrıca Mills ve Somerset'in diyaloglarında enfes replikler geçer. Aslında filmde yansıtılmak istenen şey, iki karakterinde birbirine zıt görüşleri ve dünya ile hayata bakış açılarıdır. Mills hırslı ve dünyayı değiştirebileceğini düşünen bir kişilik sahibiyken, Somerset suskun ve dünyanın asla düzelmeyeceğine inanan bir kişiliğe sahip. Detaylarda kusursuz işlenmiş ve aranan tüm sorulara cevap verilmiş filmde. Konusu, kurgu ve senaryosu geniş bir zeka gerektiren bir yapıt. Burada yönetmen üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve filmi kusursuz hale getirmiştir. Filmin bir son sahnesi vardır ki, meşhur "kutu" sahnesi olarak geçer ve sinema tarihinin en şaşırtıcı, en sarsıcı son sahnelerinden birisidir. Katilin kendisini Tanrı'nın görevlendirdiği bir ölüm meleği olarak görmesi de oldukça ironik. Son sahne de ki elektrik kulelerinin bulunduğu yerde harika bir manzaraya sahipti. Tablonun arkasına gizlenmiş ve parmak izleriyle yazılmış 'Help me' yazısı ve katilin parmak izlerinin belli olmaması için parmak derilerini kesmesi gibi harikulade detaylar da vardır. Kendim izledim ve ne kadar muhteşem bir film olduğunu gördüm, uzatmaya gerek yok kesinlikle başyapıt.