4,6
Yedi hakkında görüşlerin ?
15 Nisan 2002 tarihinde eklendi
Bazıları vardır ;duygusallığın sadece romantizm -hatta cıvık olanı- olduğunu sanırlar,başka hiç bir şey onlara aşkı ya da hayatın anlamını anlatamaz.Ve bazıları vardır;"duygu neymiş,film dediğin kapkara,acımasız filan olcak" diye düşünürler.Fincher bu filmde cıvıtmadan gerçek aşkın ne olduğunu,en taş kalpleri bile eritecek kadar iyi anlatıyor,ama bunu yaparken -filmdeki pezevengin bahsettiği- "gerçek hayatı"seyircinin çıplak gözle görmesini sağlıyor.Fight Club'tan sonra sinema tarihinin en iyi filmidir.
21 Aralık 2006 tarihinde eklendi
gerçekten çok hoş daha bugün izledim ve bu kadar eski bir film olduğunu hiç de tahmin etmezdim...Tabi film ben 5 yaşındayken çekildiği için de bu filmi hiç duymadım:))finali gerçekten çok sürpriz zekice kurgulanmış bir film...brad pitt ve morgan freeman birbirlerine çok iyi partner olmuşlar bence brad’in en iyi filmlerinden biri!
11 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Müthiş!Gerçekten müthiş! Yıllardır izlemek istiyordum ve biraz önce izledim nihayet ağzım açık bir şekilde yazıyorum bu yorumu, bu kadar ii kadro bu kadar ii oyunculuklar inanılmaz bir kurgu,senaryo,görüntü,ses harika!!!Morgan Freeman bir kez daha hayran bıraktırdı kendine beklediğimden çok daha ii bi filmdi anlatılanlar kadar var...!
19 Ocak 2016 tarihinde eklendi
En son söylemem gerekeni ya da belki de hiç söylememem gereken birşeyi bu kez söylemeye karalıyım ve ilk başta söyleyeceğim. Filmin sonuna kadar kafamızda teoriler üreterek yanıtlamaya çalıştığımız katilin kim olduğu sorusuna odaklanmışken, filmin gidişatını ve kaçırmamanız gereken anahtar noktaları kaçırmayıp filmden maksimum keyif alabilmek için katilin, filmin ana karakterleri Dedektif David Mills ( Brad Pitt ), ya da Dedektif Lt.William Somerset ( Morgan Freeman )olmadığını belirtmek isterim. Katilin her zaman ana karakterlerin içinden çıktığı gerçeği ile izleyicinin kafasını bulandıran filmlerin etkisiyle bu iki ana karaktere şüphe ile yaklaşırken, konuştukları, yaptıkları her hareketin altından bir sonuç çıkarmaya çalışmayın bırakın dedektifler kendi işlerini yapsın ve katili yakalamak onlara kalsın. Siz oturduğunuz yerden filmin içine dalıp keyfini çıkarmaya çalışın. Yönetmen David Fincher’ın da istediği sizin katili bulmaya çalışmaktan ziyada filme odaklanmanız, çünkü filmin sonunda size düşünecek ve kendinizi sorgulayacak oldukça fazla olgu zaten kalacak.
4 Kasım 2023 tarihinde eklendi
David Fincher yönetmenliğindeki "Seven" filmi birçok alanda kült olmuş bir yapım olarak tarihe geçmiştir.Dedektif filmlerinin en parlak yapıtlarından biri olarak görmekteyim.Her yönüyle, ince detaylarıyla, oyunculuklarıyla, kitaplarla bağlantı kurulmasıyla, filmin samimi ortamıyla vb. Filmin görüntü yönetmenliği hârika.Sürekli yağmurlu, kasvetli, küf kokulu, bıkkın bir ortam bu filme güzel uyumu sağlıyor.Ayrıca filmde bahsedilen günahları ve yozlaşmayı temsil ediyor.Şehirdeki insanların bu günahlara haiz olmasını imgeliyor.Katil John Doe'nin çıktığı sahne yani teslim olduğu ve sondaki kutu sahnesi kırsalda güneşli.Amacı zaten serikatilin insanların günahlarını temizlemekti burada da onun bakışıyla bir sembolizm var.Görevini başarıyla tamamladı gibi vurgu var. Bu filmde hiç cinayetlere tanık olmuyoruz, dedektifler gibi biz de cinayet mahâlini görüp ipuçlarını yakalamaya çalışıyoruz.Dedektiflerin bakış açısıyla 1.kişili anlatım var.Filmin hiçbir yerinde izleyiciye ekstra bir şey sunmamış.Bence iyi de yapmış.Katilin cinayetleri işleme motivasyonu ahlakî ve dinî temelli.Dante'nin "İlahi Komedya' kitabındaki 7 büyük günahı işleyenleri o günahlarla yüzleştirerek öldürüyor.Örnek Oburluk günahını işleyeni makarna dolu bir tabağa bağlayarak, tembellik günahı için yatağa uzun süreli bağlı kalmasını sağlayarak, kibirde de kendini çok beğenmiş birinin yüzünü keserek kendisinin intihar etmesini sağlayarak oluyor.Cinayet mahalide bu tip ipuçlarıyla dolu.Seri katil John Doe okuyan ve kültürlü biridir.O yüzden genellikle dedektif Mills ve William'dan öndedir.Zaten kendi teslim olmuştur en sonunda. Serikatil bu cinayetleri işlerken kendini özel üstün bir kategoriye koymuyor o yüzden kendini de Mills'in hayatını kıskandığı için öldürtüyor.Mills, öfkeyi temsil ediyor ama ölmüyor.Ama tabiri caizse ruhen ölüyor.Karısı ve ruh dünyası bozulmuş şekilde hapse gidiyor.Kahramanların geçmişine atıf yapılmıyor.Flashbackler yok.Sadece ufak atıflar var.Dedektif William rolündeki Morgan Freeman daha önce bir evlilik işi geç kalmış, acısını uzun yıllar çekmiş.Dedektif David pek talep görmeyen bölgeye tekrar gelerek kahraman olma peşinde ve ailesiyle sorun yaşayan bir karakterdir.Eşi Tracy aslında David ile mutsuz olan çocuğu aldırmak isteyen bir karakterdir.Bir ayrıntı da John Doe ismi Amerika'da kimliği belirlenemeyen ölülere verilen bir isimmiş.Filmde hem Dedektif William hem Serikatil John Doe bu konuya atıfta bulunuyor.Aslında toplumda her şeyi kayıtsız kalmanın fazilet durumuna geçtiğini söylüyor.Omzuna vurmak yetmez balyozla vurmak lazım deniyor.Polis merkezine gelen John Doe'nin bir iki defa seslenmede duymayıp avazı çıktığı kadar bağırınca duyulması metaforu var mesela.Bu dedektif filminde serikatil kazanıyor istediği amaca ulaşıyor ama Serikatilin amacına ulaşmak için masum Tracy'i öldürmesi de hastalıklı bir ruh hâli olduğunun kanıtı sayılıyor.Filmdeki oyunculuklar zaten hârika.Morgen Freeman, Brad Pit, Gwyneth Paltrow mükemmeldi.Kevin Spacey en sonunda merakı ve gerilimi bambaşka bir noktaya taşıdı.Gerek araba sahnesi gerek kutu sahnesinde olduğu gibi.Herkesin izlemesi gereken bir film olmuş.Yıllar sonra bile konuşulması o yüzden tesadüf değil. Dedektif David ile Serikatil John Doe fikir ve yakındıkları yönünde birbirine çok benzeyen karakterdir.O yüzden Dedektif David arabada üçü giderken çok dikkatli dinliyor ve Serikatil John Doe'yi bir insan olarak tanımlıyor.David ise bir canavar.Kesinlikle tavsiye ettiğim bir filmdir.
27 Mayıs 2003 tarihinde eklendi
sinema tarihinin en iyi polisiye-gerilimi..

pitt ve morgan döktürüyor. john doe rolündeki kevin spacey inanılmaz.. son 15 dakikası dumura uğratıyor.. fincher mesleğini konuşturuyor.. çoktan klasik olmuş bir başyapıt.
31 Ocak 2005 tarihinde eklendi
slm arkadaşlar biraz eski olmasına rağmen çok iyi bir film senaryo'su olsun oyuncuları olsun türünün en iyi öneklerinden biri hala bunları okumasına rağmen izlemiyenler varsa DAHA NE BEKLİYORSUNUZ diyorum İZLEYİN GÖRÜN.
14 Kasım 2005 tarihinde eklendi
seven benim bu tür de izlediğim en iyi film çünkü normalde bu tür filmleri hiç sevmem ama bu filmin bende "olağan şüpheliler" filmi ile birlikte özel bir yeri var.yoksa polisiye türünü çok demode buluyorum ama bu film o demodeliği bile delip geçmiş bir film.yanlız filmin süpriz son olmadığı görüşü var.yahu arkadaşlar saw ın sonu anlatılır mı?yada 6. his in sonu anlatılır mı?anlatılmaz tabii çünkü filmin tadı zaten orda.işte o filmler gibi bu filmin sonu da söylenmez.oysa bu film sadece finalinden ibaret bir film değildir.saw ın sonunu çıkarın geriye ne kalıyor?belkide hiçbir şey.ama bu film başından sonuna kadar mükemmel bir gerilim havası mevcut.yanlız testereyi öven arkadaşın aksiyon olmadığı için seven ı beğenmediğini söylemesine çok şaşırdım.çünkü testerede de ben şahsen aksiyon göremedim.gerçekten herkesin izlemesi gereken bir film.ama begenmeyen arkadaşlara saygı duymak gerek.çünkü herkesin zevki farklıdır.
1 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
''Seven'' kadrosu ve akıl almaz sonuyla sinema severleri etkilemeyi becerebilen çok iyi bir film..
Takdir edersinizki ; piyasadaki saçma sapan polisiye gerilim kırması filmler varken bu film türünün en iyi örnekleri arasında kendine çoktan yer bulmuş bir yapım diyebilirim....
27 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Film iyi ama aldığı puan çok fazla gibi geldi bana..Oyuncular harika, filmin konusuda güzel sayılır ama aldığı puan kadar da güzel bi fil değil..İzlenecek filmler arasında yer alabilir..10 / 7
8 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
film mükemmel bir kurguya sahip. fakat ben böylesi müthiş bir kurgunun biraz zayıf işlendiği kanaatindeyim. cinayetler olmamış. insanı etkilemiyor. en azından birkaç cinayet işlenirken gösterilebilirdi. filmin ortaları izleyiciyi filmden kopma noktasına getiriyor. ama ne olursa olsun mutlaka izlenmesi gereken bir film.
27 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Seri katil filmlerinin en kült filmi.
9 Şubat 2009 tarihinde eklendi
farklı bi kurgusu ve etkileyiciliği var,merak uyandırıyor.gerilim ve gizem sevenler izlemeli.7 ölümcül günah.10/7
21 Şubat 2009 tarihinde eklendi
david fincher ve brad pitt, güzel ve her zamanki gibi başarılı bir ikili. kesinlikle izlemeye değer, çok başarılı bir film.kötü adamın ismi neden john doe acaba diye düşünmeden edemiyorum.10/10
15 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
david fincher ismi brad pitt in kariyerinin tam ortasına oturmuş durumda.Adamın ne kadar iyi filmi varsa brad oynamış ve tabiki ters açıdan da bakabiliriz..david fincher in ne kadar iyi filmi varsa başrol brad pitt...galiba ikili birleşince muhteşem işler ortaya çıkıyor..bu film ikilinin ilk filmi..filmin başlarında sanki pitt canlandırdığı karaktere oturmamış gibi geldi..ama zamanla fikrim değişti..filmin senaryosu 10 numaraydı; gayet anlamlı ve amaca yönelikti..boş bir filmden öte içi çok doluydu...merak unsuru uyandırması filmin sonunu getirmenizi sağlıyor,izleyiciyi sıkmıyor..1995 yılı yapımı ve kesinlikle bir baş yapıt...zaman ayırılmalı..tabiki polisiye-gerilim sevenler için