4,6
Yedi hakkında görüşlerin ?
29 Mart 2007 tarihinde eklendi
filmi bende sinemada izleyenlerdenim..gösterime girdiği yıl gişelerde bilet bulmak imkansızdı..bende zarzor yer bulup gidenlerdendim..harika bir filmdi..izlediğim en ii gerilim başyapıtı diye bilirim..finalininin görüntüleri benim şok olduğum o anlar hala gözlerimin önünde..kutuyu açıp o manzarayla karşılaştığında gözyaşlarıma hakim olamamıştım..dizlerimi titreten ender filmlerden biriydi..bir kaç defa daha bile izlesem yine aynı duyguları yazardım..hatta daha derinini..
28 Aralık 2005 tarihinde eklendi
filmi izlediğimde sonunu tahmin ettim tabi katili edemedim ama son sahneleri beynimde aynı şekilde canlandırmıştım sonuna kadar sürükleyici ,kana dokunan bir konusu var ama sonunu tahmin ettiğim için beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim belkide tahmin edebilmemin en büyük etkisi david fincher'ı iyi süzebilmiş biri olmam heralde...ama david fincher akılda kalıcı sonları sever yinede herkesin beyninde kalıcı bir leke bırakmıştır herhalde...
30 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Bir David Fincher klasiği, etkileyici sürükleyici mükemmel bir gerilim. Kocaman bir akıl oyunu..
28 Şubat 2021 tarihinde eklendi
yedi günah. Seri katil.. Dedektifler. İncil. Film durağan bir seviyede giderken öyle bir sonla bitiyor ki.. Film bir anda on numara beş yıldız bir klasik oluveriyor
1 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
İçinde mistik ritüel ve göndermeler de barındıran bu psikolojik gerilimde David Fincher seyircisine o her zamanki kasvetli ve klostrofobik deneyimlerden birini daha yaşatıyor.((Panic room ve Game’de olduğu gibi...))
7 Kasım 2014 tarihinde eklendi
İki büyük oyuncu ve harika oyunculukları, akıcı ve merak uyandıran senaryo, sürpriz final ve sinemanın üstadı olarak gördüğüm Morgan Freeman'ın olması. Başyapıt dediğim bir film olarak arşivimdedir her zaman.
13 Aralık 2005 tarihinde eklendi
bu filmi film yapan kesinlikle kadrosudur..sorarım size aynı kadro saw da olsa ne olurdu veya saw ın kadrosu seven da...ayrıca filmin kurgusu ve sonu saw kadar değil..
22 Nisan 2004 tarihinde eklendi
sinepuanı gördükten sonra hemen hemen herkesle aynı fikirde olduğumu görünce sevindim.. süperr bi filmdi.. oyunculardan senaryosuna, yönetmeninden müziğine kadar herşey çok başarılıydı.. türünün sağlam örneklerinden birisi..
21 Kasım 2008 tarihinde eklendi
dünyanın en iyi filmleri sıralamasında ilk 10 içinde sayılabilcek bir film.yönetmen-senaryo-oyunculuklar mühhiş.mutlaka izleyin. etkisinden kurtulamıycaksınız. iyi seyirler ...
9 Ekim 2006 tarihinde eklendi
klasik .. Filmin başından sonu belliydi ama buna rağmen izlenilebilir .
25 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Filmi birkaç saat önce izleme fırsatı buldum ve diyebilirim ki film,atmosferi olsun,ağır ritmi olsun,**oyunculukları** olsun,ve tabi ki dillere destan sürpriz finali olsun herşeyiyle beni büyüledi.Özellikle david fincherın son sahneyi ağırdan alışı bende büyük bir heyecan duygusu bıraktı ve hemen ardından filme koyduğu nokta benim koltukta erimeme sebep oldu.david fincher muhteşem bi adam.Elini attığı her işten tertemiz çıkıyor.Özellikle A Perfect Circle a çektiği Judith klibiyle de ne kadar kaliteli bir adam olduğunu da ispat etmiştir.Her evde bulunması gereken bir eser çıkarmış ortaya.Sonuna kadar helal olsun 10/10
23 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Türü içerisinde bir başyapıt olarak değerlendirilen bu filmde aslında o türe ait pek bi ize rastlamak mümkün değil. Gerilmiyorsunuz bi kere , filmin sonunda neler olacağı haykıra haykıra geliyo , diyaloglar çoğu zaman sıkıcı.Yalnız , kütüphane de Freeman ın poker oynayan güvenlik görevlisinin : 'Sen saatlerdir ne yapıyorsun burda' sorusuna 'Vakit öldürüyorum' cevabı çok hoştu.Filmin son 20 dakikası içinde Kevin Spacey i izlemekten zevk alırsanız alırsınız yok onu da beğenmediniz vay halinize.Gerilim türünün kanımca başyapıtlarından olan 'Testere' (Saw) ve 'Kimlik' (The Idendity) filmlerinde zekanın, kurgunun,işlenişin yanından bile gecemez 'Seven'.6/10
17 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Katilin amaci gunahkarlara gunahlarini odetmek toplumu seytanlardan temizlemekti ki son sahneye kadar tum goruslerim degisti katilin bir amaci amac hristiyan inancina gore 7 buyuk gunahi isliyenleri temizlemekti gunahlarini odetmek degil 6 buyuk gunah isleyenleri oldurdu 1 buyuk gunah kaldi kiskanclik kendisi kiskacin onde gideniydi Dedektiv Davidin hayatini kiskandi bunun icin rahminde bebegini tasiyan dedektifin karisini merhamet etmeden basini kesti boglelikle kiskanclik gunahi yuzunden David tarafindan oldurulecek ve projesi if David adina cok uzuldum ailesini ve gelecegini kaybetti bu dunyada haklanamasada obur tarafta namus sebebiyle adam oldurmekten haklanir. Filme gelince cok basarili suc filmi olmus harcadiginin 10 katini kazanmis sonuna kadar hak etmis
13 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
10/10...gerekçelerim muhteşem oyuncu kadrosu ,eşsiz senaryosu ve fincher’in yadsınamaz anlatımı...usta filmin sonunda çıktı ve yine bombayı patlattı.15 dakika yetti adama ters köşeye yatırmak için.finali hakikaten unutulmaz...
12 Ağustos 2018 tarihinde eklendi
Film asla kötü bir film değil oyuncu kadrosunda ki 2 dev isimle tam bir efsane olduğunu her şekliyle belli eden yapım nispeten ağır işleyen yapısı ile ve atmosferi ile sizi her şekilde kendine bağlamayı biliyor. Filmin son anına kadar sizi kendine bağlayan merak unsuru ise son anda nedense sürprizi bozacak şekilde açık vererek sonunu belli ediyor. Açıkçası ben son dakikalarına doğru filmin verdiği açıklar ve ipuçları sayesinde filmin sonunu tahmin etmiş ve bende oluşturacağı ters köşe hissinden payıma düşeni alamamış biri olarak etkisinde daha az kalabildim. Ama bu demek değil ki film size bunu yaşatamayacak. Eğer son dönemde usta işe bir gerilim-polisiye-gizem tarzı film arıyorsanız ve hala bu güzel yapımı seyretmediyseniz mutlaka bir şans verim derim.