Okuyucu en etkilendiğim filmlerden biri. İnsanlar nasıl toplulukla hareket ederek başla insanları öldürebilir? sorusuna verdiği yanıt efsane. Vazifenin veya emirlerin sorgulanmamasının yarattığı katliamı en güzel şekilde gözler önüne seriyor. benim açımdan doyumsuz bir film.
valla zaten sıkıntılıydım, filme kafamı dağıtmaya gittim ama daha beter depresyona girdim, çok sıkıldım, sahneler çok uzatılmış, gereksiz bir yoğunluk, sevmedim
Ortada eşsiz bir konu var ki bu tabiki Alman yazar Bernard Schlinkin ustalığından kaynaklanıyor ve senaryo da oldukça iyi uyarlanmış. Yönetmen Stephen Daldry ise bu denli izleyiciyi çok rahat gözyaşına boğabilecek duygusal ve dram ağırlıklı konuyu daha mütevazı çekmiş ki iyi de etmiş fakat bazı sahnelere el atmak istiyorsunuz izlerken. Kate Winslet geçmişte aday olduğu filmlerdekinden çok da öte bir performans sergilememiş çünkü zaten hep mükemmel, ötesi olamaz. Bu filmdeki oyunculuğuyla da aldığı tüm ödüller kimse için sürpriz olmamıştır. Filmdeki çıplaklığı fazla bulanlara da diyebilecek pek birşey yok sonuçta bu film bir kitaptan uyarlanmış ve ona sadık kalınmış. Ayrıca çok da doğal kotarılmış bu sahneler. Türkçe afişi de çok amatörce tasarlanmış gibi keşke daha özenli olunsaydı ya da gayet sade olan orjinal afiş kullanılsaydı. Son olarak filmi izlemek isteyenler filmin konusu hakkında hiçbir şey okumadan, bilmeden izlesinler bambaşka gidişata sahip film akışı ve sürprizlerle alacakları haz çok daha artacaktır.9/10
Oldukça güzel bir film,duragan filmlerden hoşlanmayanlar belki yine sevmeyecekler,fakat ödül almasına hiç şaşırılmayacak bir oyunculukla krşımızda kate winslett.yahudi ve alman olaylrının sıkça işlendiği günümz filmlerinden bir tanesi ve gerçekten iyi bir film.
Kate Winsletin oyunculuğuna diyecek yok gerçekten..son derece de cüretkar bir oyuncu ama senaryo çok yavan..herşey çok askıda kalıyor..çok fazla cinsellik üzererinde durulmuş,gereksiz hatta iğrenç.bilmiyorum bana bişey katmadı film.psikolojisi bozuk fakat zararsız gibi görünen bir kadının savruluş hikayesi..5/10
Film Berlinde geçiyor ve konuşulan dil ingilizceydi o yüzden filme pek inanasım we bağlanarak izleyesim gelmedi keşke Almanca olsaydı daha inandırıcı olurdu.