MİRKWOODLULEGOLAS
15 Şubat 2009 tarihinde eklendi
winslet in en iyi kadın oyuncu oscarına pek mümkün gözüyle bakamıyor. başta neredeyse pornografiye varan sahneler abartılmasa oldukça dokunaklı bir hikaye olabilirmiş..
harika bir film.oyuncular mükemmel.başta tabii ki kate winslet ve genç oyuncu david kross olmak üzere.hayatımdaki en çabuk geçen iki saatlerden biriydi.konu çok çarpıcı,kimi sahnelerde gözleriniz doluyor,sizde iz bırakacak bir film olduğu kesin.bu kaliteli filmde bazı insanların mide bulandırıcı diye nitelendirdiği,benim gibi bazı insanların ise oyunculuk,fedakarlık,kalite,adamışlık gibi kelimelerle ifade ettiğimiz sahnelerde de gerçekten hem winslet hem de kross muhteşemler.sinemayı seven ve sinemadan anlayan izleyicilerin kesinlikle beğeneceğini düşündüğüm bir film the reader.
Oyunculuklar üst düzey, mekan ve yılı yansıtışta aynı şekilde ve birçok şey daha gayet iyi işlenmiş, konu aktarımıda dahil olmak üzere.Genel anlamda gayet iyi kotarılmış başarılı bir film olsada zaman zaman sizi kendinden kopartması eksik yönünü deşifre etmekten kaçınmadığının göstergesiydi.7/10
Film ilk yarısında adeta sinema salonunu terk etmek istedim bu kadar sıkıcı bu kadar gereksiz bir ilk yarı olabilir. Yönetmen filmin ilk yarısında sevişme sahnelerini bir ara o kadar abarttı ki ben acaba erotik bir filme mi geldim diye düşündüm. Ancak filmin ikinci yarısında adeta bambaşka bir film çıktı karşıma Oscar Adaylığını ve aldığı ödülleri fersah fersah hakkeden bir ikinci yarı performansı. Son olarak, Kate Winslet ve David Kross çok başarılıydı bu filmde.
hasgüle katılıyorum bencede aradaki ilişki aşk değil bir alışkanlık,saplantı.. olaylar çok hızlı gelişti filme ama izlemenizi tavsiye ederim kesinlikle boş bir film değil.. 10/7
konusu güzel bir film ama sonlara doğru sıkıyor bence ağır bir işleyişi var ama oyunculuklar zirvede kesinlikle boş bir film değil izlemeye değer herşeye rağmen...
kesinlikle ailenizle izleyeceğiniz bir film değil. film hakkında ne sıkıcı değil diyebilirim ne de sıkıcı diyebilirim. yahudi soykırımını değişik bir dille anlatmışlar. muhakeme yeteneği olmayan bir kadının hayat hikayesi. ileride ermenilerde sinema filmi yapmayı öğrenip sözde soykırım filmleri yapmaya başlarsa hiç şaşırmam.
Bence filmin konusu ve o dönemi yansıtışı mükemmel. Kate Winslet konuşturmuş oyunculuğunu, çocuk rolündeki gençte iyi oynamış mutlaka izleyin ;)10 / 10 :))
Çok üzülüyorum biliyor musunuz; çok ama çok. "İğrenç, Porno, Mide Bulandırıcı" gibi eleştirel tabirler heralde bizim ülkemizden başka nadir ülkelerde yöneltilir bu filme; yazık çok yazık.
Herşeyden önce; Aralarındaki yaş farkına rağmen birbirilerine duygusal (Dikkat erotik değil romantik) olarak bağlı iki insan var, birisinin yaşının diğerinden oldukça küçük olması ve bir o kadar da masumiyeti, deneyimini ilk kez yaşaması vs. Bu konuları yansıtırken elbette ölçülü bir "Nû Resmi" çizilmelidir ve bence yönetmen bunu ustalıkla başarıyor.
Filmde Savaş-Soykırımdan ziyade Romantizm-Duygusallık ön planda bence, ve birçok romantik filmden daha çok duygulandırdı beni. Savaşın gölgesindeki bir aşk vs. değil bu film sakın yanlış anlaşılmasın, belki bunun için çok ayrı yeri. Bence mutlaka izleyin, hele romantik/dram filmleri seviyorsanız. 8,5/10
Dipnot: -Winsletin oyunculuğu gerçekten doğaüstü, hele duruşma salonundaki dudak hareketleri, titremesi ve mimikleri. Gözümü dahi kırpmadan izledim. -Fiennesin elinde mikrofon ayakta dolaşarak okuduğu kitapları mikrofona kaydettiği sahne ve arkaplanda çalan müzik DikKaT derim. -Fakültede sınıftaki öğrencinin şiddetle adeta öz eleştiri yapması ve kapıyı çarpıp gitmesi; Ardından hocanın öğrenciyle başbaşa konuştuğu sanelere dikkatle iizlenip; değerlendirilmeli bence.