Öylesine bir romantizm ve duygusallıkla yazılan bir senaryo ve oyunculuk ki aradaki yaş farkı sanki yok gibi geliyor.. bir takım örümcek beyinliler lütfen filmi özenle çekilmiş romantik sahnelerini pornografi ile karıştırmasınlar..her anlamda başarılı bir film fakat en çok senaryoya hayran kaldım.. birde bu filme daha iyi bir müzik yapılsaydı çok iyi olurdu
2.dünya savaşında yaşananları, bunda rol alanları, suçlamayı hakedenleri, ortak olanları, ya da zorunluluktan o şartlar da böyle davranması gerekenleri yeniden ince ince irdeleyen sağlam senaryo temellerine oturtulmuş, görsel açıdan dönem filminin gereklerini yapabilen gerçekten iyi bir film...en azından bollywood un hint filmlerini aratmayan milyoner den daha cok oscarı hakeden bir film...kate winslet in performansı da onun artık çok büyük bir hollywood yıldızı olduğunun resmi kanıtı... 8/10
güzel film ama ilk başlardaki erotik sahneleri biraz kısa tutsalarmış daha güzel olurmuş.yarım saat,45 dk filan sürüyor ya biraz aşırıya kaçılmış filmin tadını da bozmuş.
bazı filmler vardır ya hani film bittikten sonra bile altyazılar sonlanana kadar çalan klasik müzikle beraber seyirciyi oturduğu yere mıhlar.. Hele ilk gösterimlerden biriyse, tüm salon birden anlamsız anlamsız akan yazılara bakar.. ama o duruş aslında filmi sindirdiğin, hayatına bir anı gibi save ettiğin andır.. Kesin gidin hatta tadını çıkarmak için "yalnız" ;) 8,2/10
öncelikle sinema severlerin mutlaka izlemesi gereken bir film. filmin aslında bir insanın hikayesi. filmin ana konusu başlı başına bir film yapılacak bir hikaye ama o kişinin önceki ve sonraki hayatını da anlatarak izleyiciye geniş bir bakış açısı sunulmuş. oyunculuklar ve filmin akış hızı mükemmel. hikayeler arsı geçiş de gayet yumuşak ve akıcı. kendinizi sonunda uzun bir ömrün yorgunluğunu hisseder buluyorsunuz. 9/10
the reader filmi esasında klasik ama olumlu bir tat bıraktı diyebilirim.dalry sinemasında billy eliot ve the hours filmlerinden sonra beklenen daha kaliteli bir fil olmasıydı stephen daldry bunu başarmıştır. tarih ve biyografiyi iç içe sokan bu önemli filmde kate winslet kalburüstü oyunculuğuyla ön plana çıkmakta tabi diğer eleman fena değil.film güzel ama çok kaliteli değil.
filmi az önce izledim ve beğendiğimi söyleyebilirim oscar alması çok zor ama katenin oyunculuğuna mutlaka verilmeli!!ve birazda cesur bi film olduğunu söylemeden geçemicem.. 10/8