freecritic
1 Mart 2009 tarihinde eklendi
İlk başta sadece cinsellik ağırlıklı bir film olduğunu sanıyorsunuz ama ortalara doğru film resmen boyut değiştiriyor ve tamamen duygusal bir atmasfore bürünüyor.Film ilerlerken gidişatini ve sonunu asla tahmin edemiyrorsunuzFilmi izlerken o anları adeta yaşıyorsunuz,Davranışlarından ötürü yer yer kadına ,yer yer de adama sinirleniyorsunuz, film bunu başarıyor.Asla hakkı yenilmemesi gereken ,çok ayrı bir havasi ve örgüsü olan bir film.
Vasat bir film olmuş.İlk yarım saatte Kate Winslet tüm vücudunu ortaya koyuyor.Son yarım saatte de iyi yaşlandırmışlar,1 de Yahudi soykırımı ile ilgili olunca Oscar ı almış K.W..Ahım şahım 1 rol yapmamış bence..Film çok derinlere inemiyor maaalesef..6/10
"on beş yaşındaydım, okuldan eve dönüyordum, kendimi kötü hissediyordum ve kadının biri bana yardım etti." hikaye bu şekilde başladı ve kimsenin tahmin edemeyeceği bambaşka bir hal aldı. çok etkilendim ve beğendim. kate winslet da dünyadaki en sevdiğim kadın oyuncu ve ödülü almasına çok sevindim :) ama titanikle de hak etmişti, sil baştanla da, tutku oyunlarıyla da... biraz geç aldığını düşünüyorum bu ödülü
Bu filme kötü diyenleri anlayamıyorum. neye göre hangi kritere göre kötü diyorlar.bir dramdan akıcılık beklemek çok saçma.bence senaryoda kurguda çok güzel.bu sene izlediğim en iyi filmlerden biri bence9/10
inanılmazdı.kate winslet hayranlığım için izledim ama film çok çok çok güzeldi.filmin baslarında müstehcen sahneler fazlaydı ama bunu sorun etmeyip filme kendinizi kaptırırsanız bir solukta izliyosunuz.süresi de çok makuldu.açıkçası benjamin button da bile sıkılıp ara verdiğim yerler olmuştu ama bu filmi aralıksız, bir oturuşta izledim.kate winslet oscarı kesin alıcak zaten.yönetmen de favorim david fincher ama en iyi film ödülünü the reader alırsa benden mutlusu olmaz.
Etkileyici bir drama,hikaye oldukca yalın fakat anlatım gayet başarılı.Kate Winslet herzamanki gibi iyi bir performans sergilemiş fakat oscarlık kadar da değil bence..10/8
kate winslet ıçok sewerim ve onun iyi filmlerinden...oyunculuk olarak belkide en iyi filmi...filmin sonlara doğru drama yönü ağar basıyor ve kendini izlettirior..gerektiğinden fazla mahrem sahne var ve bence gereksiz filmin eksi yönü bu bence ama izlenebilir bir film..
kesinlikle dört dörtlük ve epey etkileyici bir filmdi. filmin bazı yerlerinde kendinizi tutamayıp, ağlamaya başlamanız mümkün. kaçırmadan izleyin derim ben.
Ağır ilerleyen, tam bir dram filmi, izlemeden önce havanızda olmanız lazım. Ben tam bir dram filmi havasındaydım belki, çok beğendim. Karakterler çok güzel verilmiş, dram filmlerinde Angelanın Külleri birinci sıramdaydı, bu filmle beraber birinciliği paylaştılar gözümde.Sinemasal anlamında gördüğüm tek eksiklik; bu filmin sağlam bir soundtracki olabilirdi. Karakter yorumlaması yapmayı da çok isterdim; ancak izlemeyenlere saygısızlık olur diye boş geçiyorum. Yoksa bu film hakkında çok konuşmak isterdim.
Çok kaliteli mükemmel bir film.Uzun bir süresi olmasına rağmen sıkmadan kendini izlettiren ilerledikçe merak uyandıran sahne geçişlerinin başarılı olduğu oyunculukların da üst seviyede olduğu sürpriz tadında sonu ile süper bir film.10/10
filmi izledim ve kate winslet ın oscarı ne kadar hakketiğini anladım.konusu iyidi ama çok fazla sürükleyici bir film değildi.kate winslet ın oyunculuğu harikaydı.
Bu film bir erkeğin yaşça kendinden büyük bir kadınla ilişkiye başlaması ve psikolojisinin bozulmasının sonraki yaşantısında yarattığı yıkıntıları anlatıyor. Arada bir aşk olduğunu sanmıyorum sadece birer saplantı tarzında bir ilişki yaşıyorlar. Ve verdiği mesaj böyle ilişkilerin yaşanmaması yönünde. İzlenmeli güzel bir filmdi.