Sihirbazligin içine dogru, büyüleyici bir serüvene çikiyoruz. Memento ve The Dark Knight gibi iki harika filmi çekmis yönetmenimiz Christopher Nolan yine farkli, büyülü bir konuya parmak basmis. Iki sihirbazin eski bir dönemde birbirleri ile olan ilginç rekabeti karsimizda. "Gerçekte sihir var midir yoksa gördügümüz her sey gözlerimizin bize oynadigi bir oyun, sasirtmaca midir?" diye soruyor film bize. Fark edemedigimiz küçük oyunlarin, sirlarin bizi yaniltmasi ve daha fazla meraka sürüklemesinin dogurdugu sonuçlar sebebiyle iki sihirbazin birbirlerini kiskanip, numaralarinin sirlarini çözmek , her zaman rakibinin bir adim önünde durabilmek için yaptiklari gizli isler, birbirlerinin gerilemesi, ezilmesi, düsmesine yönelik kurduklari gizli acimasiz planli tuzaklar. Gördüklerimizin ne kadar gerçek oldugunu, gerçeklerin ise aslinda ne kadar dogru oldugunu sorgulayan bir film. Sadece bir perdelik oyun için düsünülen numaralar, yapilan tasarimlar, sadece bir sihir gösterisi ve seyircilerin alkis seslerini duymak için feda edilen asklar, duygular, hayatlar. Kafanizda sorular birakacaktir film mutlaka ama bunlar cevabini düsünürken size zevk veren sorular olacaktir muhtemelen. Sonunda ise sizi iki düsünce ayrimina sürükleyecek film. Yasam-ölüm, gerçek-sihir. Etkileyici büyülü bir filmdi. Izlemeye, görmeye deger 10/7