Film çok güzel kurgulanmış senayosu 10 numara en sonunda Alfred Borden kızını almaya gidiyor cuttrden orasını anlamadım adam hiç bir şey olmamış gibi davranıyor :))???
muhteşem senaryosu,yeni jenerasyonun önemli iki oyuncusunun mükemmel perofmansları ve olağaüstü sonuyla benim için başyapıt statüsüne rahat ulaşan müthiş bir film... Dikkatli bakıyor musun ??...10/10
Sıradan saçma sapan bir masal.Başlarda biraz karışık geliyor sonunu anlamalıyım diye endişe etmeyin son derece basit bir film.Çizgi film izleyin daha şaşırtıcı son bulursunuz.
Etkileyici ,şaşırtıcı bir film..Başlarda anlamayabılırsınız , sıkılabılırsınız mutlaka sabredin ve fılmın sonunu getırın (:
Prestij filmi ;
Dikkatli bakıyor musunuz?
diye başlıyor..
Her sihirbazlık numarası üç bölüm ya da perdeden oluşur;
birinci bölüme Vaat denir; sihirbaz size sıradan birşey gösterir. iskambil destesi, bir kuş ya da bir insan.. bu nesneyi size gösterir; son derece gerçek, üzerinde oynanmamış, normal birşey olduğunu görmeniz için nesneyi incelemenizi ister. fakat aslında öyle olmayacaktır..
ikinci perdeye Dönüştürme denir. sihirbaz olağan bir nesneyi alır ve onu olağanüstü bir şeye dönüştürür.. ****hilenin sırrını arıyorsunuz ama bulamazsınız. çünkü dikkatli bakmıyorsunuz. siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz..***** henüz alkışlamazsınız. çünkü birşeyi yok etmek yeterli değildir, onu geri getirmeniz gerekir..
işte bu yüzden her sihirbazlık numarasında üçüncü bir perde bulunur, yani en zor bölüm; bizlerin değişiyle Prestij bölümü..
Gerçekten izlenmesi gereken ender filmlerden birisi ve izlemediyseniz aynı sene içerisinde çıkan illizyonist (sihirbaz) filmini izlemeden bu filmi seyretmeyin...10/10
Tekrar tekrar izlediğim ve her seferinde ilk izleyiş heyecanını yaşadığım çok az film vardır. işte o mfilmlerden biri. müziğine, kostümlere, oyunculuğa, finaline söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu bir başyapıt. İki kişinin yarım hayatlarından, tutkunun bedeline, gerçek aşkın her zaman hissedilebileceğinden, kazanma arzusuna uzanan bir yol. benim için bir klasik.