4,6
Prestij hakkında görüşlerin ?
sinema
1 ziyaretçi
25 Haziran 2022 tarihinde eklendi
The Prestige KUSURSUZ bir film. Oyunculukları, senaryosu, kurgusu, çekimleri, detayları ve inanılmaz finali. HER ŞEY KUSURSUZ. Bir kere film çok sürükleyici. İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. İzledikten sonra filme tek kelimeyle bayıldım ve dedim ki BU FİLM TARİHİN EN İYİ FİLMİ. Çok net. Öncelikle filmin kurgusu çok iyi. Nolan çok zekice tasarlamış kurguyu cidden. Örnek vermek gerekirse filmin başında bize normalde filmin ortasında olan bir sahneyi gösteriyor. Ve biz sahneyi izledikten sonra bir kanıya varıyoruz. Sonra film olayların nasıl bu sahneye geldiğini gösteriyor. Ve başta izlediğimiz sahne hakkında görüşlerimiz tamamen değişiyor. Her şey kafanızda oturmaya başlıyor. Kurguya ve detaylara aşık oluyorsunuz. Ve film sonda sizi muhteşem finaliyle derinden vurup bitiyor. Tartışmasız hayatımda bir filmde gördüğüm en iyi final. Özellikle sonda verilmek istenen mesajda çok iyi. Hem de filmin senaryosu kurgu olsada bunu gerçek hayatta yaşanmış olayları kullanarak desteklemiş. Mesela filmde Tesla ve Edison arasındaki savaşa da şahit oluyoruz. Yani kurguyla gerçek arasındaki bağlantı çok zekice hazırlanmış. Ne demek istediğimi izleyince daha iyi anlayacaksınız. Kısaca bu film tarihin en iyi filmidir bana göre. Özellikle Christopher Nolan filmleri ya da sihir ile ilgili şeyleri seviyorsanız benim gibi tekrar tekrar izleyeceğiniz bir film olucak. Eğer ikisini de sevmiyorsanız yine de izleyin. B-A-Ş-Y-A-P-I-T. Nokta
25 Nisan 2022 tarihinde eklendi
İki egoist sihirbazın savaşını izlediğimiz bu filmde Alfred Borden gerçek sihirbaz, gerçek bir kurnaz. Rober Angier ise sadece sihirbazlık makinesi satın alan biri. İzlerken kaç defa ters köşe oldum bilmiyorum ama en iyisini sonda yaşadım. Alfred Borden'ın ölmeyeceğini biliyordum ama asıldığı sahnede gerçekten öldüğüne gerçekten inanmıştım ama ölmemiş. Her ne kadar tema olarak benim ilgimi çekmesede hakkını yememek lazım, harika ve özgün filmdi. Sıkılmadan sonuna kadar izledim.
21 Mart 2022 tarihinde eklendi
Muazzam bir film. Gerçekten sonlara doğru yok artık diyorsunuz. O kadar güçlü bir senaryosu varki son 1 saat boyunca belkide her 5 dakikada bir sizi ters köşe yapabiliyor. Christopher nolan gerçekten çok iyi bir senarist.
Oyunculuklar çok iyi. Christian bale ve hugh jackman zaten döktürüyorlar. Scarlett ablamızı görmek de güzel oldu.
Kesinlikle tavsiye ederim. Açın dikkatli bir şekilde izleyin ve tadını çıkarın.
13 Ocak 2022 tarihinde eklendi
Muhteşem bir senaryoya sahip olmasına karşın hem çok ağır tempoda ilerlemesi, hem de fazlasıyla kasvetli ve insanı daraltan ortamlarda çekilmiş olması nedeniyle vasatın bir tık üstü.
29 Haziran 2021 tarihinde eklendi
Kült filmlerden biridir bana göre. Film izlemeyi seviyorsanız kesinlikle arşivinize eklemelisiniz. 10/10
22 Nisan 2021 tarihinde eklendi
Nolan yapsa kötü mü olur :) İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
7 Şubat 2021 tarihinde eklendi
Film bana göre bir sihirbazlık gösterisi sihirbaz ise Christopher Nolan . Bence Nolan’ın en iyi filmi . Harika bir finale sahip 10 üzerinden 11
3 Ocak 2021 tarihinde eklendi
Cristopher Nolan'ın bence unutulmayacaklar ve hatırlanacaklar arasına girecek filmi.Filmin mekânları gotik ve mistik figür ve ögelerle farklı bir çağa götürüyor öncelikli.Filmin görüntü yönetmeni işin hakkını vermiş gerçekten. Oyunculuklar bence gerçekten kaliteli bir ekibin bileşimi olduğunu filmin her anında hissettiriyor. Mesela tadımlık Tesle rolünde David Bowie az sürede güzel performans. Fimin alt temasında Tesla -Edison olayına atıfta bulunması ayrı bir lezzet katmış diyebilirim .Cristian BALE ve Hugh JACKMAN rekabet içindeki iki büyük sihirbazın mücadelesini soluksuz izlettirecek performans çıkarmışlar.Scarlett JOHNSSAN ve Michael CAİNE yan rolde olmalarına rağmen filme damgalarını vurmuşlar. Kısacası oyunculuklar çok üst düzeydi, görüntü ve yansıtılan görüntü teması harikuladeydi. Filmdeki hangisi iyi hangisi kötü karakter düşüncesi zihnimizde sürekli değişiklik göstermiş olabilir. Bence bu sefer Rober ANGİER karakteri iyiydi ama yenildi. Şahsi egolarına kurban düştü de diyebiliriz.Alfred Borden karakterini ne bileyim hiç sevemedim. Başlardaki ANGİER'ın karısının ölümüne yol açması ve güvercini bile incitmekten imtina eden bir adamı biraz da onun karakterinin karanlık yönü kötü yaptı denebilir. Tesla Klonlanma olayı ile yönetmenimiz Nolan yine bilimsel kalite ve etkililik katmış. Sondaki söz ile yani filmin sloganı ile bitirelim :“Siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.” bu replik çok güzeldi.Bir de birçok şapka imgelemesi klonlamayı yansıtması da güzeldi.
26 Aralık 2020 tarihinde eklendi
Böyle bir şahane eseri şimdi izlemiş olmak gerçekten üzücü. Fazla söze gerek yok , tam anlamıyla SAĞLAM BİR FİLM
21 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Gerçekten çok iyi film insan rekabet için neler yapıyor basyapitlardan birisi izlenmesi gereken filmlerden
9 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Muhtemelen eleştiriyi yazmak için çok geç eğer hala izlemediysen daha fazla vakit kaybetme gerçekten pişman olmayacağınız bir film süresi biraz uzun gelebilir ama inanın izlerken zaman su gibi akıp gidiyor.Christopher Nolan filmlerine aşinaysanız zaten muhteşem bir kurgu izleyeceğinizi biliyorsunuz ama eğer hiç denk gelmediyseniz size tavsiyem gözünüzü kırpmadan izlemeniz gerekebilir.sonu hala farklı teorilerle dolu olan bu film gerçekten kusursuz ve beklenmedik.İyi seyirler...
2 Haziran 2020 tarihinde eklendi
Sihirbazların ölümüne müthiş rekabet ve oyunu.Hikayenin sonunda sizi etkileyecek ve şaşırtacak bir final bekliyor.Senaryo da gerçek olan asıl şey gelmiş geçmiş en büyük deha kabul edilen Nicola Tesla ayrıca farklı bir yönü ile karşınıza çıkıyor.İzlemeye değer bir film
28 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Cok basarili ! Tahmin ettiklerim sonunda cikmadi, süprizlerle dolu bir film. Tavsiye ediyorum!
24 Mart 2020 tarihinde eklendi
Olumsuz yorumları görünce dayanamadım.. Bu filmi beğenmeyen ya dikkatli izlememiştir ya da anlayamamıştır. Bütün düşüncelerimi buraya yazardım ama spoiler vermek istemiyorum, sadece filmin sonu beyin fırtınası gerektiriyor, zaten imdb top 250de iyi seyirler :)
17 Mart 2020 tarihinde eklendi
Nolan'ın en iyi filmi kesinlikle. Kurgusu, senaryosu, oyuncular her şey muazzam. İzlemediyseniz bence vakit kaybetmeden açın ve izleyin.