Terminatör: Kurtuluş hakkında görüşlerin ?
10 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Filmde bol bol göndermeler var.Hatta o kadar çok ki,rahatsızlık veriyor.Sanki Terminator degilde başka bir film ama taklit ediyor gibi duruyor.Hem Terminator filmi hemde degil.İzlerken ara ara başka bir filmi izliyorum diyorsunuz.Hatta Mad Maxin devamı gibi bir atmosfer var.Filmi izleyince bir şey daha dikkatimi çekti.Bence film yanlış yerden başlamış.Makinelerin yükselişinden hemen sonraki kıyamet gününü işlemiş olsa,çok iyi olurdu.Filmden anlaşılan odur ki Terminator bambaşka bir yöne kaymış.Terminator filmi degilde başka bir film olsa,fena film degil derdim ama ben pek begenmedim.Hatta John Connor için bana sorsanız kim olsun diye,aklıma ilk gelen isimlerden biri olan christian bale dahi begenmedim.Sanırım kendimi çok fazla kaptırdım.Çok büyük beklentilerim vardı,o yüzden böyle oldu.Ayrıca yönetmenide hiç beğenmedim.Çok klişe bir tarzda çekmiş.Eksik olan yönleri sıralarsak:Yanlış yerden öyküyü başlatmakKlasik senaryo anlayışı.Halbuki Terminator klasigin dışına çıktıgı için bu kadar başarılı oldu.Sıradan bir aksiyon bilim kurgu havasına bürünmüş olması.Geçmişe çok fazla takılıp tekrar yapması.Filmde belkide en başarılı karakter olan marcusu hiç gerek yokken eklenmesi.Abuk subuk Terminatorler icat edilmesi.Kötü bir yönetmen.Fazlaca efeklere yüklenip,filmin ana temasından cıkıp sıradan bir aksiyona dönüştürülmesi.Mekanların inanıdırıcı olmaması.vs....Ben bunları bir Terminator hayranı olarak yaziyorum.O gözle bakıp eleştiriyorum.Yoksa film bol aksiyondan hoşlananları tatmin eder.Ama ben öyle bakamıyorum.Üzüldüm.Çok heyecanlanmıştım.Umarım yeni bölümlerini adam gibi yaparlar.Gerçi pek umudumda yok.
8 Haziran 2009 tarihinde eklendi
arnold un yokluğu filmde hissedildi ilk filmlerdeki gibi deil 10/7
24 Ocak 2010 tarihinde eklendi
normal bir filmdi, terminatörle hiç alakası yok.ismi kullanarak prim sağlamak istemişler. terminatör serisi olarak tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.ama bir beklenti olmadan seyrederseniz çok kötü değil.arnord un benzerini kullanmışlardı yada maske miydi o ne anlamadım. çok basitti.geçmişe civa robot gönderen teknoloji güya. robotlarda hiç yenilik yoktu.terminatör 2 filminin üstüne film tanımambuna verilecek puan 10/7. eh işte biraz torpil yaptım.
5 Haziran 2009 tarihinde eklendi
arkadaşlar film tek kelimeyle olağan üstü, olağan üstü , olağan üstü . t serilerini izleyenler bu seriye gitmezse yada negatif düşünürse inanın ki çok şey kaçırır gerçekden muhteşemdi ayrıca kim demiş arnold yok :)
10 Haziran 2009 tarihinde eklendi
ikinci filmden sonraki en güzel filmdi. . . arnoldu unutun artık bitti onun devri o ilk 3 filmde kaldı artık connor dönemi!!
bu filmde connor pek aktif değildi marcusa nazaran .. ama şunu söleyebilirim ki markus daha çok sevdirdi bana kendini... devamının gelmesini dört gözle bekliyoum.. 10/9
5 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Film eğer Terminatör filmi olmasaydı derdim ki evet hoş bir film ve 10/8,5 verirdim fakat 1,2,3 Terminatör bölümlerini izledikten sonra bu film sanki sadece seriye bağla maksat para kazanalım gibi yapılmış. Konuyu uzatabildiğin kadar uzat fikri var. Aslında bana biraz da apsürt geldi, John Connor babasından büyük!!! Neden John Connerin babası ve T800 (arni) geçmişe gönderilmedi? konu bu olması gerekirken Blair Williams konu edildi. Peki busefer neden Blair Williams robotlaştırıldı? Yönetmen filmin kahramanını Blair Williamsi yapmıştır. Hata. Bu filmin konusu bana göre havada kaldı. Filmin devamı gelecek. Orda bari skynet ne oldu da ve neden T800ü (arni yi) gönderiyor ki John Connor babasını gönderiyor konusu anlatılsın. Filmi izlerken sıkılmadım ama böyle asla olmamalıydı... Christian bale rölünü tam yerine getirmiştir. Sorun onda değildi yönetmendeydi. Maalesef olmadı.
5 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Arnold olmazsa Terminatör filmi olmaz diyen arkadaşlar, İlk filmden beri hikayenin baş kahramanının John Connor olduğuNu ne zaman anlayacaksınız acaba ? ;)
9 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Bu film çıkacak diye Sarah Connor Chroniclesın son 10 bölümünü izlemedim amacım filmden bir önceki gün kendimi moda sokabilmekti :) öyle oldu da ancak örtüşmeyen yanlarıda vardı tabi.. Bu kültürü seven kesinlikle bu ve matrix tarzı filmlerden hoşlanır.. Hatta bence bu üçlemenin sonunu Matrixe bağlasalar super olur :)
15 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Terminatör serisi başladığında günümüze gelen yokediciler ve insanlar arasında ki savaş anlatılıyordu. Özellikle serinin ilk filmini izlerken Kyle ile Sarah arasıdna ki dialoglarda geleceğe ait izler vardı. O andan itibaren hepimizin kafasında ki soru işaretide aynıydı. peki gelecekte ki savaş nasıl olacaktı. İşte serinin son filmi bunu anlatmak için çekilmiştir. Diğer filmlerle bağlantı kuramayanlar yokedici ve insan mücadelesini iyi analiz etmemişlerdir. Arnold artık sinemadan çekilmiştir ve ısrarla onu bu filmin serilerinde görmek istemek boşunadır. Terminatör Salvation filmin ana konusu üzerinedir, oyuncularının değil... 10/10
12 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Serinin en iyisi Christian Bale
5 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Filmi gayet başarılı buldum. Aslında garip bir filmdi. Çok güçlü bir eksiklik hissiyle bazı sahnelerin verdiği müthiş heyecan hissi çarpışıp durdu bende. ama beğendim filmi. Hiç değilse tabanında büyük mantık hataları olsa da kendince bir hikayesi vardı ve bu hikayeyi güzel işliyordu. Sanki orta doğuda bir savaşı anlatıyor gibiydi, gerçekçiydi film.

8/10
22 Haziran 2010 tarihinde eklendi
fiLmin giris sahneLeri cok guseL di. bi fiLmde cristian baLe warsa o fiLm zaten guseLdir ama bence bu fiLm daha da guseL oLabiLirdi..
sinema
1 ziyaretçi
10 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Projeyi, Charlienin Melekleri filminin yöneten olan ve bir o kadar da beceriksiz McGa vermişler. Bu bile Terminatör sevenlere yapılan bir hakarettir.

Sürekli ilk iki filme göndermeler yapmaktan, daha farklı ve orjinal bir hikaye sunmaya fırsat bulamamışlar! Hatta C. Baleyi Mototerminatorün üzerinde sürat yaparken gördüğümde Kara Şövalyeye de bi gönderme yaptılar sandım :D

Fazla gürültülü ve abartılı aksiyon sahneleri...Her tarafı demirlerle kaplı sapasağlam bir Terminator, Connora vurduğunda Connor birazcık geriye doğru uçuyor ve hemen ayağa kalkıyor. Normalde üzerine bir yumruk geldiğinde hemen kemiklerinin iç içe geçmesi gerekir.

Filmin zaten aksiyon konusunda çekeceği hiç bir sıkıntı yoktu. Ne zaman aksiyon duraklasa, ilginç ilginç Terminatörler ortaya çıkartarak ortalığı birbirine katabilmek başvurulan en kolay yoldu.

En sevdiğim oyunculardan biri olan Bale bile filmi kurtaramamış. Ama ben onu suçlamıyorum. Adam oyunculuğunu oynamış. Filmin tek suçlusu beceriksiz yönetmenidir! Sonuçta her şeyi evirip çeviren o.
15 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Marcus Wright rolü mükkemmeldi gerçekten, çok çok asil bir rol, john connor rolünü bile bastırıyor. Oyuncunun pek bi beyazperde geçmişi olmasada bu rolle bir çok ülkede inanılmaz olumlu tepkiler aldı, şimdi artık önü parladı diyelim. Umarım filmin sonunda tamamen ölmemiştir ve diğer filmde tekrar görebiliriz. Sırf Marcus karakteri için bile izleyin derim!
8 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Aksiyon severlerin filmden mutlu ayrılacagına emindim ki yorumlardan bu acıkca belli fakat biz terminatorden matrix felsefesi,daha detaylı ve özenilmiş bir senaryo bekleriz cünkü ilk iki filmde cıta o kadar yüksek tutuldu ki buna alıstık ama bu filmde bundan zerre kadar yok.Bale son yıllarda hollywood dan cıkan en iyi aktördür ama bu filmde silik görünmesi tamamen yönetmenin sucudur.Nasıl 15 20 kelime eden arnold filmin ana kahramanı olmadıgı haldeböyle gösterildiyse filmin bas kahramanı olan nam_ı dger john connor arka plana itilmiştir. Sonuc olarak terminatör efsanesinin sadece adının kaldıgı basarılı bir aksiyon filmi 5.5/10