Berke Güneş
15 Kasım 2021 tarihinde eklendi
büyülü bir renk cümbüşünün arkasında saklanan kötü huylu karakterleriyle, insanoğlunun vampir dişli duygularının, hırslarının, şekerden rengarenk hayalden dünyaları bile korkunç kılabileceğini vurguluyor tim burton bu filminde. ne yapıyor tim burton? kitabı alıyor, hikayeyi pastel boyalarla boyayıp, sulu boyalarla süslüyor, simler saçıyor dört bir yana, pırıltılarla süsülüyor tiplemeleri, kuru boyayla üstünden geçiyor renklerin, başkalaşıyor hikaye,bambaşkalaşıyor hemde, ne mi oluyor? bir karnaval yaratıyor yönetmen, renkler karnavalı, sonra ne mi yapıyor? alıyor bu karnavalın ortasına çirkinlikleri serpiyor, ama çirkinleride süslüyor, karartılara asla yer vermiyor eserinde, kötülükleri bile güzellerle aynı tonlarda boyuyor. işte bu yüzden filmleri peri masallarını aratmıyor. çünkü peri masallarında periler kadar cadılar da süslü püslüdür, ve çünkü gerçek hayatta da iyiler gibi, şeytan kılıklı kötüler de insan görünümündedirler. işte tim burton bunu vurguluyor; aslında hepimiz aynı rengiz, aslında genellike hepimiz çikolata severiz fakat hiç birimiz aynı değiliz, bu aynılıklar dünyasında farklılıklar topluluğuyuz
Tek kelimeyle mükemmel. Charlie'nin Çikolata fabrikasını sinemaya en iyi uyarlayan film. Johnny Depp'in kusursuz oyunculuğuyla film daha da iyi olmuş. Tim Burton'ın yönetmenliği zaten harika. Helena Bonham Carter de yan rolde çok iyiydi. Bu filmi ailecek izleyebilirsiniz. En iyi Tim Burton filmleri arasında ilk 3'e girer. Tim Burton yine tarzını ortaya koymuş. Herkese tavsiye ederim.
film çok eğlenceli sizi hayallere daldıracak kadar zevkli kesinlikle tavsiye ediyorum, bu arada filmin oyuncularını öğrendiğimde özellikle de johnny depp' in willy wonka olduğunu öğrendiğimde oldukça şaşırmıştım zira filmi izlerken o olduğunu fark etmemiştim güzel film izlerken zevk alacağınıza eminim..İyi seyirler
Küçük, büyük herkesin izlemesi gereken filmlerdendir. Filmin vermeye çalıştığı mesaj da hem küçükler, hem de büyükler için ders niteliğinde zaten. Yaratılan fantastik atmosfer çok güzel, çok etkileyici.Diyaloglar, oyuncular, müzikler, a'dan z'ye herşeyiyle muhteşem ötesi bir film. Willy Wonka'yı Johnny Depp'in oynamasının da ayrıca etkili olduğunu düşünüyorum. Ölmeden bizim ülkemizde de bu kalitede bir film çekildiğini görmek istiyorum. MUTLAKA izleyin, iyi seyirler
konusu itibariyle çok farklı bir yapımdı.çocukların ve içindeki çocuğu yaşatanların izlerken zevk alacağı fantastik bir yapım.ben sıkılmadan izledim.farklı bir konu arayanlara tavsiye edebilirim.
Johnny Depp tuhaf biçimlere bürünmeyi seviyor gerçekten. Çokta başarılı yapıyor harbi tiplemelerini. Filmi izlerken bakkala gidip çikolata almak için filmin bitmesini beklemek baya zor oldu. Çok eğlenceli bir film özellikle de çocuklar için
Kusursuz ve hic sIkIlmadan izlenecek bir film.oyuncu kadrosu cok dogru secilmis.Johnny Depp ebu filmde haran kalmistim ben,hem cok tatli,hem de vaaay boyle uzel oynanair mi dedirten bir karakterdi...bu film annemin ve benim sevimlimiz .) Karayip korsanari,Sweeney Todd dan sonra 3.favori Johnny Depp filmim ...bayiliyorum,tavsiye ederim...
oyuncularına bakmadan izledğim sonra 'aaaa bu adam ne güzel oynuyor' deyip keyifle bitirdiğim filmi daha sonra oyuncularını okuduğumda oldukça şaşırdığım güzel bir film.
Defalarca izlenebilecek, çocuk-büyük her yaştan izleyicinin hoşuna gidecek ''tatlı ötesi'' film :) J.Depp'in en iyi performanlarından birisi herhalde bu filmdeki Willy Wonka rolü. Tim Burton bu kadar popüler bir kitabı sulandırmadan gayet güzel bir film çekmiş. İyi seyirler
Film gayet güzel; sadece çocuklar için değil aynı zamanda yetişkinler için de son derece keyifli. Tim Burtonın bütün filmlerinde olduğu gibi başarılı yönetmenliği, Johnny Deppin inanılmaz oyunculuğu ve özellikle bu filmde bayağı dikkat çeken mimikleri, sürükleyici ve eğlenceli senaryo ve kurgu hoş. Zaten görüntüye, efektlere denecek yok. Sadece o umpa loompa mıdır tam bilmiyorum küçük insanlar ve şarkıları bana itici geldi, ama yine de filme hareket katmışlar kabul. Kitabında bulunmayan küçük bir nokta eklemişler filme(aile düşkünlüğü diyebiliriz sanırım), bu da filmi duygusal açıdan etkileyici kılmış. Tim Burton, Johnny Depp ve Helena Bonham Carter üçlüsünün her filminde olduğu gibi severek izleyebileceğiniz bir eser. İyi seyirler.