Charlie’nin Çikolata Fabrikası
    4,3
    Charlie’nin Çikolata Fabrikası hakkında görüşlerin ?

mettt
    mettt

30 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    tim burtonı birazcık tanıyorsanız bu filmin ona ait olduğunu çok rahatlıkla anlarsınız.. Kendini beyazperdeye bu kadar iyi yansıtan birkaç yönetmenden biri tim burton.. filme gelince, fabrika içinde geçen sahnelerde ara ara sıkıldığım yerler oldu, eğer çocuğunuz varsa beraber izleyebileceğiniz güzel bi aile filmi..
    mehmet53
    mehmet53

16 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    süperdi kaçırmayın derim
    loverjeanman
    loverjeanman

28 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    neden bizim ülkemizdede böyle filmler yapılmıyor anlamış değilim harika bir film ailece izlenir
    nfs
    nfs

23 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    tim burtonın yaratıcılığına,ince zekasına, tarzına hayran olmamak elde değil..big fish ve makas eller kadar keyif verdi bana..bir de alice in wonderland için ayıracağınız zamanda burtonın bu filmini iki kez izleyin derim..ayrıca çocuğunuz varsa,bir de film izlemeyi seviyorsa mutlaka izletmelisiniz derim..
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

6 Ekim 2010 tarihinde eklendi
    bu arada benim için sinema tarihinin kendi dalında fantastik film yani en iyisi olarak gördüğüm tim burton usta hakkında bir kaç bilgi vericem sizlere Doğum tarihi (yer):25 Ağustos 1958Burbank, California, USABiyografisi: Tim Burton Burbank, California'da doğdu. Çocukluğunun çoğunu münzevi bir şekilde, karikatürler çizerek ve eski filmler izleyerek geçirdi (özellikle Vincent Price filmlerinin düşkünüydü). 9. sınıfta, sanatsal yeteneği tasarladığı anti-çöp posteriyle ödül kazandığında yerel bir çöp şirketi tarafından tanındı. Şirket bu posteri bir yıl boyunca kendi çöp kamyonlarına koydu. Liseden mezuniyetten sonra, California Güzel Sanatlar Enstitüsü'ne gitti. Bu okuldan mezun olan diğer birçoğu gibi, Burton'ın ilk işi Disney'de animatör olmaktı. Tilki ve Tazı [The Fox and The Hound] (1981) ve Siyah Kazan [The Black Cauldron] (1985) gibi birçok filmde çalıştı, fakat meslektaşlarından bazı yaratıcı farkları vardı. Buna rağmen, Disney onun yeteneklerini keşfetti ve Vincent'ı (1982) yapmak için yeşil ışık yaktı, Vincent Price gibi olmak isteyen bir çocuk hakkında kısa bir animasyon. Price'ın kendisi tarafından aktarıldı, animasyon ciddi bir başarı elde etti ve birkaç ödül kazandı. Burton birkaç kısa film daha yaptı, ilk live-action filmi de dâhil, Frankenweenie (1984). Frankenstein'ın hikâyesini bir buçuk saate sığdırdı, film çocuklar için uygunsuz bulundu ve yayınlanmadı. Fakat aktör Paul Reubens (bilinen adıyla Pee-Wee Herman) Frankenweenie'yi (1984) gördü ve onun ilk uzun metraj filmini yönetmek için doğru kişi olduğuna inandı, Pee-weenin Büyük Macerası [Pee-wee's Big Adventure] (1985). Film sürpriz bir başarı yakaladı ve Burton anında popüler oldu. Bununla birlikte, ona aslında filmin devamı olan birçok senaryo teklik edildi ve Burton yeni bir şeyler yapmak istedi. Üç yıl boyunca, o hiçbir film yapmadı, Ta ki BeterBöcek'in (1988) senaryosu sunulana kadar. Senaryo vahşiydi ve hiçbir şeyi gerçek değildi, fakat öyle sanatsal ve garip fırsatlarla doluydu ki, Burton hayır diyemedi. BeterBöcek (1988) diğer büyük başarısı oldu ve Burton'ın adı Hollywood'da sağlamlaşmış oldu. Ayrıca ilk filmi aktör Michael Keaton'laydı. Warner Bros ona Batman'i emanet etti (1989), aynı adlı çok popüler çizgi roman serisinden uyarlama bir film. Başrolde Michael Keaton ve Jack Nicholson, film yılın en çok gişe hâsılatı yapan filmi oldu ve Burtonın en büyük box-office başarısıydı. İlk üç filminin inanılmaz başarısıyla birlikte, sırdaki filmini yapmak için yeşil ışık yaktı, istediği herhangi türde bir film. Bu film Edward MakasEller'di (1990), o zaman kadar çektiklerinin en duygusal, en itibarlı ve en sanatsal olanı. Edward MakasEller (1990) ayrıca Burton'ın aktör Johnny Deep ile ilk filmiydi. Burton'ın sıradaki filmi Batman Returns (1992) idi ve ilkinden daha karanlık ve garipti. Batman Returns izlenedursun (1992) O, Noel Gecesi Kâbusu'nu [The Nightmare Before Christmas] (1993) yapmakla meşguldü, eski arkadaşı olan Disney Animatörü Henry Selick tarafından çekildi. Burton ile Johnny Deep, Ed Wood filminde tekrar bir araya geldi (1994), ciddi şekilde takdir toplayan bir film, Martin Landau bu filmdeki performansıyla Oscar ödülü aldı ve film şimdi çok popüler, lakin ilk gösterildiğinde gişede hüsran yaşamıştı. Burton'ın sonraki filmi, Çılgın Marslılar'dı [Mars Attacks!] (1996), bu filmi diğer filmlerinden daha canlı renkleri barındırıyordu. Bunlara rağmen Tim Burton tarafından yönetiliyordu ve Jack Nicholson, Glenn Close, Pierce Brosnan ve Michael J. Fox da dâhil olmak üzere tüm yıldız aktörleri bünyesinde barındırıyordu. Film vasat yorumlarını aldı ve box-office'de pek başarı sağlayamadı. Burton daha karanlık ve sanatsal formuna Hayalet Süvari [Sleepy Hollow] (1999) filmiyle geri döndü, başrollerde Johnny Deep, Christina Ricci ve Casper Van Dien. Film sanat yönetimiyle takdir topladı ve gişede başarılı oldu, Burton bir nevi bu filmle Çılgın Marslılar [Mars Attacks!] (1996) filmiyle yaşattığı büyük düş kırıklığını telafi ediyordu. Sonraki filmi Maymunlar Cehennemi [Planet of the Apes] (2001), aynı adlı klasiğin yeniden çevrimiydi. Film birçok eleştirmen tarafından beğenilmese de gişede başarılı oldu. Maymunlar Cehennemi'nin [Planet of The Apes] (2001) setinde, Burton Helena Bonham Carter ile tanıştı, şu an nişanlılar ve bir oğulları var. Sonradan, Burton Büyük Balık [Big Fish] (2003) filmini çekti ? diğerlerinden daha geleneksel bir film, film ciddi övgüler aldı, buna karşın onun diğer garip filmlerini tercih eden bazı hayranları tarafından hayal kırıklığıyla karşılandı, Daha önceki filmlerini tercih eden hayranlar. Kariyerindeki iniş çıkışlara rağmen, Burton 20. yüzyılın en popüler yönetmenlerinden biri olduğunu kanıtlamıştı.
    akimya27
    akimya27

10 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    2saatlik süre nasıl geçti anlamak güçtü anlayamadım,çok sürükleyici ayrıca dede ve torunu ayrı bir masal tadı katmıştı bu filme 8/10 şarkıları eleştirenler olmuş hiç katılmıyorum eğer bi soundtrack albümü var ise mutlaka alırım :)
    Handecan
    Handecan

12 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Gerçekten harika bir filmdii çok beğendim.Ama izlerken mutlaka yanınızda çikolata olmalı,bütün film boyunca =) Bu ayrıntıyı gözardı etmeyin :)
    ozzy-badd
    ozzy-badd

10 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    tim burton un en başarılı filmlerinden ... gerçekten çok eğlenceli bir yapım ... jonny depp in de perfomansı görülmeye değer ... 10/7
    1983gs
    1983gs

4 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    sanırım tim burton filmleri içinde bana en uymuyan film buydu çok çocuksuydu belkide ondan ama herzaman söylediğim gibi farklı biri tim burton çok yönlü bir üstad...
    nskmourinho
    nskmourinho

4 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Tim burton un her zamanki gibi harika sahne dizaynı ve masalcılığı ön planda.Bu türü sevenler için kaçırılmayacak bir film.Deppin oyunculuğu ve mimikleri de muhteşem
    dr-
    dr-

24 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    Tabii bu verdiği öğüt ve müthiş görselliği bakımından çocuk yaştakilere hitap ediyor ancak eklemek istediğim Johnny Depp´in her kılığa rahatlıkla bürünebilmesi ve çekip çevirebilmesidir.Tim Burton adamıyla güzel bir iş çıkarmış.
    cherie2389
    cherie2389

30 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    tim burton ve johnny deep ikisi harikalar yaratıyor.gene müzikler çok hoş=) ve tabi umpa lumpalar=)
    karizmatik062915
    karizmatik062915

11 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    çocuklar için ideal bi film....
    crime-murder
    crime-murder

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

30 Haziran 2009 tarihinde eklendi
    2 saatin nasıl geçtiğini anlamadım. Herkese tavsiye ederim :)
    sehzade-3838
    sehzade-3838

18 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    Johnny Deppin filmi olduğu için izledim,
    iyikide izlemişim, güzel filmdi :D