3,7
Beyaz Melek hakkında görüşlerin ?
29 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Bence olmamış.Tamam filmde bir kalite havası var;oyuncular,müzikler vs.ama bu kadar dramatizasyon bu kadar arabesk artık filmin ortalarından sonra kabak tadı vermeye başlıyor.Aglatalım puan toplayalım havası esiyor filmde,bana hitap etmedi.Vasat.10/6
28 Aralık 2007 tarihinde eklendi
ele aldığı konu itibariyle gerçekten tebrik edilesi bir yapım olmuş. özellkle bir ilk film olduğunu düşünürsek mahsun kırmızıgül çok zor bir yükün altından alnının akıyla kalkmış gözüküyor.filmin olumlu olan belki de en önemliği bu kadar yıldız oyuncuyu biraraya toplamasıydı herhalde. her biri sinema ve tiyatronun neredeyse üstadı. sarp apak dışında da göze batan hiç bir oyunculuk da bana göre yoktu zatenbu kadar kaliteli bu kadar izlenilmeyi hakeden bir filme hiç ama hiç yakışmayan altını çizerek söylüyorum ...gereksiz... küfürlerin olması çok üzücüydü. zaten işlediği konu güzel oyuncular bir harika ne diye böyle bir saçmalığa girişilmiş anlamadım. o kadar iğreti duruyordu ki sırf küfür olsun da gülünsün amacı taşındığı belli ediyordu. bir ilk film olmasının getirdiği eksiklikleri de naçizane olan fikirlerimle beyan etmek istiyorum. bana göre _ki bir çok izleyiciye göre_ kalabalık bir filmdi beyaz melek. bu kadar kalabalık olmasına rağmen film bittikten sonra aklınızda tek bir karakter bile kalmıyor,bunun da karakterlerin çok fazla olmasından dolayı derine işlenmeden beyazperdeye yansımasından kaynaklandığını düşünüyorum.güzeldi ve de beğendim. 8/10
23 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Film hakkında söleyebileceğim üç kelime var...MuhteşemMuhteşemMuhteşem.....
24 Kasım 2007 tarihinde eklendi
ilk olarak şunu söylemeliyim;şarkıcı/türkücü mahsun kırmızıgül'ün kendi yazıp yönettiği bir sinema filmi çektiğini duyduğumda bu beni biraz düşündürmüştü.daha sonra filmin fragmanını gördüğümde çok şaşırmıştım.bugün filmi izlediğimde daha da şaşırdım açıkçası.beyaz melek iyi bir türk filmi.özellikle çekimler çok güzeldi.bu amaçla filmin görüntü yönetmeni eyüp boz'u kutlamak gerekir.film istanbul manzarısıyla açılıyor ve daha sonra kamera usulca aşağıya doğru inip hastaneye giriyor.bu açılış sahnesi çok iyiydi.tek planda çekilmiş gibi duruyor ama emin değilim,bir kere daha görmek lazım galiba.zaten filmde bir yönetmen olarak mahsun kırmızıgül'ün yükünü hafifletenler de eyüp boz ile birlikte filmin usta tiyatroculardan oluşan dev oyuncu kadrosu.huzurevindeki her karekterin farklı bir hikayesi var.her hikaye de insanı fazlasıyla duygulandırıyor.salonda ilk yarıdan sonra ağlamaktan olsa gerek,burun çekenlerin sayısı artmaya başladı.onlardan biri de bendim tabii.duygusal sahnelerin ardından bazı güldüren bölümler giriyor araya ve sonra yine başka bir karekterin acıklı hikayesiyle hüzünleniyoruz.filmin ilk yarısı huzurevinde geçiyor.ikinci yarı da ise diyarbakır'a doğru yola çıkıyor kahramanlarımız.bu nedenle beyaz melek için duygusal bir yol filmi demek de yanlış olmaz.işte bende bu diyarbakır'da geçen sahneleri çok sevdim.bugünlerde medya tarafından töreristlerin merkezi olarak gösterilen diyarbakır hakkında olumsuz düşüncülerimizi kırdı bu film bence.şunu itiraf etmeliyim ki filmdeki diyarbakır'ın gerçek diyarbakır olduğunu düşünüyorum.bu amaçla kırmızıgül iyi bir iş çıkarmış.diyarbakır'da atlarla cirit oyunun oynandığı sahneler de çok iyi çekilmiş.bu arada filmin müzikleri de çok iyi.birbirinden başarılı oyunculukları,iyi yönetmenliği,bir duygu sömürüsü yapıyor gibi dursa da yinede kötülemeye gönlümün el vermediği iyi senaryosuyla izlenmeyi hakeden bir türk filmi.
10 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
mahsunun 2.filmi beyaz meleğe göre daha etkileyici olmuş ama beyaz melekte verdigi msj bakımından önemli bir film izlenilmesi gereken filmlerden biri...
28 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Herkesten duyduğum müthiş yorumlarla çok büyük beklentilerle izledim filmi. Fakat ne yazık ki beklediğimi bulamadım. Teknik açıdan bir bütünlük yok. Sahneler arası kopukluklar göze çarpıyor. Senaryo olaylar bakımından güzel fakat işleniş çok başarılı değil. Sonuçta bir şarkıcı olan Mahsun Kırmızıgülün ilk filmi olması dolayısıyla başarılı. Ama tek başına bir sinema filmi olarak tatmin edici değil. Sonraki filmlerinde kendini daha da geliştireceğini umuyorum. 6/10
16 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Türk filmleri listemde ilk 3 ten asla çıkmayacak bir film. Mahsun Kırmızıgül kendini bulmuş, asıl mesleğini. Sinema sektöründe ne yaparsa yapsın işlerinin çok güzel olacağına işaret gibi bu film. Dertleri olan bi kurumun içerisinde çekilmesi, bütün oyuncuların büyük üstadlar olması, hiç konu edilmemiş olayları konu etmesi de çok güzeldi. müzikler güzeldi yine Mahsunun eseri. Yani anlayacağınız 4x4 lük bir filmdi. puan 100 olsa 100, 1000 olsa 1000 o kadar
27 Eylül 2008 tarihinde eklendi
kusursuz, kusursuz arkadaşalr bu filmi başarılı yapan tek şey oyuncu kadrosu değila rkaplandaki altyapı şu ana kadar hiç bir türk filminde denenmemiş bir çalışmalar sonucu elde edilen başarıdır. film müzükleri için kurulan koronun ne kadar başarılı olduğunu, mahsun kırmızıgülün ne kadar iyi yönettiğini, mekanalrın nasıl konu ile alakalı oldukları gibi bir kurgu bütünlüğü sağlayan ekibe çok teşekkür ediyor ve kendi filmlerimize yapılan sert eleştirileri bu filminde aldığını buradaki yorumlardan da görebiliyoruz ama amerikan filmlerinde gördüğümüz iki aksiyon sahnesi sonucu hollywood bu ya diyip bizim bu filmdeki bu başarıyı görüp bu yermenin bir anlamı yok arkadaşlar bu ekip daha ne filmler çeker toplumsal konuda işler, suçta işler, komedi ve aksiyon da işler yeterki kendi filmlerimize kendimiz kota koymayalım. filmin özünü anlamayan arkadaşlara hatırlatıyım birlikten kuvvet doğar teması burada bizim için geçerlidir. bu filmde yeteri kadar ağladım en duygusal en dram denilen amerikan filmlerinde bile ağlamayan ben - babam ve oğlum da da ağlamayan ben , bu filmde hüngür hüngür ağladım. amacına ulaştığını ve amacını belirttiğine yürekten inanıyorum ve mahsun kırmızgülün daha sonraki projelerinde görüşmek üzere kendisine teşekkür ediyorum. 10/10
20 Kasım 2008 tarihinde eklendi
bır trabzonlu karadeniz insanı olarak ve daha da önemlisi bir vatansever olarak diyebilirim ki::
1) mahsun kırmızıgulun ılk tecrubesı acısından mukemmel fılm...
2) kesınlıkle oyunculuklar harıka ama dahada onemlısı mahsunun oyunculugu o anadolu ınsanı saflıgı mukemmel oynanmıs..
3) yonetmenlıkte acemı olmasından kaynaklanan; sahneler arası kopuk..baglantılar zayıf..bu anlamda tıyatrı havası almıs fılm..
4) fılmın suphesız en guzel yanı muzıkleri...hayatımda muzıklerınden dolayı etkılendıgım nadır fılmlerden. orkestra ızledım sanki...
5)maalesef zeynep tokuş ve ailesi filmin en zayıf halkası...sarp apak berbat...köy sahnlerı çok acemıce ve maskelı besler havasında çekılmıs..kesınlıkle duygusal sahnelerı guzel..etkıleyıcı burda acıtasyondan ote verdıgı duygu onemlı..mesajlarıda alabıldıysenız bence fılm amacına ulasmıstır...8 verıyorum..umarım mahsun kırmızıgulu kro dogulu gormkten vazgecersınız..oturup fılm cekmemıs bır tiki genclık gıdıpte mahsun kırmızıgulu elestıremez...tebrık etmek lazım..
22 Aralık 2008 tarihinde eklendi
türk sineması için umut verici. duygusallık çoğu zaman göze sokulsada konusu ve mesajı itibariyle hoş bir film.7/10
24 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Önemli bir konu olmasına rağmen sanırım Kırmızıgülün ilk yönetmenlik deneyimi nedeniyle yeterince etkileyici olamamış.Yine de izlemekte fayda var.onun dışında oyuncu kadrosu gayet iyi.
29 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Yani filmi izledikten sonra insan tam olarak nasıl bir çıkarsama yapabileceğini bilemiyor. Film kötü desem değil, iyi desem hiç değil; belli bir vasatta ilerliyor. Özellikle oyunculukları başarılı bulduğumu söyleyemem, senaryo ise çoğu yerde klişe kalmış. Bilinenelerin ve yapılanların yeni bir uygulaması gibi. Ama kurgusal açıdan film beğenimi kazandı ayrıca yönetsel açıdan da başarılı buldum. Ayrıca seyirciye duyguyu bir nebze de olsa aktarabilme yetisine sahip olduğu için izlenebilir bir film olarak niteleyebiliriz. 10/7
26 Mart 2008 tarihinde eklendi
mahsun kırmızıgül yıldız kentere ne yapcaığınıs öleyecek haa bu mahsun kırmızıgül sanırsam 40 yıldır sinemanın içinde 50 yıldır tiyatro sanatçısı ve ingilterede ve türkiyede rejisörlük eğitimi almış wayy beaa adama bak devlet tiyatrolarında yönetmenlik teklifi gelmemiş ya... nasıl olurda bir oyunu oynanamış yazdığı senaryolardan alıntı alınsa bile şaşıyorum nasıl bir zihniyet duvayen çürüor..
21 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Öncelikle senaryo çok iyi.Kırsal kesimde ve büyük şehirlerde yaşlı ana babalara saygı farklılığını gözler önüne seriyor iye, "ana ve babanıza sahip çıkın değerini bilin" mesajını yer bazı sahnelerde gözleri yaşartıız senaryo işlenirken gereksiz uzun tutulan sahneler (düğün sahnesi,adapazarında mezar ziyareti, tuz gölü molası vs) insanı sıkıyor.Çok usta oyuncular olmasına rağmen amatör oyunculuklar ve sahneler var..Ölenlerin ruhlarının melek vari yaşlı bir görüntüde bedenden ayrılması ne kadar realiteyle örtüşüyor bu da ayrı bir tartışma çta sinemalık değil ama evde izlenilebilir bir yapıt..
19 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Filmi ben beğenmedim..Ağlatan film gözümde iyi film demek değil..Huzurevlerini belgesel gibi çekseydi de hepimiz ağlardık zaten.Bunun için film çekme,sinema yeteneğine sahip olmak gerekmez..