Yaşamın Kıyısında hakkında görüşlerin ?
13 Kasım 2007 tarihinde eklendi
leaderwind yorumuna kesinlikle katılıyorum.Filme gitmeden önce birçok güzel duyum almıştım film hakkında, fakat izledikten sonra öyle büyük bir hayal kırıklığına uğradım ki.Her ülkenin eksik yanları, her milletin kusuru vardır elbette, hiçbirşey mükemmel olamaz fakat bunları bu denli göz önüne sermek pek de mantıklı gelmiyor bana.
2 Kasım 2007 tarihinde eklendi
bu muydu dedik.bir kere ülkemizi pek iyi anlatmıyor,her ne kadar doğrulardan bahsetsede her doğru her yerde söylenmez dimi.sonunu biz beğenmedik.lotte’nin hikayesi ilginçti.oyunculuklar iyidi...neyse genede ülkemizin adını duyurduğu için sağolsunlar ama mutluluk daha bizden bir film
4 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Ödül aldığı için ve Nurgül Yeşilçay filmi olduğu için izledim son saniyeye kadar. Senaryo güzel ama o kadar izliyoruz bir sonuca ulaşmak için. Ama filmin sonu yok. Bu yüzden izlenmesini tavsiye etmiyorum. Sadece psikoloji bozuyor.
6 Kasım 2007 tarihinde eklendi
fatih akının iyi bir yönetmen olduğunu film doğrulamış. Yalnız ben müthiş bir vuruculuk ya da çok can alıcı birşey bulamadım filmde.Karakterler doğal hayatın içinden ama alınacak bir ders, filmden çıkınca müthiş bir sarsıntı hissetmedim açıkçası. En çarpıcı olan Nurgül'ün her karakteri çok iyi taşıyabildiğini bir kez daha görmüş oldum. Nugül'e tebrikler...
19 Eylül 2007 tarihinde eklendi
oyuncular,yönetmen herşey bizden film de bizden oscara aday olmalıydı yazık
10 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmin senaryosu fena değil ama Fatih Akın berbat etmiş senaryoyu.
Biraz İnarritu tarzına benzetmek istemiş ama yüzüne gözüne bulaştırmış.
Türkiye hapishanelerini araştırdığı kadar bizim kültürümüzü araştırmamış.
(Bayram namazı için ezan okunuyor üstelik 2000'li yıllarda yaz günü bayram görmedik. Kazım Koyuncu'nun şarkısını bir bayan söylüyor. Kim bu? Kazım Koyuncu :)) )
5 Aralık 2007 tarihinde eklendi
ben bu filmi hiç beğenmedim.izlerken çok sıkıldım ve hiçbir zevk almadım.bir de bu filme en iyi senaryo ödülü verilmesine inanamıyorum.doğru düzgün bir senaryosu bile yok ki.olay örgüsü çok zayıf.bir de film bir sona bağlanmadan bitti.ayrıca nurgül yeşilçay'ın oyunculuğunu da soğuk ve yapmacık buldum.hele türkçe aksanlı zorlama ingilizce konuşması çok saçmaydı.bir de lezbiyenlik filmin içine girince bence iyice saçmalamışlar.ayrıca Trabzon'lulara da hakaret edildiğini düşünüyorum.bir Trabzonlu olarak bu durumu kınıyorum.fatih akın trabzonspor taraftarıymış.ama filminde bu memleketi ve türkleri aşağılamış.alman propagandası yapmaya çalışmış.aşağılanmak hakaret görmek ve sıkılmak isteyenler izlesin...
9 Kasım 2007 tarihinde eklendi
öncelikle şunu belirteyim bu filme kesinlikle anne,baba veya çocuğunuzla gitmeyin hatta hiç gitmeyin,çünkü hele ilk dakikalar küfür,genel evler,cinsel ilişkilerle başlıyor,bu film almanyadan oscar adayı olmuş ki alır çünkü bir türk ancak milletini ve vatanını bu kadar kötü ve aşşalamış gösterebilir,türkler sürekli kaba küfür eden,istanbul sadece tinercilerin dolaştığı,köhne,yıkık dökük..vs. gösterilmiş,evet bunlar yokmu vara ama tamamı böyle gösterilmiş,almanlar kültürlü,saygın gösterilmiş,adam ceza evine giriyor alman gardiyan hücrenin küçüklüğünden dolayı mahkumdan özür diliyor,ama türkiyede görevlinin ağzında küfür,benim milletim,benim türkiyem böyle değildir.bir türk yönetmeninden böyle bir film çıkmasına üzüldüm,bence orhan pamuk yolunda gitmeye çalışıyor,üzüldüm.on üzerinden sıfır bile bence sıfır puan almışlara hakaret olur,bu filme sanatsal bakamıyorum,çünkü benim milli varlıklarımı küçük düşürücü gösteren hiçbir görüşün sanatsal yönü yoktur.yazık...
7 Kasım 2007 tarihinde eklendi
arkadaslar yapmayın ya.inarrutu falan özenmişde sadece özenmişlikle kalmıs.bu filmin amacı almanyanın ne kadar güzel ne kadar idealist bi ülke.türkiyenin ise isyancı devrimci karamsar bisürü pis işin oldugu bi ülke olarak göstermek ve iki ülkenin farklarını anlatmak.ayrıca fatih akının türk adetlerini bilmedigide kesin filmde bayram namazında ezan okunuyo ama normalde bayram namazında ezan okunmaz...kötü kötü bu film müzigi dısında herseyiyle kötü...
12 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Bu filmi izleyince emin oldum ki bir film endüstrisi var ve bu endüstri içine girenler birbirlerine ödül verip ödül alıyorlar. Bu filmin bu kadar kötü bir senaryoya sahip olup "en iyi senaryo" ödülünü alması nasıl açıklanabilir? Ciddi mantık hataları ve çocuğun inanmayacağı gerekçelerle karakterlere çizdirilen yol haritaları, uyduruk solcular, araya sıkıştırılan iğreti bir eşcinsellik.. bence rezaletti. Dizilerin senaryoları bile bu filmden daha kalitelidir.

Yaşamın Kıyısında değil yaşamın dışında olmalıydı bu filmin ismi bence. Kültürler arası diyalog süslemelerini de bir kenara bırakalım isterseniz! Nurgül Yeşilçay son derece laubali ve itici oyunculuğuyla ne demeye Altın Portakal benim hakkım diye ortalarda geziyor, bir kez daha anlamadım! Tebriklerim yalnızca Tuncel Kurtiz'e, o kadar.
31 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Fatih Akın yine Türk insanını kötüleyen bir tavır içine girmiş bunu neden yapıyor bilmiyorum ama ben bir sinema izleyicisi olarak bu işten sıkıldım, bence insan ne kadar iyi yönetmen olursa olsun kişisel komplekslerini beyazperdeye yansıtmamalı. 10/3
1 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Filmde aşırı tesadüfler ve büyük kopukluklar var. İstanbul ve Türkiye en kötü yönleriyle gösterilmiş. Zaten oscara Türkiye'den katılmayarak Türkiye'ye bakış açısını göstermiş Fatih Akın. Bana göre gereksiz bir film. İzleyenler zaman ve para kaybeder başka bişey değil. Bi de gün yüzü görmemiş küfürlü sözler var. Ailelerle gideceklerin haberi olsun.
22 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Kült olmaya çalışan ödül avcısı bir film..
başarısız..
Ayrıca bu kadar küfüre ne gerek var anlamadım ve sadece Tuncel Kurtiz küfür ediyor. Madem gerçekçi yaklaşıyorsun o zaman bunu sadece bir tanesine uygulama. Çok gereksiz bir film..
hikaye daha dolu ve kısaltılarak daha da mükemmel olur tabi sonu da biraz filmle alakalı olduğunu sezdirseydi tamam derdim.
11 Kasım 2007 tarihinde eklendi
yazıklar olsun tek kelimeyle....

film izlemek ciddi bi iştir... film yapmaksa daha ciddi... kendini aşağılık kompleksine teslim eden bir millet... kötüyüz demeye çalışıyoruz kötü olduğumuzun bilincinde olduğumuzu iddia ederek te
kendimizi soyutluyoruz... siz iyisiniz ama Türkiye kötü... yok yok bu kesinlikle sizin suçunuz değil... zira dünyadaki en aşağılık millette sizce türkler... hepinizi alkışlıyorum...
30 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Fatih Akın ve Nirgül Yeşilçay benim bu filme gitme nedenim.İki usta iki sanatcı.Ama büyük bir hayal kırıklığına uğradım.O filme verdiğim paraya ilk kez acıdım.Konu oldukca başarısız ve işin ilginci ilk kez ben Yeşilçay ıda başarısız buldum.Fatih Akın ada yakışmamıs.Filmdeki Türkiye alehindeki mesajlarda çok kötü.Artık Akın benim gözümde sıradan olmuştur.