Yaşamın Kıyısında hakkında görüşlerin ?
29 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
güzel bir gelişme en iyi senaryo dalında ödül almak ama bir film en iyi senaryo dalında ödül alıp başka hiçbir dalda ödül alamıyorsa burda birşeylerin eksik olduğunu gösterir. dilerim türk yapımlarını altın palmiye alırken görürüz benim için burda ödül almak oscardan önemlidir.
26 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Kesinlikle bir şaheser . Fatih Akın yavaş yavaş büyük bir yönetmen oluyor. Senaryosuyla Cannes da ödül aldı ki hakettiğini düşünüyorum. Oyunculuklarda nitelikli ve başarılı.Favorilerim arasına girdi izlediğim için çok mutluyum çokk
1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
"Yaşamın Kıyısında"
Ein Film von Fatih Akın...

Fatih Akın'ın bilimum Avrupa kentlerinden hayvan ve çiçek ismi barındıran tonla ödül toplamasından dolayı sanırım bu filmini çok büyük beklentilerle izledim bunu baştan dipnot vereyim. Algımı etkilemiş olabilir...

Ewwet 2000'lerin ilk on yılına damgasını vuran kesişen hayatları anlatan parçalı hikayelerden bir tanesi daha var karşımızda... Yaaa ama artık kabak tadı vermeye başladı. Rastlantısal kaos mevhumunun suyu çıkmadı mı sizce de???

Neyse özetle ortalama bir film. Cannes en iyi senaryo ödülünü alan senaryosu ortalama bir senaryo. Kurgulama ve zaman geçişleri ortalama bir kalitede. Diyaloglar vasat. Oyunculuk Erkan Can hariç ortalama.

Şahsi kanaatim "Yaşamın Kıyısında" Fatih Akın'ın önceki filmlerinin gerisinde bir film ama "burası Türkiye" vurgusu farkı ve çarkıyla ödülü kucakladı...

Lakin hakkını yemeyeyim üniversitede intermediate seviyesinde bıraktığım, unuttuğumu sandığım Almancamı tazelememi sağladı.
1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
çok güzeldi yaa... hakkaten Cannes’dan senaryo ödülü alacak kadar da, mükemmel bir senaryoydu!
31 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Film tipik Fatih Akın tarzı ile başlıyor.O şekilde de devam ediyor ancak tipik bitmiyor.Elbette ki bu, film için yapılabilecek olumsuz bir eleştiri değil.Ne var ki temposunun düşük oluşu,oyuncuların alkışı hak etmelerinin yanısıra ayakta alkışlanamayacaklarını bir tarafa bırakmamı engelliyor.Öte yandan bu derece profesyonel bir kadroya yakışmayan basit hatalar da var(Mesela Susanne Staub'ın İstanbul'a geldiğinde Nejat Aksu ile yemeğe gittiği bir sahnede "ölüme" diyerek kadeh kaldıran kadının kadehi kaldırırken bardağı doluyken kadehi vururken rakısının yarıya inmesi gibi...)Vasatın üstünde fakat eleştirilecek yönleri de var.İyi seyirler...
sinema
1 ziyaretçi
9 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Film her yönüyle çok iyi ama kurgusuyla mükemmel bir film. Evet bazı Türkleri ve Türkiye'nin bazı tutumlarını eleştiren bir film (haklı olarak) ancak aynı zamanda Alman halkına da bir eleştrisi var filmin. Aynı zaman da Avrupa Birliğine de (haklı olarak)-(sert bi şekilde).Film, yaşamın kıyısında kalmış karakterleri anlatıyor. Bu karakterler tesadüf olaylarla birbirlerini buluyor. Almanya'nın bu filmi Oscar adayı yaparak ne kadar doğru bir karar aldıkları apaçık ortada.
Not: Bazıları film için ''Türk halkını Dünya'nın en kötü halkı olarak göstermiş'' görüşünü savunarak filmi beğenenleri eleştirmiş. Filmdeki en iyi karakter bir Türk (Nejat Aksu)!!!
22 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Fatih akının yaptıgı her iş kendine benziyo sıfırda sıfır elde var kocaman bir sıfır !
2 Haziran 2007 tarihinde eklendi
tüm söyleyeceklerimi kazandığı zaman buraya koşup söledim ama yine de yazmak istiyo canım!!!!gerçekten bu ödülü hakettiğine inancım sonsuz!!!ta eylül ayında filmin istanbul çekimlerinde werdiği röportajlarda bile o kadar çok güweniyoduki filmine cannes da yarışacağına şüphesi yoktu we biz oraya futbol turnuwasına katılır gibi gideceğiz alamazsak yarışmak da güzeldi diyip kıwırırız demişti ama gelin görünki önemli bi ödül olan en ii senaryo ödülünü kaptı!!!festiwal başlamadan önce kapıda sinema eleştirmeni olan bi kadınla konuştuklarında kadın hala bu filmin etkisinden kurtulamadığını sölemişti!!!!!bende şuna eminimki bu filmle de-duwara karşı'da olduğu gibi- yaşamın bize getirdikleri karşısında boğazımızda kocaman bi yumrukla kalakalacağız!!!!!!we ben bi kere daha böle bi adamın warlığına şükredeceğim!!!!iiki warsın yaa!!!!!!!!!!!!!!(bu arada ödül alanların fotoğraf çekimleri sırasında kendi ekibine doğru gülümseyip el sallaması klasik zafer işareti gösterileri we mikrofonu kontrol etmesi tüm sewimlilğini sewinciyle ortaya koyuyodu!!!ha bide aldığı ödülü dürbün modunda tutarak poz wermesi beni benden almıştır:)))))))))
13 Eylül 2006 tarihinde eklendi
gümbür gümbür gelioooo
2 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Hangibirini anlatsın ki insan.Kazım Koyuncu’nun öteki alemden filme bomba gibi düşmesinimi, Tuncel Kurtiz’in oyunculuğunumu, kesişen hayatların ustaca işlenmesinimi, insanı yormadan, kırmadan, üzmeden, güzel bir manzara eşliğinde gelen finalinimi.Beğendim.
4 Kasım 2010 tarihinde eklendi
film güzeldi ama heralde fatih akın filmin sonunu bize bırakmış . . . 10/7
2 Kasım 2007 tarihinde eklendi
karşımızda bir fatih akın filmi var herşeyiyle, zaten bu filmi dünyada fatih akından başka yazıcak veya yöneticek yönetmen yok ama başarılı bir film karşımızdaki insan hayatının yaşanan bir anlık olaylarla nasıl değişebileceğini çok iyi anlatıyor film ,akın karakterleri çok iyi harmanlamış ve işlemiş doğrusu ve tüm oyuncularda çok başarılı oyunculuklar segilemişler üstelik filmde ileri-geri atılımlı kurgu kullanılması çok hoş ve mantıklı olmuş üstelik filmde daha fazla hareketlilik vermiş ve akın tüm karakterleri öylesine başarılı işlyor ve onları öylesine gerçekçi ve doğal yollardan birleştiyor ki buda ayrı bir başarı filmin en büyük eksik yanı ise siyasete bulaşması film siyasetin kıyısından köşesinden geçmayi deniyor ama ya bu konuya biraz daha fazla odaklanmalı ya da hiç bulaşmamalıydı üstelik ayten ile lotle nin arasındaki dostluğun ilerleyişi bu kadar çabuk geçilmemeliydi çünkü bu dosluk filmin belkemiğini oluşturuyor ama her şeyiyle başarılı bir film var karşımızda ve hayatımızın her an nasıl değişebileceğini ve herşeye karşı nasıl mutlu olmamız gerektiğini başarıyla anlatan bir film
sinema
1 ziyaretçi
27 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Hayatın tıpkı birbirine dolaşmış bir ip yumağı gibi olduğunu anlatan harika bir yapım. Bazılarının kör düğümü çözülüyor, bazıları ise kesilip kopuyor. Oyunculuk performansları ve senaryosu göz dolduruyor. Tuncel Kurtiz ve Nurgül Yeşilçay en iyi performanslarını sergiliyor sanki. Başka hayatların içinden geçiyoruz, farklı yaşamların. Hiçbir şeyin dışarıdan bakıldığı gibi görülmeyen yüzlerin, iç içe doldurulmuş hikayelerin, kesişen kader yollarının, dostlukların, ailelerin ortasından yürüyoruz. Filmde ilgi çekici bir diğer nokta ise Türk-Alman ilişkileri. İnsanların toplum içinde Türkçe selamlaşmaktan utanması, Almanların Türklerin kültürlerini, yasalarını, sahip oldukları hayat şartlarını ve haklarını görünce küçümsemesi, kabullenmemesi. Bütün evini, dostlarını, işini bırakıp başka bir ülkede yeni bir hayat kurmak. Yaşamın kıyısında çok doğru bir ad olmuş film için. Yaşamın uç noktalarında yaşayan karakterler var filmde kimisi sınırda hayat mücadelesi veriyor kimisi aşağıya yuvarlanıp ölüyor. Hiç sıkılmadan kendini izleten, etkileyen nadir filmlerden. Türk yönetmenler arasında çok başarılı bir yere sahip olan Fatih Akın'ın en iyi filmi bana göre. Pulp Fiction tarzı, her karakterin ayrı hikayesi anlatılıyor, film ilerledikçe kesişmeler, çakışmalar oluyor. Harika bir film. İzlemeye değerde artar bile.
9 Eylül 2006 tarihinde eklendi
*Fatih Akın+Dram+Nurgül Yeşilçay'ın oyunculuğu,harika bir film olacağından kimsenin kuşkusu olmasın.Film hakkında tv.den bilgi almıştım,ve şunu da söyleyeyim,bu bir lezbiyen filmi değildir!-Ben çok merak ediyorum açıkcası...//*
28 Kasım 2007 tarihinde eklendi
biraz crash biraz manolya ve babel..yine de fatih akının en iyi filmi bence..yeşilçay vasat bir oyuncu kim nekadar şişirirse şişirsin..bu sefer oldu galiba fatih nedersin)