4,6
Kara Şövalye hakkında görüşlerin ?
13 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Batman, eski Batman değildi...
17 Ocak 2009 tarihinde eklendi
sanırım ne desek yetersiz kalacak.mükemmel bir film,şaheser.bir solukta izleyeceğiniz,sürükleneceğiniz,şaşıracağınız ve içinizden defalarca kez adamlar ne filmler yapıyor ya diyeceğiniz bir film.karakterler oldukça derin,film boyunca sürekli değişen bir kurguyla karşılaşıyorsunuz ve bu da çok hoşunuza gidiyor.aksiyon sahnelerini nasıl niteleyebileceğimi ise gerçekten bilemiyorum.pek çok konuda aşmış bir yapım.mutlaka görülmesi gerekir.
26 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Gerçekten tek kelimeyle kusursuz bir film olmuş Heath ledger canlandurdığı joker karakteriyle bence Batmani bile geri planda bırakarak oyunculuk dersi vererek oskarı kesinlikle haketmiş ve yıllar sonra bile Joker denildiğinde akla heath ledger gelecek.Bana kalırsa filmdeki tek kusur rachel karakteri için daha güzel biri seçilmeliydi onun dışında her şey mükemmel ötesi.10/10 Kesinlikle sinemada izleyin.
8 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
yüksek puanına rağmen benim için hayal kırıklığı 2;5/5
15 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Sinemada 2 kere izledim, ilk bulduğum fırsatta tekrar gidip seyredeceğim.İzlediğim en iyi filmlerden biri oldugunu söyleyebilirim.Kusursuz!10/10
6 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Christopher Nolan son yıllarda Hollywooddan başımıza gelen en güzel şey.Batmani öyle bir yere taşıdı ki bundan sonra hiçbir yönetmen Joel Schumacher tarzı bir Batman filmi çekmeye cesaret edemez herhalde.The Dark Knightta Batman kendisiyle yüzleşiyor.Şehirdeki suçların kendi yüzünden arttığını buna ancak Harvey Dentin son verebileceğine inanıyor.Tabii bir yandan da kaybedecek bir şeyi olmayan Jokerle uğraşıyor.Bütün Christopher Nolan filmlerinde olduğu gibi The Dark Knight da her izlendiğinde farklı bir ayrıntının kaşfedileceği detaylarla dolu zekice bir çalışma.Bir bakıma çizgi roman uyarlamalarının Heati.Bir filmi izlerken alınan keyfin ve büyüleyiciliğin adresi.Oyunculuklara gelince; Maggie Gyllenhaal ve Aaron Eckhart hariç hepsi üst düzey.Jokeri iyi bir oyuncu oynarsa Batman gölgede kalır kuralı ikinci kez işliyor.Heath Ledger filmi sürükleyen etken.Ama ilginç bir şekilde filmi izlerken Ledgerın öldüğü aklımızın ucundan bile geçmiyor.Sadece film çıkışı hatırlayınca üzülüyoruz.Kim bilir daha ne roller oynyacaktı.
26 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Çok iyi kadrosu ile türünün güzel örneklerinden biri olduğu şüphesiz.Joker karakteri de süper canlandırılmış.Ama 9küsür puanlar falan biraz abartı bence,bol action,bol efekt,biraz eğlence ile harmanlanmış güzel bir popcorn filmi...10/8
17 Ocak 2009 tarihinde eklendi
gün gectikçe filmin etkisi ve jokerin performansının carpıcılıgı artıyor
17 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Harikaydı..Kesinlikle harikaydı,aldığı övgüleri hakediyor herşey bir yana joker tam bir psikopat.Favori listeme girdi..10/10
18 Aralık 2008 tarihinde eklendi
şiddetle tavsıye edıyorum aradıgınız hersey var sıkılmadan ızlıyebılırsınız 10/8.8
5 Nisan 2010 tarihinde eklendi
chiristopher nolan ın batman filmlerine getirdiği karanlık ve gerçekçilik teması olsun,merhum heath ledger ın kontrol dışı joker yorumu olsun,hans zimmer imzalı müzikleri olsun herşeyiyle 4/4 lük müthiş kaliteli bir film... öncelikle nolandan başlamak gerekirse;batman filmlerine getirdiği gerçeklikle bu işi tim burtondan daha iyi yaptığını bu filmle kanıtladı...öncelikle karanlık bir film yaptı batman i...tim burton gibi gotik leştirmek yerine...nolan müthiş bir yönetmen gerçektende... heat ledger;konrtol dışı bir oyunculuk...insanı ayakta alkışlatacak cinsten...bir fenomen oldu şimdiden joker yorumu...onun gümbür gümbür gelişini ancak ve ancak ölüm durdurabilirdi ki durdurdu zaten :S...sinema dünyası adına müthiş kayıp...ve öldüğünü öğrendiğimde ilk kez ağladığım ilk oyuncu... teknik olarakta kusrsuz bir yapım...hans zimmer imzalı müzikleri çok iyi monte edilmiş filme...efektleri,makyajları ve görüntü yönetmenliği muazzam... genel olarak 2000 lerin en iyi filmlerinden...müthiş bir batman yorumu...10/10 u fazlasıyla hak edior...
12 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Son derece kaliteli bir aksiyon olarak değerlendirmek istiyorum filmin türü baya geniş ama (Dram / Macera / Aksiyon / Suç / Gizem / Çizgi Roman) ben bu filmden fazlasıyla aksiyon tadı aldım. Dört dörtlük bir aksiyon da ne varsa bu filmde fazlasıyla vardı. Zengin oyuncu kadrosu ve doyurucu görsel efektleriyle gayet iyi bir film ayrıca yaklaşık 150 dakikalık süresine rağmen bir an olsun sıkmadı...Joker karakterin de Heath Ledger mükemmel ve etkileyici bir performans sergilemiş. Filmi izlerken ve izledikden sonra santçının vefatına daha fazla üzüldüm ve filmi izlerken burukluk yaşamadım değil. Bence vefat etmeseydi bu filmde yakaladığı başarıyla dev bir aktör olma yolunda daha hızlı ilerleyecekti. Efsanevi Joker rolü Jack Nicholsondan Ocak ayında hayatını kaybeden Heath Ledgera devredildi. Bence Joker rolünde Jack Nicholson kadar etkili ve başarılı bir performans sergiledi.Harcanan milyondolarlar ve yapılan onca emek seyirci tarafından hem maddi hemde manevi anlamda karşılığını fazlasıyla aldı. Filmin yönetmeni ve oyuncularına müthiş bir prestij kazandırdı. Filmin konusuna ve verdiği mesajlara değinmek istemiyorum zaten filmden haberi olmayan sinema sever yok neredeyse.
12 Eylül 2010 tarihinde eklendi
bu filmi bize sevdiren batman değildi bunu kabul etmemiz gerekir evet öncekinde 'batman başlıyor'da evet filmi sevdiren batmandı ancak bu filmi bizze sevdiren jokerdi. muhteşem bir oyunculuk var filmde yani arşivde bulunması gereken bir film 10/9.5-10
12 Eylül 2008 tarihinde eklendi
mükemel bir film bir başyapıt,kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım.Nolan kardeşler yine harika bir iş çıkarmış.Ama filmin en dikkate değer şeyi jokeri..Nolan kardeşler inanılomaz bir senaryo yazıp yeni bir joker yaratmışlar.Ve tabiiki bu rolle artık aramızda olmasada sinema tarihine geçecek bir Heath Ledger izliyoruz.2009 oscar ödül töreninde şu sözleri duymaya hazır olun:and the oscar goes to..Heath Ledger
1 Aralık 2016 tarihinde eklendi
BATMAN DEVRİMİ!

Christopher Nolan kesinlikle bir profesör olsa gerek.Batman Başlıyor filminde farkını fazlasıyla hissettirdi ama bu sefer cidden deyim yerindeyse devrim yaptı.Neresinden başlasam bu filmin bilemiyorum.

Öncelikle oyunculardan başlayım.Christopher Nolan'ın favorisi olan Christian Bale gene her zamanki gibi Batman'e olan uyumuyla kendini gösteriyor.Fakat bu filmin belki de gerçek kahramanı Joker'i oynayan Heath Ledger belki de Bill The Butcher Daniel Day Lewis'ten sonraki en iyi karakter oyunculuğunu yapıyor.Ne üzücü ki filmden kısa bir süre sonra hayatını kaybediyor.Eminim ki bir sürü insanı hüzüne boğmuştur.Heath Ledger'ın bu müthiş oyunu filme büyük katkı verdi.Aaron Eckhart'da gerçekten takdire değer bir oyun sergiliyor.
Görsel açıdan aşırı iyi olan bu film sahneleriyle de göz dolduruyor.Filmdeki replikler de kayda değer.Özellikle Joker'in içinde olduğu her konuşma aşırı başarılı.Ve sözleri de bir o kadar mantıklı.100 kere rahatça izlenebilecek sahneler var.

Nolan'ın bu müthiş başarısı ne kadar takdir edilse azdır.Morgan Freeman ve Gary Oldman'in de hakkını vermek istiyorum.Oynadıkları her filmde fark yaratıyorlar.
Kaosun ve iç sorunların yaşandığı bu filmde joker ve Dent'in adalet terazisi de filme büyük bir zevk katıyor.Filmde adalet sağlamaya çalışanların düşmanı yeneyim derken düşmanın oyununa gelip kendi kendilerini yemeleri gösteriliyor.Bize bu film bir sürü mesaj veriyor.

Uzun lafın kısası The Dark Knight mükemmel bir film.Her açıdan görülmeye değer bir başyapıt.
Puanım 9.6/10