Kara Şövalye
4,6

Beethoven-2
Beethoven-2

28 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Son zamanlarda tam bir film manyağı haline geldiğim için haftada 2 hatta bazen 3 kere sinemaya atıyorum kendimi. Klişe olacak ama, yazın sıcağında serinletici bi aktivite güzel geliyo, hele bi de okul zamanı pek bu tür şeylere vaktimiz olmadığını düşünürsek? Yazın başından beri yaklaşık 12 filme gittim, ama hiçbirinde salon bu kadar hınca hınç dolu değildi. (Rahatıma düşkün olduğum için genelde sağ ve solumdaki 2-3 koltuğu boş bırakacak şekilde alırım biletimi, bu defa kaderime razı oldum!) Kanyon sineması neredeyse full'dü, yani filme ne kadar büyük ilgi olduğunu buradan bile anlayabiliriz. Açıkçası gördüğüm daha ilk Batman filmi, o yüzden çoğunluğun yaptığı gibi kıyaslama yapabilecek durumda değilim. Filmde benim en dikkatimi çeken, Joker'i canlandıran ve Ocak 2008'de vefat eden Heath Ledger'in muhteşem performansıydı. Bana resmen Batman itici, ?Joker? sempatik ve gerçekçi geldi, ki normalde tam tersidir. Bundan önce kaçırdığım bütün Batman filmlerini izleyeceğimi sanmıyorum çünkü filmi yere göğe sığdıramayacak kadar güzel bulmadım. Ama yazın top 10 hatta 5 film listesi yapılsa kesin girer. Filmleri bazen güzel yapan içinde geçen 1-2 alıntı, vecize vb. olur. Bu film için de aklımda: ?You either die a you live long enough to see yourself become the villain.? (Ya bir kahraman olarak ölür, ya da haine dönüşeceğini görecek kadar yaşarsın.) ve ?The night is darkest just before the dawn? (Gecenin en karanlık vakti şafaktan hemen öncedir) replikleri kaldı. 9/10 bence.
berk0589
berk0589

10 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Bence bu filmin bu kadar yüksek puanda olmasının tek sebepi var jokerin hayatta olmaması eğer Heath Ledger hala yaşıyo olsaydı bu film bu kadar puan almazdı bence çünkü ahım şahım bi film değil normal bi süper kahraman filmi herkes jokerin hatrına yüksek puan vermiş ama burda filmi değerlendirmeliyiz bence benim filme puanım 10/6...
Rinnegan
Rinnegan

14 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Fragman güzel olmuş. En azından Joker şimdi eblek değil ürkütücü görünüyor. Hele o gülüşe bittim. Batman Başlıyor filmini hiç beğenmemiştim çünkü çok kısa ve anlamsız bir geçiş filmi gibiydi.
m-cengiz
m-cengiz

12 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
herkes herşeyi söylemiş bu film için bana söyleyecek bir şey bırakmamışlarama bende eklemeden edemeyeceğim Heath Ledger in oyunculuğu mükemmeloscar lık bir oyuncuyu kaybetmek çok acıbence hiçbir joker karakteri bu kadar başarılı olmadı ve olamayacak.
sinema
1 ziyaretçi
3 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Çocukluk kahramanım Batman bir filmde ancak bu kadar güzel işlenirdi. Serinin ilk filmine göre daha karanlık ve etkileyici sahneler var ve tabi ki joker faktörü. Heath Ledger joker rolünü o kadar iyi oynamış ki ona oscarı getirmiş ve sonuna kadar hakettiği bir ödül. Yönetmen Christopher Nolan müzikleri usta isim Hans Zimmer'e emanet etmiş ve o sinema müziklerinin ilahı.
pislick07kaan
pislick07kaan

21 Ocak 2009 tarihinde eklendi
jokere oscar gitmeliiiii...
LothaR
LothaR

26 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Nekadar güzel bir filmdi ya... Hiç bitmesin istedim... Tekrar tekrar izlenir. İzleyebileceğiniz en kaliteli ortamda izleyin, pişman olmazsınız...
ismail7172
ismail7172

29 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
arkadaşlar filmi 2 saat önce izledim verilen puanlara bakıp gittim ama yine çok şey beklemiyodum filmi izlemeye başladım ve çok etkilendim gerçekten süper çok zekice ve görülmemiş harika sahneler var 10/9,5 derim hoşuma giden bi replik=-(joker)serti severim-(batman)o zaman bana aşık olacaksın...
mimren18
mimren18

1 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Imdb de 4. sırayı kapmış bir film. Cristopher Nolan yerlerde gezen Batman karizmasını eski ihtişamına kavuşturmuştur bu filmde. Bambaşka bir Batman filmi karşımızda. Ne Tim Burton Batmani gibi gothik ne Joel Schumacher Batmanı gibi çocuksu. Apayrı bir kimlik katmış Gothamdan Batmani çıkarmış New York sokaklarına salmış gibi. Ama ben Tim Burtonın o gothik Batmanini Jokerini ve Gotham şehrini daha iyi bulduğumu açıkça söyliyeyim.
wavinflag
wavinflag

1 Ocak 2009 tarihinde eklendi
batman cocuklugumdan beri benim kahramanımdı.Onun cizgi filmleri ve filmleri ile büyüdüm.Okuma yazma bilmiyorken,alt yazılı batman filmine gitmistim.Bu filmide gercekten cok begendim.Aklımda kalan tek soru filmin sonuyla ilgili.Acaba filmi gercekten jokerin o son görüldügü sahneyle mi bitirmek istiyorlardu.Yoksa filmin cekimleri sırasında heath ledger vefat ettigi icin mecbur orada jokeri bitirmek zorunda mı kaldılar.Cünkü joker cok alakasız bir sahneyle filmi bitirdi.Bence heath ledger ölmeseydi film orda o sahneyle sonlanmazdı.
mavigitar
mavigitar

13 Ekim 2010 tarihinde eklendi
* Günümüzde bir adam yarasa kıyafeti giyip damdan dama atlayıp adam dövsün -1* estetik yoksunu araçlarıyla hız yapsın arabaları patlatsın -1* gittikçe iğrenç bir hal alan batman kıyafeti -1* bruce vayne batman olduğunda Christian Bale in iğrenç itici ses tonu -1* film içinde batman ruhunu ve atmosferini yansıtacak bütün unsurların, sırf yeni film yapıyoruz ve elimizde kullanabileceğimiz çok teknoloji var denip öldürülmesi -1* Christopher Nolan ın batman filmi çekmesi (geçmişinde ki filmler göz önüne alındığında batman ne alaka) -1* batman filmi çek hemde en çok göz dolduran karakterlerden birini yani jokeri filme dahil et ve ortaya bu kadar sıkıcı bir film çıksın -1* filmdeki bana göre tek artısı kusursuz bir iş ortaya koyan joker ( Heath Ledge ) karakteri +5özetlersekChristopher Nolan yorumuyla ortaya çıkmış en kötü ve seriye eklediği ikinci batman filmi 5/10
kriker1905
kriker1905

15 Mart 2009 tarihinde eklendi
Christian Bale Heath Ledger in yanında okadar sönük kalmış ki filmin ismi Joker olabilirmiş yani..:D

Bu senaristin bu senaryoyla hayatının sonuna kadar rahat içinde yaşayacak kadar para kazanması gerekirdi.Çok sağlam bir senaryo..Tebrikler.
gizlibahce-2
gizlibahce-2

31 Aralık 2008 tarihinde eklendi
adamlar 10 numara film yapmış neyi tartışıyoruz allah aşkına
michael-corleone
michael-corleone

6 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
kesinlikle beklentilerimi karşıladı çok güzeldi özellikle sinemada izlemek büyük zevk:)..batman ve joker bence çok başarılı idi..kesinlikle kaçırmayın derim..
akcanakpinar
akcanakpinar

25 Ocak 2007 tarihinde eklendi
arkadaşlar batman begins ile başlayan filmler serisinin eski batman filmleri ile alakası yoktur onların devamı bir film diildir joel schumacher in batırdığı seriyle alakası yoktur tamamen çizgi romana sadık kalınmıştır(örnek bruce un ailesini joker diil adı sanı bilinmeyen bi hırsız öldürmüştür jokerin öldürmesi tim burton un olayı dramatize etmek için filme eklediği bir öğedir zaten olması gerekende budur farkettiyseniz xmen serilerinde de önemli kötülerin hiç biri ölmedi gerçi serinin son filminde neye hikmetse cyclops öldü ama neyse o konuda muallak)velhasıl burda bir kaç arkadaşın yaptığı devam yorumlarına açıklık getirmek istedim devam batman begins serisinin diğer filmlerle alakası yoktur