Şu an filmden yeni geldim. Filmi imkanınız varsa 3 boyutlu izleyin, başından sonuna kadar bir görsel şölendi. James Cameronı da hayranlıkla tebrik ediyorum yaptığı araştırma ve aldığı eğitimlerle tasarladığı Pandora gezegeni muhteşemdi. Oradaki hayatın o kadar içine giriyorsunuz ki bir bilim kurgu olduğunu unutturuyor. Bittiği için üzüleceğiniz bir film olacak. 10/10
Filmle ilgili eleştirebileceğim tek nokta var; film bittikten sonra çalan alakasız müzik, bunun dışında film, benim gibi sinemada fazla görsel efekt aramayan birini bile büyüleyebildi. Ayrıca bu filmi 3D izleme fırsatı olup da 3D izlemeyenler, bir daha hiçbir filmi 3D izlemesin derim, son olarak da; adamlar yapıyo kardeşim!!
filmin konusu ve vermek istediği mesaj gayet açık buna teknolojiyide ekleyin zaten sonuç ortada.ee bide düşünün ki yönetmende james cameron sa izlenilmemesi ve beğenilmemesi elde değil... bence kesinlikle kaçırmayın uzun zamandır bukadar güzel film izlemememiştim. 10/10 hakkıdır
Ben bu filmi ve senaryosunu eleştirenleri anlamıyorum sırf birşeyler diyip boş laf etmek için filme çamur atıyorlar yok neymiş efendim senaryosu zayıfmış.film kötü olsaydı amerikada ödül alırmıydı? arkadaşlar film gerçekten büyülü bir film inanın sinemadan çıktıktan sonra bir daha izlemek isteyeceksiniz. Bu arada filme çamur atanlar imdb deki puanına baksın
Evet, yıllar sonra cameron bana yine ne yaptı ne etti filmini izlettirdi:)Böyle ruhum bedenim hafifledi ilk sahneyle beraber. Hatta Pandora gezegeninin bazı manzaralarının benim bilinçaltımdaki yerlere çok benzidiğini de gördüm.Yönetmenimiz neyi nerden yakalar çok iyi biliyor Filmin hikayesi biraz geride de kalsa pek umursamıyosunuz zaten. Sonuçta koca bi hayal dünyasına gezintiye çıkıyosunuz ve oraları keşfederken vakit akıp gidiyor. Tabi bunun yanında Pandoralılar da olsa insan ırkının erdemleriyle benzer özellik taşıyorlar(Sanki Cameron insanoğlunu ters yüz etmiş de bizlerin bir suretini anlatmış. Yani bizlerin diyorum.Amerikalıların değil)Bir de beğendiğim yanı her Naviye ait olan bir varlığın bulunması ve sahip olduğunuz varlık herneyse onunla önce saf bir bağ oluşturmanız gerekiyor.Tabi insan ırkı da sanki tüm iyi niyetlerini Navilere bırakmış gibi. Tamamen et kafalı kas yığınlarından oluşmuş bir amerikan ordusuyla karşı karşıyayız yine. Vee benim en sevdiğim renk mavi. 166 dk boyunca mavi mavi izleyip durdum filmi ne güzel. Duke arkadaşımın da dediği gibi tam benlik bir film bu. Benden söylemesi arkadaşlar, benim gibi gidin alın bi bilet takın 3D gözlüğünüzü kurulun koltuğa hislerinize tercüman hayalleri zevkle gülümseyerek izleyin ama şöyle içinize işleye işleye. Sinemadan çıkınca da hep gülümseyin(Ben öyle yaptım:):):)Sinema 7. Sanat hep yanındayım. İyi seyirler:)
ilk önce arkadaşın sorusuna cevp verim, cinebonus daha ii. çünkü orada real 3d var, imax tan kaliteli.gerçekten bir başyapıt, gerek efektler, gerek hikaye, gerek karakterler,gerek bu işin ortaya çıkmasını sağlayan fikir...mutlaka sinemada ve real3d ile izlenilmesi gereken bir film..