Film gercekten cok guzel, herkesin izlemesi gerekir. Belli cok para harcanmis efektler falan harika. Fakat ben District 9 i daha cok begendim. Avatarda kullanilan silah teknolojisi district 9dakiyle ayni.Sadece Avatar biraz daha gelismis. Ama District 9 agustosta sinemlara cikti ve cok benzer seyler gordum Avatarda. Tabi surrogates filmiylede benzesen ogeler var..Insan dusunmeden edemiyor acaba bu filmlerden etkilenildi mi diye. Ama eminim James Cameron kendi hayal gucunu kullanmistir.Bi kac ayda yapilmis film degil zaten oda belli.Herkese tavsiye edilir. Teknolojiyi bol bol kullanmislar, paradan hic kacinmamislar. Ama Avatar 9.2 aliyosa District 9da bence 9.1 falan almali diye dusunuyorum. Renkler ve zevkler tartisilmaz yine. Bu arada Avatari on plana cikaran sanirim super ask hikayesi olmali. Benim cok hosuma gitti sahsen. Son sahnede ozellikle farkli iki irkin bulusmasi guzel olmus.
bu filmi beğenmeyen insan varmı ? ciddiyim çok güzel bir film bu zamanda çıkan çoğu animasyon filmi ile haila bunu karşılayamazsın malesef 2 sinin çıkmasına daha çok zaman var :(
bu filmi 3d izleyebilseydim eğer eminim böyle bir film yapabildiklerinden şüphe ederdim.. 3d izleme imkanı bulamadım fakat böyle bile muhteşemdi.. 3d izleyen arkadaşları çok iyi anlayabiliyorum :))
tamamen hayal gücünün dijital ortama yansıması,14 yıl sürecek nesi var anlamadım,bir dil oluşturulmuş dilbilimcilerce ne gerek var herkes merak edip bu dilimi konuşacak
İleride Sinema tarihi yazılırken,kesinlikle "Avatardan önce", "Avatardan sonra" diye söz edilecektir. Teknolojinin ve sinemanın geldiği son nokta, muhteşem, benim paunım 10/10. Büyülü bir dünyayı büyük bir hazla izliyorsunuz. En iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi görsel efekt dallarında oskarın tartışmasız sahibi olur. Tabi kesinlikle 3D izlenmeli. İstanbulda olanlar şanslı İmax 3D izleme imkanına sahipler, bu imkanı bulamayanlar, Real 3D, onu da bulamayanlar benim gibi Xpad 3D izlesin.
Bilim kurgu filmler içinde Matrix benim için özel öneme sahipti. Avatar bu önemi düşürmedi; başka bir yere koydu. Filmin sonunda; Navilerin yaşadığı gezegende yaşayamadığımız için; müthiş bir üzüntü, imrenme ve kıskançlıkla terkediyoruz salonu. Fantastik öğelerden kendimizi kurtarabildiğimiz an, filmin diğer mesajları düşüyor aklımıza..İnsanın yok etme ve yok ederek güç kazanma isteği. Yaşadığımız dünyada, kapıldığımız hırslar, yok ettiğimiz doğa ve tükettiğimiz kaynaklarla başbaşa kalıyoruz çıkarken. Naviler gibi olmak zor mu? Neticede bu bir film. Gezegenlerine aşık olmamak gerçekten elde değil. Ancak; aşk acısı çekmeyi göze alarak herkes bu filmi seyretmeli. İyi seyirler...
yeni izledim ilk gosterim perşempe 21,30 seansı ama 3d olarak izlemek nasip olmadı bide ole izlesem nasıl olurdu hayyal bile edemiorum. tek kelimeyle gelmiş geçmiş 3 film arasına girmeye aday filmden çıktıgımda gozlerim kanlanmıştı okadar canlıki goruntu anlatımaz yaşanır.. kaliteli bir sinemada izlemeyen bir sinemasever çok şey kaybeder.