koku her yönüyle etkileyici ve gece mum ışığında sıcak çayınızı alıp bi solukta okuduğunuz bir roman gibi, en büyük başarısı uyarlama konusunda bütün ödülleri alabilecek bir film olması zaten. filmden sonra koku esansları aramanız olağan olacaktır. bu duyguyu o kadar iyi veriyor ki filmi izlerken kokular burnunuza geliyor zaten. ve ben whishaw'ın harika oyunculuğu. ezik, zavallı, tutkulu, yetenekli. her sahnede hayran bırakıyor bu genç oyuncu. dustin hoffman gibi bir devden bile rol çalabiliyor. ikisinin uyumu ayrı bir tat bırakıyor ağzınızda o ayrı. ve bu çocuğun bu tutkuyla bu kadersizlik sürecinde aşkı ve kadını keşfetmesi. her ne kadar katil olsa da bir sanatçı edasıyla parfümünü geliştirmesi, iş disiplini. ironik ama gerçek unsurlar. tom tykwer aklı başından uçmuş yönetmenlerden ve yine kendi adına yakışan ama ayakları yere gerçekten çok sağlam basan bir filmle karşımızda. tutku ve ihtiras kelimelerinin ne olduğunu yine büyük bir tutkuyla anlatan, esansı harika ve müthiş kokan bir yapım, mutlaka izleyin.