Filmin gösterime girmesinden tam 14 yıl sonra bile hâlâ”tarafsızlık” ilkesinden bahseden arkadaşları burda okumak tam manasıyla bir utanç kaynağı. Her şeyden önce sinema bir eğlence aracı.. yönetmenler de genel olarak hem eğlence olsun hem de cebimiz dolsun diye hareket eder. Günümüz sinema izleyicisinin de genel olarak Batılı diye nitelendirebileceğimiz bir kesimden oluşması da ister istemez film yapımcılarının anlattıklarını daha doğrusu nasıl anlattıklarını da ciddi bir şekilde etkiliyor ve etkilemesi de gayet doğal. Eğer Riddley Scott da olayı tümüyle bizim—ortalama bir müslüman Türk’ün— bildiği pencereden anlatsa acaba bu film dünyada ne kadar iş yapardı? Ya da Riddley Scott’ın okuduğu doğru tarih ile sizin doğru dediğiniz tarihin ne kadar alakası var? Kimin tarihi daha doğru ve buna kim karar verecek? Yıl 2019 hâlâ bir sinema filminden doğruları öğrenmeye çalışmaya zavallı derim, zavallı kelimesine yazık.
Film ile ilgili notum.. film 5 yıldız hakediyor.. oyunculuklar çok iyi, kostüm ve dekorlar çok iyi.. eli yüzü düzgün bir film. Eğlencelik, izleyin..