ozcanergun71
15 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Tamam filmin konusu basit, başrol oyuncusu rolüne pek oturmamış gibi fakat bu filmin hak ettiği ilgi bu olmamalıydı bence...Müzikleri, kurgusu,etkileyici savaş sahneleri ile akademinin ilgisini neden çekmemiş anlayamadım doğrusu.
Senaryoda bazı kusurlar olsa da filmi beğendim,savaş sahneleri ve her bir oyuncu çok hoşuma gitti.Müslümanları iyi gösteren ilk Amerikan filmi olduğu görüşüne bende katılıyorum,müslümanları oynayan oyuncular başta Salahhaddin olmak üzere gayet karizmatik ve oturaklı kişilerdi.
benzerlerinin yanında sıradan bir film bence..orlando bloom role hiç yakışmamış..truvadaki brad pitt i cesuryürekteki mel gibson ı 300 spartalıdaki gerard butler i düşününce çok basit geliyor oyunculuğu...iyi seyirler...
Müslümanları iyi gösteren tek Amerikan filmi sanırım. Salahaddin'in ingilizcesi ve Norton'un "selamınaleyküm"ü çok bomba. Savaş sahneleri çok gerçekçi. Ridley Scott çok başarılı bir çalışma sergilemiş.
konu zaten tarihden alıntı ve ii bi seçim objektif bi bakış açısı ile bu güzel bence.Ridley scott bence ii çekmiş orlando bloom un evt çok ii bi performans sergilediği söölenemez ama filmin ruhunu bozmuyo bu,yani izlenmesi gerekir diyorum ben güzel bir film...
Ridley scott’ın Gladyatör kadar olmasada çok iyi bir iş çıkardığı gayet güzel bir savaş filmiydi.Ben gerek çekim teknikleri,gerek savaş sahneleri gereksede oyunculukları ile filmi beğendim.8/10 iyi seyirler.
Kesinlikle izlediğinize pişman olmayacağınız bir film.. Hala izlemeyen varsa acil izlemeli.. Orlando Bloom’un filmdeki oyunculuğu ise gerçekten alkışı hakediyor
orlando bloom un oynadığı en iyi film belki diğer filmlere benziyor olabiliir ama bir kralın ülkesine karşılık insanların canını tercih etmesi çok takdir edici bir hareket vatan insanlarla değerlidir eğer halk yoksa ne yapayım ben böyle vatanı....
çok zevkli diil açıkçası film.gladyatör gibi bi filmi çeken yönetmenden daha iyisi beklenebilir.tabi orlando bloom da yine yeterince iyi değil. ama bu filme kötü de diyemeyiz 7/10
bu filmin her haliyle usta br yönetmenin elinden çıktiğı anlaşılıyor çünkü film seneryosunu aktarmak için her yola başvuruyor türlü oyunlar hınzırlıklar deniyor ama olmuyor neden çünkü film in seneryosu çok zayıf böylesine basit ve vasatın bile altında bir seneryoyu iyi bir film olarak sunmak usta yönetmen ridley scott u bile aşan bir iş scoot üzerine düşen her işi layığı ile yerine getiryor ama film zayıf orlando bloom diğer filmlerdeki vasat oyunculukarı göze alınırsa(LOTr hariç) iyi bir perfonmars gösteriyor ama film in şu özelliği çok hoş film aynı gladyatörde olduğu gibi o devrin atfosfer ini seyirciye çok iyi yansıtıyor buda izleyicini film e çabuk konsabtre olmasını sağlıyor tarihsel filmlere meraklıysanız sizi etkileybilir ama meraklı değilseniz film zaman zaman sıkıcı olabilir