semahos
7 Ekim 2008 tarihinde eklendi
cennetin krallığı mükemmel savaş sahneleri,mükemmel film müzikleri ve oscarlı yönetmen ridley scottın tamamen kendine özgü anlatımıyla sizi memnun edecek bir film.hristiyanlarla müslümanlar arasındaki bu savaşı bir hristiyanlık propagandasına dönüştürmeden anlatan film selahaddin eyyubinin cüretkarlığını,hoşgörülülüğünü ve cesaretini de ortaya koyuyor.ridley scott bu filmiyle müslümanlardan yana olmayı seçmiş.haçlı seferlerini haklı çıkartacak veya müslümanları aşağalayacak bir tek kare bile görmeniz mümkün değil.bu da beni çok sevindirdi doğrusu.çok iyi bir senaryo ve kurguya sahip olan olağanüstü bu filmi çekenleri tebrik ediyorum ve mutkala izlenmesi gereken bir film diyorum.
bence son yıllarda ki en iyi tarih filmlerinden biri kesinlikle izlenmeli ilk sinemada izlemiştim hayran kalmıstım ayrıca müziklerindede kardeş türkülerin payı vardır..
sürekli savaş filmlerinde yardımcı rollerde görmeye alışık olduğumuz Orlando Bloom bu kez ön planda.filmin hakkını vermiş sıkılmadan izlenilebilinecek bir film.ayrıca çoğu hollywood filmlerde gördüğümüz müslümanları küçük görme geleneğine bu filmde rastlanmıyor.
izlediğinden pişaman olan biriyle daha karşılaşmadım.çpk güzel ve abartılı olmayan savaş sahneleri ve güzel bir senaryosu olan bir film.Orlando Bloom unda güzel oyunculuğu eklenince gerçekten insanı sürükleyen bir film ortaya çıkmış...
Tamamıyla harika bir film muhteşem tam istediğim gibi ama her zaman ki gibi amerika kendi reklamını yapmış hollywood unu kullanarak fakat adamlar yapıo abii kesinlikle taktik,görsellik ve konu olarak harika bir film
Filmin konusu o kadar ilginç değildi.Ama bence oyuncular gayet yakışmış karakterlerine...Ayrıca bütün olayları tarafsız anlatması da filmin artılarından biri.Güzel bi yapım izlenmesi lazım!
Seleaddin Eyyübi: Ben Seleaddinim,Seleaddin. ...Ibelinli Balian: Kudüsün değeri ne?Seleaddin Eyyübi: Hiçbir şey...! Her şey !!!Müthiş, harika bir filmdi. Seneryosuyla, replikleriyle,oyuncu perfonmanslarıyla,müzikleriyle,kostümlerinle kısacası Selaladdin Eyyübinin dediği gibi herşeyiyle tadına doyumsuz bir film. İlk fırsatta izlemenizi tavsiye ederim. Şahane bir yapıt.
Filmi çok kez izledim, ilk kez sinema da daha sonra da birçok evde. Ridley Scott filmin yönetmeni ki kendisi Gladyatörü de çeken kişidir. İlk kez Kara Şahin Düştü Filmini seyretmiştim. Film kötü ama yönetmen iyi demiştim. Gladyatör de çok büyük aşama kaydederek süper film yapmıştı ama bu filmde başka bişey var. Senaryo dan değil, ki çok basit. Oyunculukta öyle muhteşem değil, filmde hem güvercinler var hemde şahinler. Kudüsün anlamı nedir? Taş, toprak ya da ibadethaneler mi? Sahibi kim Oranın diye sorgulyan bir filmi ben çok beğenirim. İddia ediyorum bu film gladyatörden daha iyi. Seyredin umarım bana hak verirsiniz.kez