ekrem-kanbur
17 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Filme merakım izleyen arkadaşlarımın anlattığı Selaaddin Eyyubi karekteri ile başladı ve gerçekten Selaaddin karekterini güzel yansıtmışlar.Hemde bizden olanı, bizim yabancı yapımı filimlerde hiçte alışık olmadığımız kadar bizden anlatmışlar.Filim yeniden tarih yazmak niyetinde olmadığını gösteren anlatımı hoş ve izlenilesi gereken bir filim.Düşünsenize bir hırıstiyan şovalye 'Bu şehri aldıklarında hırıstiyanlar bu şehirdeki her müslümanı katletti.' diyor kaç yabancı filmde buna benzer gerçekleri kabullenme örneğine rastlayabilirsiniz ki. Ayrıca filmde Selaaddin Eyyubi karekteride ayrı bir karizma konusu.
Gladyatörden sonra Ridley Scott`a yakışan bir baş yapıt daha.Bir efsane ve gerçelilik bu kadar güzel anlatılabilirdi. Holluwud filmi ilk defa Hristiyanların kötü yanlarınıda gösteren bir film çekmiş.
Bu film sırf tarihten süregelen kudüs sorununu yansıttığı için ve selahaddin eyyübi için izledim.Şunu söylemeliyim ki selahaddinni çok doğru yansıtmışlar.tarihte selahaddin eyyubi'yi bilenler ne demek istediğimi anlamışlardır.severek izledim.
en objektif tarihi film diyebilirizz objektifliginin yanı sıra gerçekten sanat açısındanda güzel bir film kesinlikle izlenir tavsiye ediyorum bu tür filmlerden hoşlanıyorsanız bu filmi izlemelisiniz
gerçekten gladiator le kıyaslanamaz ama eğer o 10 ise bu film 9. mükemmel oyunculuk.harika hikaye.ve müthiş kuşatma sahneleri.replikler olağanüstü.izleyin.iyi seyirler:)
Son yıllarda yapılan iyi savaş filmlerinden bence mümkün olduğunca tarafsız kalınmaya çalışılmış.Hakikaten Dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan Kudüs’ün ilk defa belkide dünyada bu kadar popülaritesini arttırmayı da başardı.
filmin bu kadar az puanı almasına bakmayın film müthiş şimdiki çıkan 300 spartalıdan çok çok daha üstün bir film hayatımda izlediğim en iyi tarihi savaş filmi ciddiyim çağrıdan sonra
kudüs kralı ile eyyubi'nin karşılaşma sahnesi,sybilla'nın 'saladin' repliği ve filmin sonundaki daha iyisi yapılamayacak olan o olağanüstü sahne...bu iki sahne için bile izlenir bu film...amerikalı ve yabancı kamuoyunu çıldırtacak kadar oynamış gerçekten de Ghassan Massoud.daha iyisi olamazdı...Keşke bu tür filmleri,kahramanlarının gerçekte ait olduğu ülke sinemaları çekebilse...biz Fatih Sultan Mehmet'i çekebilsek...
Sıkıcı konusuna rağmen sadece kudüs için izlenir.Ne çok can yanmış bu şehirde yaşamak için,ama şehir kimseyi yaşatmak istemiyor anlaşılan hala medeniyetler çatışmasının başkent'i...Filme değinmek gerçekten çok zor ,şartları söz konusu olduğunda etkileyici bir konu;biraz da islamiyet yanlısı bir tutumu olduğu söylenmeli...Herkes izlemeli ve çağın şartlarını tekrar gözden geçirmeli...Musevi,müslüman çatışmasına yön verebilicek bir film.Savaş katagorisi biraz ağır olmuş,siyasi bir film de denebilir...
bn öle her sawaş filmlerini sewmiorum ama ne bilim bu filmi çok beğendimm gerçekten orlando bloom süper oymamışş çok güsel bi fikm..izleyeli baya bi oldu ama :D yine girse wizyona yine izlerim walla..:)
harika bir film. acaba izleyeyim mi diye düşünmeyin sakın. senaryo, verilen mesaj, film tekniği, oyunculuk... her açıdan mükemmel. şiddetle tavsiye olunur.