Ben filmi taaa vizyon tarihinde izlemiştim, filmle ilgili iki şey söyleyeceğim. Öncelikle çok hüzünlü bir hikayesi var etkileyici şekilde anlatıyor. İkinci hikaye ise bir yazarın ilhamını nerelerden aldığıyla ilgili. Artık hepimizin bildiği klasik hikayenin nasıl oluştuğunu görmek çok zevki.
Özellikle Johnny Deep olmak üzere oyunculuklar harikaydı. Final ve duygusal sahneler de güzeldi ama konu klasikti. İleri sarmak istediğim nadir filmlerden.
Kadrosuna ya da öykünün dokunaklı yapısına kanmadan,soğukkanlı bir şekilde değerlendirildiğinde,ne istediğini bilen bir yönetmenin elinden çıkma,güçlü oyunculuklarla dolu ''iyi bir film'' sadece.Abartmamak gerektiğini düşünüyorum.
sonlarına doğru gözümden yaş eksik olmadı.. hiç sıkılmadan,sonuna dek yüzümdeki tebessümü keybetmeden izledim bu masalsı filmi... jonny deep olsun,kate winstlet vb. olsun işerini çok iyi yapmış ve böyle güzel bir film ortaya cıkmıs.. .. seyredeğer bir film...saygılarımla...
Biyografi tadında etkileyici bir dram olmuş.Film başlarda biraz sıkıcı gibi gelsede daha ilerilerde sizi fazlasıyla etkilemeyi başarıyor.Sadece biraz sabır ve saygı filmden fazlasıyla zevk alınmasına yeterli. 10/8.3
James Barrie, "Peter Pan ya da Büyümeyen Çocuk" adı ile 1904'te sahnelenmeye başlayan oyununu 1911 yılında "Peter Pan ve Wendy" adı ile romanlaştırdı. J. M. Barrie, kitabın tüm yayın haklarını 1929 yılında bir çocuk hastanesi olan Great Ormond Street Hospital'a (G.O.S.H.) devretmesiyle çocuklara sadece hayal dünyalarında değil gerçek hayatta da destek olmaya devam etti. Dünya çocuk edebiyatının en başarılı örneklerinden biri olan "Peter Pan ve Wendy" adlı kitap dünya üzerindeki dillerin hemen hemen tamamına çevrilmiştir. Zamanla sadece "Peter Pan" adı ile yayınlanmaya başlanmıştır.
Doğduğumdan beri ne kadar film izledim bilemiyorum ama sonuna kadar gelemediğim film 3 adettir efendim 1)Ed Wood 2)Eternal Sunshine of the Spotless Mind 3)Finding Neverland Analiz: Filmlerin ikisinde Johnny Depp,ikisinde Kate Winslet oynamış ancak Finding Neverland de ikisi birden oynamış Sonuç:Hmm... Aslında beğendiğim oyunculardır ancak oynadıkları filmler bana ters gelebiliyor
Senaristlerin kendi işlerini anlatması da itici gelir bana kolaycılık sayarım Olmamış 10 üzerinden 2 o da başrol oyuncuları için
İnanmanın önemi ve hayalgücü vurgusunu fazlaca hissettiriyor.Hem çocukların hemde yetişkinlerin etkilenebileceği ender filmlerden..Her masal,aslında biraz gerçektir.7/10
Mükemmel bir film..Bu kadar etkileyici olacağını hiç tahmin etmemiştim..Filmde öyle sahneler varki hepsi ayrı bir anlam,ayrı bir duygu yüklü..Gerçekten harika..Johnny Depp ise her zaman olduğu gibi..Büyük usta bizi hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmıyor..Kate Winslet faktörünüde unutmamak gerekir tabiki..10/10