Kkddmmrryy
1 değerlendirme
12 Şubat 2025 tarihinde eklendi
FİMİN BAŞI İYİYDİ VE BENİ ÇOK ETKİLEMİŞTİ. FAKAT SONU ÇOK ANLAMSIZ VE SAÇMA OLMUŞ. TRAVİS CİNAYETLER İŞLEDİKTEN SONRA NEDEN CEZA YEMEDİ VE HEMEN SALINDI? BUNU BİLEN YA DA FİKRİ OLAN VAR MI? SONUNDAN DOLAYI EN DÜŞÜK PUANI VERİYORUM MAALESEF. TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI...spoiler:
Bu filmi ilk izlediğimde "Bu neydi şimdi?" diye sorgulayıp zaman kaybı olarak görmüştüm ancak o dönemdeki Vietnam Savaşı'nda askerlerin durumlarını okudukça ve psikoloji bağlamında tekrar izlediğimde bir film bu kadar olabilir demiştim. Vietnam'da onlarcasını öldürmeye kodlanmış askerler ülkelerine, ABD, döndüklerinde hümanizm, saygı, sevgi kavramları oldukça güç kazanmıştı. Gel de bu askerlerin ikilemlerini anla...
Uzun süredir izlemeyi çok istediğim bir filmdi ancak finallerden sonra vakit bulup izleyebildim. Yağmurlu bir ocak günü kütüphanenin kırmızı koltuklarına oturup bu filmi izlemek benim için ayrıca bir güzeldi. Öncelikle de niro role gerçektençok iyi oturmuş ve karakteri belki de senaryodan çok daha iyi bir şekilde ortaya koymuş. Film çok sürükleyici olmasa bile son sahnelere kadar asla sıkılmadım, ancak film konu olarak bir yerden sonra çok karmaşıklaştı ve bazı sahneler anlamsızlaştı özellikle sonunu pek beğenemedim bu güzel film ve oyunculuğa çok daha iyi bir son yakışırdı diye düşünüyorum.
Yok kültmüş şuymuş buymuş hani böyle ne idüğü belirsiz, üstüne yanlışlıkla boya dökülmüş bir resim olur da ona bakıp burada ressam şu konuyu işlemiş bunu anlatmış şu sanati kullanmis diye sacmalarlar ya işte aynı onun filme dökülmüş hali. Hayatimda daha kötü bir film daha izlemedim. Yaşım 35.
Yalnızlığın ve özgüvensizliğin ne kadar güçlü duygular olduğunu ve insanın kendi öz saygısını kazanmak için her şeyi göze alabileceğini gösteren tokat gibi bir başyapıt. Müziklere ise ayrı parantez açmak lazım. Filmin etkileyiciliğini 10 kat yükseltiyor soundtrack.10/10
ŞAHSİ FİKRİM BU YAPIMI AYNI KİŞİ 20 Lİ VE 40 LI YAŞLARINDA İZLEDİĞİ ZAMAN FARKLI BİR KAFA YAPISIYLA İZLEYECEĞİ İÇİN FİLMEDE BAKIŞ AÇISI VE DÜŞÜNCESİ DEGİŞECEKTİR...EN AZINDAN KİŞİSEL GÖRÜŞÜM SİNEMA AŞIĞI HERKESİN EN AZINDAN BİR KERE İZLEMESİ GEREKLİ...
Sırf yorum yapmak için üye oldum son zamanlarda izledigim en kötü filmdi ZAMAN KAYBI küt filmlerden oldugu için insanlar eleştirmekten çekiniyor ama film kötü
Sırf bu filme yorum yazmak istediğim için üye oldum. Bağzı filmler vardır izlerken sıkılırsınız bir an önce bitmesini istersiniz ama aradan zaman geçtikten sonra film aklınızda çok iyi olarak kalır neden bilmiyorum ama bu filmi izlerken sıkılmıştım abartıldığını düşünmüştüm ama şuan aklımda çok iyi kalmış bunun sebebini şöyle düşünüyorum bence aklımda uzatılmış sahneler kalmadı ve sadece en iyi sahneleri hatırlıyorum her neyse nedendir bilmiyorum ama aklımda böyle kalan tek film bu değil aynı şeyi The Shining içinde söyleyebilirim filmi izlerken çok sıkılıyorum ama aradan zaman geçince ağzında çok hoş bir tad bıraktığını algılıyorum ve tekrar izlemek istiyorum söyliyeceklerim bu kadar filmi izlemenizi tafsiye ederim görüşürüz.
Sinema tarihinin en kült yapımlarından biri.Martin Scorcese nin yönetmenliğini yaptığı başrolün ise Robert De Niro olduğu bir filmin kötü olmasını beklemek pek mantıklı değil. Filmin kendi içinde bir felsefesi var filmi izledikten sonra bu felsefeyi anlıyacaksınız zaten 10/10
Neden sevdiğimi anlamayamadığım bir film daha. Film yalnızlık felsefesi üzerine ama tam olarak ne bir hikayesi nede bir mesajı var. Film boyunca bir taksi şöfürünün toplumla olan ilişkisini izliyoruz. Bu ilişki bir durum hikayesi gibi. Yani özel bir olay veyahut enteresan bir hikaye yok. Travis, kötülüğe ve kötü insanlara katlanamayan yalnız birisi. Bu sebepten ötürü kötü insanlara karşı hep bir nefret içinde. Bu nefret film içinde şu sekilde görülebilir: Travis'in siyahi insanlara olan bakışları, toplumdan pislik olarak bahsetmesi, red yediği kadına sende herkes gibi aynısın demesi gibi... O aslında zaten kötü biri çünkü filmde bahsetiği kötü ve pis toplumdan onunda bir farkı yok. Travis, kötü olan topluma kendisini bir kurtarıcıymış gibi görüyor ama kötülüğü de kötülükle bastırmaya çalışıyor. Zannımca psikolojik sıkıntıları var ve kendine toplum içinde yer bulamamış. Eski bir film ve aksiyon filmi olmasına rağmen sondaki çatışma sahnesi baya güzel ve gerçekçiydi. Bu sahnede Travis silahını çekip önüne geleni acımasızca öldürüyor ama sonrasında kahraman ilan ediliyor. Son olarak Travis'in şu repliğinden bahsetmesem olmaz: ''Yalnızlık beni tüm hayatım boyunca izledi, her yerde. Barlarda, arabalarda, kaldırımlarda, dükkânlarda, her yerde. Kaçış yok. Ben Tanrı’nın yalnız adamıyım.'' Travisin bu sözü neden bilmiyorum çok hoşuma gitti.
aslında çok merak edip izlemek istediğim filmdi fakat sonuna kadar sıkıcı geçti. filmin konusu güzel De niro çok süper oynamış fakat beklentimi karşılamadı
Film verilmek istenen duyguyu dibine kadar seyirciye veriyor sizde başrol gibi kendinizi bazen yalnız bazen aşık bazen nefret dolu bazen mutlu hissedebiliyorsunuz ve bazen de topluma karışma iyi bir şeyler yapmak isteme dürtüsüne sahip olabiliyorsunuz bu yüzden fevkalede.
Taksi şoförünün, girdiği silahlı çatışmada ağır şekilde yaralanmasının hemen ardından öldüğünü düşünmüştüm... Hayatta kalıp hoşlandığı kadınla yeniden karşılaştığı sahne bana göre biraz kurgu hatası olmuş...