Tolgakocak
8 Ocak 2023 tarihinde eklendi
ilk film üstüne koyup görsel acıdan olsun aksiyon sahnesinden olsun gayet akıcı bir film olmuş gayet güzeldi bence tabi neonun süpermen gibi ordan oraya ucması biraz tuhaf gelmiyor değil :D sonucta seçilmiş adam
Bu matrix serisini beğenmeyen kendini sorgulaması lazım. 1. film efsanedir ve sinema tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Hakkında kitaplar teoriler efsaneler hala daha konuşulmaktadır. 1. filmden sonra beklenti o kadar yüksek oldu ki ne gelirse gelsin o beklentiyle izlenecekti. O yüzden 2. filmie bazıları 1. nin tadını vermedi diyebililer. Ben o filre katılmıyorum matrix in her filmi Şaheser dir.
2. Film mükkemel olmuş. Cok iyi aksiyon sahneleri ve çok havalı sahneleriyle bu film harikaydı. Özellikle Ajan Smithin yeni klonlaşma özelliğiyle neonun klonlarla savaştığı bölüm harikaydı neo artık uçmayı öğrenmiş ve gittikçe seçilmiş kişi olduğunu ispatlıyor özellikle Ahtapotları bütün gücünü kullanıp durdurabilmesi Neo çok zor bir seçimle karşı karşıya geliyor ya zeon halkını kurtarıp bir savaşın başlamasına engel olacak yada sevdiği kadının ölmesini göze alcak tabikide aşka hiçbir şey engel olamayacağı gibi Neo burda trinityi seçiyor. Özellikle İkizler Karakteriyle olan Morphesun kapışması ve onları öldürdüğü sahne cok havalıydı . Monica Belluci güzelliğiyle etkiliyordu herkesi cok iyi oynamış. Neonun anahtarcıya ulaşırken yaptığı savaş muazzamdı Matrixin yaratıcısını öğrenmekte yavaş yavaş son filme hazırlık oldu Mutlaka izleyin süper bi aksiyon filmi olmuş . Puan : 10/8.5
ilk film daha iyiydi kanımca bu filimde çok aksiyon vardı ama belli biryerden sonra sıkıyor güzel sahneler vardı otoban sahnesi güzeldi ama çok uzundu sonradan sıktı ajan smith filme ayrı bir hava katmış 10 üz 7.1
Bu seriye çok emek verildiğini anlamak için DVD'sini alıp extralar kısmını izlemek gerekiyor. Sadece 15 dk. süren bu filmin efsane sahnesi olan otoban sahnesini 2 ayda 600 bin dolar bütçe ile çekildiğini görmek şaşırtıcıydı. Zion halkının dans sahnesinde ikibine yakın dançı figüran oynamış. 150 milyon dolarlık bütçesi olan bir film başarılıda olmuşsa her türlü övgüyü hakediyor. Tek negatif yanı Neo'nun klonlanmış ajan Smith'ler ile olan dövüş sahnelerinde animasyonu abartmışlar. Film olmaktan çıkıp play station 2 oyun görüntüsüne bürünmüş. Gloria Foster yani kahin(oracle) bu filmin çekimlerinden sonra öldü. Kimbilir belki de sanaldan gerçekliğe ulaşmıştır. Ajan Johnson rolündeki Daniel Bernhardt adlı oyuncuyu karizması ve fiziki özellikleri açısından çok beğendim. James Bond rolleri için en uygun karakter olur kanımca. Filme dönecek olursak, Wachowski kardeşler Zion'u fiziksel açıdan bizlere gösteriyor. Neo ve Trinity aşk sarmalında daha bir debeleniyorlar. Morpheus gizemli olmaktan çıkıp insanımsı özelliklere bürünüyor. Filmin finali tabbiki devam filmi olan Revolutions'a gönderme yaparak kapanıyor. Serinin en çok gişe yapan bu bölümünü DVD olarak mutlaka izleyin.
kalitesinden taviz nermeyen bir devam filmi. çevremdekiler bana matrixsin çoçuk işi olduğunu söylesede jiçte öyle bir fim olmadığını söylüyorum ama takan yok.
İlk filmin oluşturduğu mit üzerinden devam eden çok daha fazla aksiyon ve adranelin pompalayan, bir yerdende kendi oluşturduğu efsaneyi yıkan;son sahnede söylediği ''bu telefonu kapatıcam ve sizin olmadığınız bir dünya göstericem öyle bir dünyaki yöneticileri ve kural koyucuları olmıyan herşeyin mümkün olduğu bir dünya''.işte bu sözlerin havada kalması ve hiçbirşeyin göründüğü gibi olmayışıyla bir çok kişinin hayalleri yarım kaldıki bu başyapıtın hakettiği değeri almamasının birinci nedenide budur. İlk filmin yarattığı efsane öyleydiki aradan geçen 12 yıla rağmen hala güncelliğini koruyor hala gönderme yapılıyor hala taklit ediliyor(son taklidi Inception) sinema tarihinde aynı etkiyi bırakan iki efsane daha var birincisi godfather ikincisi star wars onların ikinci filmleri ilk filmlerle kıyaslanmış ve bazılarınca(kesinlikle katılmıyorum ama) ilk filmlerde bile iyi bulanlar olmuştu, niyazikki reloaded o katogoriye yaklaşamadı bile kendi içinde çok önemli bir film olsada hatta ilk filmle üçüncü filmi çok iyi şekilde bağlasada ilk filmin unutulmaz bir Efsane olmasıyla yarışabilecek bir yapıt değil. 10/9
hehe..sanırım bazı arkadaşlar bilerek düşük puanlar verdiler..ama unutmayın ne gördüğünüz değil ne düşündüğünüz önemli :) matrix yüzyıllarca unutulmayacak bir film olacak zaten..believe the unbelievable..
yanlışlık 3. filmin yorumunu buraya yaptığım için filmi tekrar yorumluyorum :D...tabiki 1. filmin yanına yaklaşamasada iyi bir dewam filmi...özellikle neo nun kahin le görüşmesinden sonra sürüyle gelen ajan ları dövdüğü sahne ve otobandaki takip sahnesi filmde akılda kalıcı sahneler...izlenmesi gerken başarılı bir dewam filmi...efektleri muazzam...10/8