ya ağbi burası MATRİX in sayfası onun dışında bir şeyden bahsetmeylimde filmi tartışalım ne kadar iyi bir film miş ki bu kadar çok tartışıldı. Şimdi Stanliy Kubrick ile matrix in ne alakası var ya o tüm zamanların en iyi yönetmeni olduğu tartışmasız tıpkı MATRİX İNDE TÜM ZAMANLARIN EN İYİ FİLMLERİNDEN BİRİ OLDUĞU GİBİ TARTIŞMASIZ.
Yazarken biraz espritüel bir laf gibi geldi fakat tekrar tekrar okuduğumda benim bile hoşuma gitmedi. Senin seçme özgürlüğüne ve zevklerine karşı amacını aşan bir yazı oldu satanist.com.Bundan dolayı özür dilerim.... Ama Reloaded harbi kötü filmdi yaw bence Keanu Reeves'in Johnny Mnemonic filminden sonra çevirdiği en kötü film.
iyi bir filmin devam filmi ancak bu kadar iyi olur. Ayrıca otobandaki takip sahnesinin sinema tarihinin en heyecan verici sahnelerinden biri olduğunu düşünüyorum.
Matrix is nothing!!! Sazan61 arkadaşım,bak şimdi; kulvar konusunda hayretler olsun ki haklısın. Ama asterix’in felsefi ve bulmacalarla dolu bir film olduğunu söyleyerek kimin kafayı gerçekten sıyırdığını gösteriyorsun herkese! Neyse sorun değil, anlayışla karşılıyorum ben seni çocuğum!..Bu arada unutmadan; FİLMLERİN EFENDİSİ 19.12.2003’TE GÖSTERİMDE!
Hakkaten abı O kadar zaman beldeım 3 kere gıttım sankı basıt bı fılmıs gıbı adamlar hemen kaldırdı neden boyle cabuk kalktı walla ınsalah sokarlar vızyonada gıderım yıne 3-5 defa :P
ya paşa nereyi açsam senin şu fiyasko lafını görüyorum sen filmden anlamıyorsun galiba senin o çok sevdiğin matrix(tabi ki benim de çok sevdiğim) ve diğer bütün bilimkurguların babası terminatördür.ayrıca filmde çok güzeldi herşeyiyle.........
matrix bir felsefedir insanlar farklu algılamalarla ve basit basit yorumlarla filmi karalamaya çalışıyorlar.çaok iyi hatırlıyorum ilk matrix filmine arkadaşlarımla gittiğimiz zamanda insanlar filmden çıktıkları zaman ne oldu şimdi hiç bir şey anlamadık diye birbirlerine baktılar.bu ikinci matrix içinde söz konusu. ilk filmi 150 kez izlemiş ve her karsini defalarca incelemiş birisi ikinciden beklediğimin çok daha üstünde bir performans ve günümüz teknolojisinin ve insan emeğinin hayal gücünün neler yapabileceğine tanık oldum. belkide bu bölümü 200 kez izlemeyi düşünüyorum aslında derin ve felsefi konular yine birincide olduğu gibi kafa karıştırır durmda sinema gerçekliği ile gerçek hayatı birbirine karıştırıyor insnalar.onlara sadece okuduğunuz romanları ,resim segilerine gitmemelerini tavsiye ediyorum. matrix 2 kesinlikle mükmmel bir film olmuş aksiyon sahneleri tek kelimeyle harika. zıonu merak ediyordum oda beklediğimimin hayal ettiklerimden farklı bir görüntüde önüme çıktı ben aradığım her şeyi buldum matrixte zaten farklı bir filmle karşılaştırma yapmıyorum çünkü matrix alanında tek...
persephone'nin (monica belucci) filmde ne işi var deniyor. filmi sonunda trinity'nin vurulduğu sahneyi hatırlayın. mermi gümüşmüydü yoksa banmı öyle geldi. sanırımı trinity'i vuran ajan kılığındaki persephone idi
Matrix’te kendi kaderini kendinin seçmesine, bir amaç uğrunda yaşanması gibi önemli konulara üzerinde yoğunlaşıyor. Bence matrix filmi inancı körüklemek yerine güçlendiriyor. Film saçma olabilir ama bu kadar felsefi ve dini konuları işlemek de bence çoook başarılı. İnsanları bu konulara parmak basarak ve sıkmadan ancak bu kadar anlatılabilir. Morpheus: 'Bizim burada bulunmamız şans değil ilahi takdir' derken acaba nayi kastdiyor. Kutsal ruh olarak kendisini mi görüyor acaba?
filme gitmeden önce herkes gitme kötü felen dedi..ama bu kadar tantanadan sonra gidip izlemezsem bi yerim eksik kalırdı(bu yüzden herkes izlemeli)...aslında film hoş kötü deil. ama ilkinin dahaaaa ii olduğuda bi gerçek.uyuz olduğum noktaya gelince neden ziondaki insanlar afrika kabilesi gibiydi anlayamadım..tamam az kumaş olabilir ama az usturuplu kıyafetler yapsaydınız matrixte ööle yeni parlatılmış arabacantı gibi şeyler giymek basit tabee:)..bide illa herkşin sevgilisi olsun die kasmışlar..netsin o güzelim kız muşmula tipli morpheusu(karizmatik fln diil)hem zati dünyası yıkıldı adamın nese..bide herşeyin proğram çıkması kötü .ama anahtarcı olayı hoştu..mewtonun bazı tahminleri ii ama şu persephone ile paylaşılamayan erkek neo olayı biraz saçma geldi koskoca filmi ööle bi seneryoyla mahvetmmezler bence..sonuç olarak ilk fim daha iiydi ikinci ise hoş vakit geçirtio en azından...