Amelie
    4,3
    Amelie hakkında görüşlerin ?

Tolgakocak
    Tolgakocak

1 Eylül 2024 tarihinde eklendi
    çok tatlı güzel filmdi karakterlerin özellikleri neyden hoşlanıp hoşlanmadıklarını anlatmaları hem hoşuma gitti hem komikti Amélienin spoiler: sürekli birileri yardım ediyor ama yardım ettikleri kişiler onun olduğunu bilmiyorum özellikle kutudaki resimleri teslim ettiği kişinin mutluluğu resmen bende mutlu oldum diyebilirim adamın çocukluğu gençliği tekrar hatırlamasına torununu görmeye gitmesini sağlıyor aynı şekilde babasını mutsuz depresyona girip kapandığını görüp cücesini başka şehirlerde resim çektirip babasının tatile gitmesini sağlıyor :D adam her fotoğraf geldiğin içi gitti cücesini geziyor diye :D
    mutlu sonla bitmesi ayrıca hoşuma giden detaylardan birisiydi müzikleri replikleri efsane
    insan zamanı durmak istediği yere aittir
    Parmak gökyüzünü gösterdiğinde sadece aptallar parmağa bakar.
    Oysa ki siz bayım bir sebze bile olamazsınız. Çünkü enginarın bile bir kalbi vardır.”
    Asude Demircioğlu
    Asude Demircioğlu

26 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
    Az önce bitirdim filmi ve hala etkisindeyim gerçekten. Bazı yerlerde duygulandırdı bazı yerlerde acı verdi bazı yerlerdeyse mutlu etti beni. özellikle finalinde yaşadığım duygu beni çok özel hissettirdi diyebilirim. olayların anlatımı olsun konuşmalar olsun ambiyans olsun her şey çok hoştu. zaten fransızca diline de bir tutkum olduğu için beni çok etkiledi. birçok romantik adı altında filmler gibi sizi erotizmle boğmuyor. size gerçek sevgiyi ve aşkı yaşatıyor resmen. özellikle final sahnesi yüzümde hafif bir tebessüm bıraktı. Genellikle kalbinin sesini dinleyenlere hitap edecek kaliteli bir film Fransız yapımı Amélie...
    Hüseyin Yılmaz
    Hüseyin Yılmaz

5 Ocak 2022 tarihinde eklendi
    film tam anlamıyla berbattı fransız kültürünü yansıtabilir fakat akıcılığı ve sürükleyiciliği yoktu hem de istenileni veremediğini düşünüyorum
    FatihTürk
    FatihTürk

5 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Renk desen var, müzikler de çok iyi. Çoğu filmi dublajlı izlesem de Fransız filmlerini orjinal izlerim. Konuşması zordur ama dinlemesi çooook keyifli. Hele de Amelie arkadaşımız.. Çok iyiydi her oui dediğinde film daha bir sardı 😀
    Serap B
    Serap B

14 Şubat 2019 tarihinde eklendi
    Yavaş aktığı ve çok fazla aksiyon olmadığı için sıkıcı gelebilir ama mesajları güzel ve izlenmeye değer.
    Film hakkında diğer yorumllarımı bu adreste bulabilirsiniz.
    Hasan G
    Hasan G

28 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    Gerçekten harika ötesi bir filmdi. Film hayal gücümle direk bağlantılıydı sanki. Adeta filmi yaşadım. Kendimi mutlu hissettim ve tabi bazı sahnelerde de hüzünlü. Tam bir balık burcu filmi diyebilirim. Duygusuz birisi iseniz büyük ihtimalle filmi hiç beğenmiyiceksiniz. Hatta çok saçma bile bulabilirsiniz. Ancak duygusal birisi iseniz filmi izlediğinizde kendinizi çok sıcak hissediceksiniz. Tek kelime ile muhteşem bir film.
    heavenonearthbitxh
    heavenonearthbitxh

27 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    Fransız kültürü kokan harika bir film,tekrar tekrar izledim.Sevmeyenleri anlamış değilim çünkü bundan daha güzel bir film izlemedim.
    Muhiddin C.
    Muhiddin C.

18 Ocak 2018 tarihinde eklendi
    İzlediğim en gereksiz ve saçma filmdi. Böyle bir filmi nasıl beğenip 5 yıldız veriyorsunuz anlamıyorum
    Samet A.
    Samet A.

11 Mayıs 2017 tarihinde eklendi
    Hollywood artik bu tarz filmlere yoğunlasmalı diye düşünüyorum. Filmde kamera açıları çok etkileyici kullanılmış. Bir çok açıdan kamera acıları yakalanmış. Bir sekansta kameranın gölgesi görüküyor. Böyle bir filme boyle bir hata yakışmadı.
    Filmin genel konusuna baktığımızda son derece ince işlenmiştir. Baş karakterimizin tüm hayatini filmim başarıyla yansitilabilmiş.
    theyurdal
    theyurdal

13 Şubat 2016 tarihinde eklendi
    izlerken o kadar saçma ve sıkıcı geldiki 2 saat işkence gibi geldi komedi denmiş komediyle alakası olmayan gereksiz bir film
    mali
    mali

1 Mart 2015 tarihinde eklendi
    Eğer ki filmde Fransızça değilde bir başka dil konuşuluyor olsaydı yinede filmin her yerinden Fransız sinemasının bir ürünü olduğu apaçık ortada olurdu. Fransız sinemasına yakışır bir şekilde sanatsal değeri yüksek bir proje olmuş. Müzikleri de gayet hoş olup Audrey Tautou adlı bayan oyuncu işi tek başına götürmüş. Elbette tavsiyem izlemeniz yönünde ...
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

2 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    küçük mutluluklar peşinde koşarken büyük aşkını bulan bir kadının öyküsü ve müzikleriyle keyif veriyor fakat yine de 5/10
    Hüseyin Y.
    Hüseyin Y.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

22 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Öncelikle sürükleyici bir film diyemezsiniz ama sıradan olmadığı gayet net. Amelie filmini izlediğinizde yüzünüzde masum bir gülümseme oluşması kaçınılmaz. Küçük şeylerden mutlu olmayı başaran konudan konuya atlayan ve gizemli bir aşkı anlatan film. Her insanda farklı duygular uyandırabilecek bir eser.
     james007
    james007

23 Ekim 2014 tarihinde eklendi
    valla, acık konusalım
    Herkes begendı ben begenmezsem sınemadan anlamıyor dıye dusunenlerden degılım. Bu fılmden bır sey anlamadım komedı dersen degıl dram dersen degıl sıkıcı bır fılmdı. Ha, sanatsaldı suydu buydu dersek o baska ama herkes halk olarak sanatsal fılmden anlıyoruz dıyorsa da ,ulkemızın bu konuda kı konumu da yeterlı sanırım.
    julienoffraydelamettrie
    julienoffraydelamettrie

24 Aralık 2012 tarihinde eklendi
    Müzikleri, renkleri ve Audrey Tautou'nun sımsıcak gülümsemesiyle çok özel bir film.