bergmanfun
17 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
tam bir pazarlık keyif filmi hatta bu tabir bu film için yapılmış bile olabilir,big fish gibi masalımsı cennet sineması gibi sıcak bir film daha ne olsun sayın seyirciler..
İyilik meleği Amelie, hayatın içinden sıcak bir film ...- Hayat, hiç sahnelenmeyecek bir oyunun tekrarlanan provasıdır.- Sensiz, bugünün duyguları, geçmişteki duyguların ölü kabuğundan başka bir şey olamaz.
Şeker tadında, hayata dair basit ayrıntılar ve küçük mutluluklar temalı bir Fransız filmi. Kesinlikle sıkıcı değil, bazen çok ilginç bazen de oldukça yalın...izlenmesi gereken filmlerden.
gerçekten çok güzeldi hep aksiyon macera nereye kadar böyle filmlerde olmasa... hele müzikleri yokmu harika valla şuan bile bu yorumu yazarken dinliyorum gerçekten müziği bile hafif bi gülümseme oluşturuyor yüzümde izleyin bence çok komik yerleri de var...
Sinemanın sanatsallığını ve bütün estetikliğini kullanarak, şiirsel bir ifadeyle perdeye aktarılmış büyüleyici bir film. Sadece vakit geçsin, hadi bir film koyalım da izleyelim diyerek izlendiğinde anlaşılma derecesini yitiren... Fakat filmin içine girmek isteyen birisini kolaylıkla etkileyen bir yapım... Şiir okuyor, edebiyatla ilgileniyor ve birazda çekim tekniklerinin sanatsallaştırılmış halinden anlıyorsanız, Amelie tam size göre, 10/10
Çok sıra dışı ve ilginç bir film olduğunu belirtmeliyim. Bir gün kanalları zaplarken karşıma çıkmıştı bu film şöyle bir baktım ve daha birkaç dakika geçmişti ki filmin içine girivermiştim. O tarihten sonra filmi arşivime aldım ve şimdi bir kez daha izledim, beğendim diyebilirim, çok hoş çikolata tadında sıcak bir film?
harika. kesinlikle arşive eklenmesi gereken filmlerden biri.mutsuz bir günde izlediğinizde yaşama sizi yeniden bağlayan, küçük detayları fark etmenize yol açan bu güzel filmi defalarca izlemekten hiç de sıkılmadım.
jean-pierre jeunet in incelikli ve uçuk senaryosu,müthiş kurgusu ve sağlam tekniğiyle insanı gerçekten mutlu eden keyifli ve eğlenceli bir fransız filmi... filmde ince ayrıntılara yönetmen fazlasıyla yer vermiş...özellikle giriş bölümü çok iyidi... jean-pierre zaten kendi tarzını oluşturmuş çok iyi bir yönetmen...ve hemen hemen her filmi klişeden uzak,yaratıcı ve orjinal fikirler...bu filmdede yönetmenliği çok iyi...düz açılar yerine kamera oyunlarından çokça faydalanmış yönetmen... senaryosu ve kurgusu da çok kaliteli...zaten en iyi orjinal senaryo dalında akademi adaylığı getirmişti kendisine bu ince senaryosu... film teknik açıdan da kusursuza yakın...müziği,sanat yönetimi,görüntü yönetimi,ses i,makyajları 1. sınıf... oyuncuların hepsi kendine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmişler...audrey tautou nun perfomansı gerçekten müthiş... genel olarak zamanında 5 dalda akademi adaylığı kapmış,samimi,sıcak ve içten bir yapım...ben şahsen beğendim...ama jean-pieere nin şarküteri filmi çok daha iyi...yinede 10/8...