Çok sıkıcı, yarım bıraktım. Kurgu zayıf. Senaryoda 2-3 toplumsal mesaj vardı o kadar. İlk film ile bağlantı çok yanlış sağlanmış. Kesinlikle beğenmedim. 0
İlk filme göre pek sevdiğim söylenemez. İlk filmde bir felsefe vardı izleyenler hatırlayacaktır. Tabutu taşıyan mı yoksa yardım eden mi olacaksın sahnesi gerçekten filmin bir felsefesi olduğuna inandırmıştı bize ama 2.film için evet yine bir felsefe var gibi hissettiriyor ama yine de yüzeysel olmuş bir film. Bu filmde sadece aksiyon kısmı biraz daha fazla diyebilirim ama sonuçta biz komedi filmi izliyoruz bu kadar aksiyona gerek yok. Ayrıca ilk filme göre oyuncu kadrosu çok tırt diyebilirim. Tamam Kıvanç Tatlıtuğ felan iyi oyuncu birşey demiyorum ama nerde o Cezmi Baskın, Altan Erkekli, Demet Akbağ, Salih Kalyon, Tuncer Salman, Öner Erkan, Cem Yılmaz ... Liste daha böyle uzar gider ama şunu tekrar belirtiyim ilk filme göre çok tırt bir film olmuş. İlk film kendini özletirken bu film kendini anca izlettiriyor.
Diğer filim daha güzel di ekip kadro tamamdı nuda başarılı bir film Beyaz perde 1 film için bizi cok yoruyorsun aklını başına al alt tarafı bi film izliyecegiz bi ağzımıza sıçmadıgınız kaldı
film tamamen hollywood tarzı genç kız babası yapımlarından, yani robert de niro nun ''zor baba'' sı ile haluk bilginer'in ''eyvah kızım büyüdü'' filmi tarzında.
Son dönem Türk sinemasına bakıldığında gerçekten üst düzeyde bir komedi filmi diyebiliriz. Kıvanç Tatlıtuğ, gerçekten döktürerek sadece yakışıklılığı ile buraya gelmediğini de kanıtlamış oluyor bu filmde. Senaryo, görmeye alıştığımızın dışında fazlasıyla bağlı ve bir bütün halindeydi. Final de daha yavaş ve sindire sindire işlenilseydi tam bir başyapıt olabilirdi.
Bir çok olay açıkta kalmış. Anne kanserden öldü ama neden ? Bunlar birlikte kalmaya başladılar o süre zarfında neler oldu? Baba kızını arıyormus, her yere eli yetişen adam kızının düğününden hiç mi haberdar olmaz. O kadar o para kısmında saçma sapan taklitlerle, Adanalı taklidi yapan Kıvanç’ın zaten yalan söylediklerini bilip saçma sapan taklitleri uzatacagina hayattan örnek vererek, bak bu arabam var, bu var verelim size konu tatlıya bağlansın gibi olsa eyvallah. Ayrıca ne biçim mafya lan bu! Şahinlere biniyorlar. İlk filimde neydi ? Cem Yılmaz gerçek bir zengindi, malikaneler falanlar. Burada fakir mafya olan Büyük adam kivanc sadece küçük mafyacilik oynayan bir adam. Hani yememiş. İlk filmin senaryosu gerçekten sağlamdı, açıkta bir şey yoktu burada açıkta çok çok şey var.
Yılmaz Erdoğan’ın kelimelerle oynamasına bayılırım ancak bu filmde bir duygusal zihinsel kabızlık hissettim.Bence kendi duygudurumu ve yaşantısı ile ilgili bir yılgınlık hali. Kendini tekrar etmekten kendisi de sıkılmış ancak birşeyler üretme baskısı içinde.Oyuncular iyi çocuklar ancak ben bir Yılmaz Erdoğan takipçisi olarak şunu söylemek isterim bu rolde kendine dair pek belirti yok bazen rol ona dar gelmiş sıkılıyor gibi bazen bol gelmiş üstünden dökülüyor gibiydi.Üzüldüm.Keşke o zorluklarla yaşamın labirentlerinden içinden ışığa ulaşmaya çalışan Yılmaz olsa yine...oralardan yazsa...Bence Yılmaz erdoğan şöhret varlık ve yarın ne olacağını bildiği bir hayatın budadığı çiçeksiz meyvesiz bir dala dönmüş onun için üzüldüm.Hepimizin Yılmaz nasıl kurtulur diye düşünüp bu çocuğa elbirliği ile yardım etmemiz lazım.Yanlız Kıvanç Tatlıtuğ’a ayrı bir parantez rolünden daha büyük bir oyunculuk.Bir Adanalı olarak ben şahsen Adana’da böyle bakan,kakafa çeken konuşan yürüyen adamlar gördüm.Öyle sahicisi.Bravo alkışlar Kıvanç’a...
Aslında herkesin büyük umutlarla gittiği fakat hayal kırıklığıyla ayrıldığı efsane oyuncu kadrolu film isim isim baktığınızda efsane kişiler var ama film bizi üzdü birinci film bundan 10 kat daha iyiydi