bunyamin29
4 Mart 2019 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle muhteşem bir filmdi çok güldük çok beğendik.Yılmaz Erdoğan flmlerini hep sevmişimdir buda öyle oldu.Ama bu filmde bir Kıvanç Tatlıtuğ varki kendine hayran bıraktı.Normalde kendisini fazla sevmem ve izlemem ama gene bir Yılmaz Erdoğan projesi olan Kelebeğin Rüyası filminde hayran kalmıştım bu filmdeki karakteride süperdi.Devamı gelecek sanırım ve 3.film çok daha güzel olacaktır.Biz bu filmi izledikten 1 hafta sonra film netfilx'e verildi ama gittiğimize pişman olmadık oturur netfilx'tende izleriz...
Filmi izlemeden önce ne beklediğinizin çok fazla önem arz ettiği bir yapım kendisi.2005 yılında çekilen ilk Organize İşler hikayesine yakın bir yaklaşımla yazılmış ve eğlenceli bir senaryoya sahip(ne beklediğiniz tam olarak burda önem taşıyor :)Senaryonun olumsuz bir yönü sonunun aceleye gelmiş izlenimi bırakması.Arada geçen dinlenme turları yerine senaryo biraz daha derinleşebilirmiş.Ancak son zamanlarda vizyonu meşgul eden boş aksiyon yapımlarına rağmen içerisinde bir aile hikayesi barındırması bir an olsun o anlamsız şiddetten uzak tutabiliyor sizi.Yaptığı hoş göndermeleri bile eğlenmeniz için yeterli bir sebep. Oyunculuklar konusunda belki de ilk film kadar olmasa da yeterli bir seviyede.Kıvanç Tatlıtuğ,Yılmaz Erdoğan,Ezgi Mola ve Okan Çabalar oyunculuk yükünü sırtlıyorlar.Bkm nin yeni Çok Güzel Hareketler Bunlar jenerasyonu da oyunculukları adına güzel bir izlenim bırakıyorlar. İstanbulun büyüleyen görüntüleriyle filmin müzikleri harika bir uyum sağlıyor ve düşen tempo sırasında aktif dinlenmeye olanak sağlıyor.Keşke biraz daha bu dinlenme sekasnları kısat tutulup karakterler derinleştirilebilseydi.Ayrıca kovalama sahnesindeki fondaki müzik yüksekip alçalmadan sürekli aynı şekilde ve takılmış bir plaktaki gibi çalıyor müzikler konusundaki tek olumsuz düşüncemi oluşturan unsuru oluşturdu. Organize İşler 2 Sazan Sarmalı başta da belirttiğim gibi beklentilerin büyük önem taşıdığı bir yapım.İzlemeden önce ilk filmi tekrar izlemenizi tavsiye ederim.Hem hatırlatma hem de bir referans olarak almak filmi daha da güzel kılacaktır.Eğlenmek ve hoş vakit geçirmek istiyorsanız izlemenizi tavsiye ederim.
Keyifle izleyebileceğiniz bir film. 1.ci filmine gore cok daha hareketli ve eğlenceli. 1.filmdeki bazı karakterler çok güzel ve orijinaldı burda da Kıvanç tatlıtuğ filme güzel bir karakter kazandırmış. Ailenizle ya da arkadaşlarınızla eğlenceli bir vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.
Izledigim. En berbat fikmler listesinde gercekten bir numara. Izleyici icin zaman kaybi. Oyunculuk sifir konular cok daginik sacma ozellikle Ata Demireri hic koymasaniz yeriymis. Kivanc tatlitugun boyle bir projede yer almasi da kurtaramamis filmi ne yazikki gunumuzde cok daha guzel filmler yapilabilir ozellikle boylesine butce harcanirsa. Emege saygi tabiki var ama geecekten cok vasatti...
Değerlendirmek gerekirse açıkçası komedi bekliyordum bekleneni veremediğini düşünüyorum çok fazla espri olması gerekirken 3 espri vardı filmin sonu kim düşündüyse çok güzel olmuş iyi düşünülmüş yani bu filme mesaj ana fikir var çok net verilmiş mesaj halka her şeye kanmayin uyanık olun dolandırılmayin demek istemiş çok fazla espri olsaydı çok iyi olurdu yukseltirdi filmi altında kalmış 1gorespoiler: spoiler:
Daha önceki filme paralel komik olaylar örgüsü içerisinde akıp giden olayları anlatan kimi zaman düşündüren kimi zaman güldüren TV filmi. Sinema da izlemeye değmez. Yılmaz da farkindaki netflix e vermiş filmi.
böyle bir kadro ile bu kadar berbat bir film çekilmesine çok şaşırdım açıkcası , filmde ne bir aksiyon ne romantizim nede komediye yönelik hiç birşey yok , bu filmin takdir edilecek tek yönü rahmetli ERDAL TOSUN un anılması
Kadrodaki oyuncuları göz önünde bulundurarak gittiğinizde hayal kırıklığı yaşayacağınız bir film. Bence olmamış, duyguları yansıtamamış, espri bir elin parmağını geçmeyecek ölçüde az. Kalite düşük, izlerken baydı, bir noktada hareketlendirmeye çalışmışlar ama olmamış. Oyunculuk anlamında; Kıvanç'ın rolü ve hareketleri örtüşüyor, Bensu güzelliği dışında birşey katmamış, Ezgii neden burada yer aldın, Erdal Tosun yad edilmiş güzel, Okan Çabalar rolünü güzel oynamış. Komedi tadında olmamış, mizah-espri anlayışı yok, vasat..