3,4
Fetih 1453 hakkında görüşlerin ?
12 Mart 2012 tarihinde eklendi
Yazıklar olsun!
Bizim bildigimiz Fatih Sultan Mehmet Hazretleri alim ve ehli tasavvuf birisidir. Bu filmde; Aksemseddinsiz ve insanlara kullarim diye hitab eden hirsli bir cocuk Fatih. Aksemseddin sadece savas meydanındaki çadırında Fatih tesbihini kırıp, tepinmeye başlayınca geliyor Akşemseddin hazretli. Oldukça göbekli ve filmdeki Papa kadar güzel giyinmemiş ve güzel konuşmuyor, dişleri yok. Bu ne biçim iş?
Fatih'in en yakın ve en güçlü askeri Şehit ulubatlı Hasan olarak gösterilmiş. Hasan bir kıza aşık olur. Düğünleri dernekleri gösterilmiyor, kız hamile kalır. Bu zina değil mi? Oklarla sarsıldığında göndere bayrağı çekmeden sevdiği kızı görüyor savaş meydanında ondan cesaret alıyor. Bu ne biçim gaza, ne biçim dindarlık?
En onemlisi de fethin neden yapıldığı iyi işlenmemiş. Yani yabancı bir insan iszlese, MÜSLÜMANLAR BİZİ OLDÜRMEYİ hedefliyor diyecek. Geçerli bir rationale kugulanamamis... Haçlı ordularına yeteri kadar vurgu yapılmamış.
Son olarak da sanki fetih, İtalya'dan ithal edilen bir topçu nun yaptığı topla başarılabilmiş gibi yansıtılmış. Bu topun üzerinde filmde çok duruluyor. Hasan da zaten bu adamın kızına aşık oluyor.
İyi yanları... Sadece savaş sahneleri fena değildi. Oyunculuk berbat.. Fatih 'i canlandıran oyuncu hiç karizmatik değil.
19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Bir osmanlı savaş filmi ama ne hikmetse ceddin deden nesrin baban yok olmuş......
Film müzikleri, mağrur sahnelerin müzikleri yüzüklerin efendisiinden ilham almış sanki yada kilise senfonisinden bizle hiçbir ilgisi yok ....
Müzik tasarımcıları kültürümüzü tam anlasalar çooooooookkkkk daha iyi olurdu....
31 Mart 2012 tarihinde eklendi
Öncelikle film için çok üzüldüm. Çünkü sinemamızı dünyaya pazarlamak için önemli bir başlangıç olabilirdi. Nitekim yurtdışındaki Türklerden önemli destek almasının yanında, yurt dışındaki yazarlar tarafından fazla politik bulundu.

Çin sineması, alt yazısı zayıf hikayeleri öyle bir dolduruyor ve efektlerle süslüyor ki, bir çok başarılı ve düşük bütçeli tarihi filmi bize satıyorlar. Bizimde dünyayı ilgilendiren bir çok hikayemiz var. Biz neden kendi filmlerimizi satmayalım?

Bir çok yorumcunun aksine filmdeki dini öğeleri olumsuz bulmuyorum. Pekala biz bu filmi Avrupa ve Amerikalılara mı satacağız? Bu bütçelerle ve oyuncularla bir Braveheart çekebilir miyiz sizce? Bu filmi biz Arap dünyasına satabiliriz. Pekala peygamberimizin sözlerini motto olarak kullanıp, müslüman dünyasına çok güzel pazarlanabilir bir hikaye çıkmış ortaya. Ülkemizin son dönemde ki "Müslüman devletlere model ve lider olmak" hedefiyle de çokça örtüşen bir film. Rocky, Amerikan bayrağına sarılıyor bizde ağzımızı açarak izliyoruz. Bizim peygamberimizin gösterilmesi ve politik bir amaç izlenmesi gayet olası ve mantıklı.

Günün sonunda filmin iyi mi kötü mü olduğunu bin bir adam zaten yazdı. Bende çoğuyla aynı şeyleri düşünüyorum, lakin resme daha geniş bakmak lazım. Bu film, Müslümanlık sosuyla sunulan yeni nesil Türk tarihi filmleri furyasını başlatabilecek bir yapımdır. Hükümet desteğiyle, hem ideoloji hemde bilet, 2'si bir arada satılınabilinir.
18 Şubat 2012 tarihinde eklendi
burada elestirmeyi bilmeden elestirmen olarak yer isgal eden kendini bilmez densizler var.
22 Şubat 2010 tarihinde eklendi
arkadaşlar 1-fragman filmin fragmanı degil
2-fragman görüntüleri istanbul topkapı daki fetih müzesi için hazırlanan görüntülerden başka bişey degil yani yeni bir şey yok
3-ben ki bu konuda bir filmin yapılmasını canı gönülden isteyen biri olarak maalesef şu anki türk sineması bunu yapacak güçte vede en yazık olanı bunu yapacak azim ve duyguda değildir.
4- ama gönüllü ve cesur bir yapımcı yönetmen ve bu işe gönül vermiş bir maddi destekçi ile bu iş olur yıllarca gururla seyrederiz inanın herkeste gönüllü destek verir.
10 Ocak 2010 tarihinde eklendi
fragman görünteleri çok iyi sayıkmazdı umarım filmde böyle değildir.
24 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Fetih 1453 mükemmel bi flim mi?Hayir.Ama asla kötüde degil.Eski tarih flimlerimize bakarsaniz çok büyük bi gelismenin ispati.Savas sahneleri gerçekten inandirici olmus.Ulubatli Hasan'i oynayan Ibrahim Çelikkol rolün adamiydi.Flimde en begenmedigim sey Body salonundan yeni çikip gelmisçesine figüranlar,role oturmamis bazi oyuncular yani castti.Birazda cast'a para ayirip çok iyi bir oyuncu kadrosu kurulsaydi mükemmel bir flim olabilirdi.Yinede izlerken çok duygulandim ve ecdadimla gururlandim.
19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Kendi kendimize senelerdir söylenir dururuz; adamlar berbat tarihlerinden mükemmel filmler çikariyorlar, oysa biz, bizim harika tarihimizi sinemaya aktaramiyoruz diye. Keske hiç denemeseydik ve biz bu sekilde mizirdanmaya devam ediyor olsaydik... Senaryo, çekim teknigi ve oyunculuk olarak mükemmel örnekleri varken, bu tip filmlerin çakmasini kim ne yapsin. Sonuçta bizim yapacagimiz savas filmlerinin fark yaratacagi nokta; savasin görsel yani degil, derinligi olabilirdi. Bu noktaya vurgu yaparak fark olusturabilirdik. Oysa adamlarin en iyi oldugu alanda onlarla asik atmaya kalkisarak bastan yenilgiyi kabullenmisiz. Aksemsettin figürü olarak disleri olmayan, pelte ve hiç bir efsunlugu olmayan bir tip kullanmak da neyin nesi. Gandalf karakterinin onda bir derinliginde bir karakter bile is görebilirdi. Tamam tüm fetihle ilgili karakterler ve olaylar film içerisinde geçiyor. Ancak olay tüm bildigimiz karakterlerin ve olaylarin filmin içerisinde geçistirilmesimidir sadece. Fatih'in zekasi ve azmi üzerine oturtulmasi gereken bir film, conanvari görünümlü ulubatli hasan'in kaslarina ve askina indirgenmis. Anlasilan o ki eldeki paranin tamami görsel efektlere ayrilmis, iyi oyuncu ve iyi senaryo için ise elimize hiç para kalmamis. Görsel efektler için harcadigimiz paranin da ne kadar yettigi ortada...
23 Mart 2012 tarihinde eklendi
Film Türkiye tarihinde yapılmış en güzel tarih filmidir.Bunun kesinlikle daha iyisini görmedik.Sahne çekimleri çok güzel kullanılan müziklere kadar çok beğendim.Tabiki ufak tefek eksikler hatalar var ama 3 saatin nasıl geçtiğini anlamadım.Çok beğendim.Tebrik ediyorum.Tüylerimi diken diken yapan sahneler vardı birkez daha izleyeceğimi söyleyebilirim.Harika...
5 Mart 2012 tarihinde eklendi
İstanbul'un fethi'nin harika bir sinema filmi konusu olduğunu hep düşünüyordum, o yüzden çekilmeye başladığında kimin desteklediğine ve kimin beğendiğine bakmaksızın izleyeceğime karar vermiştim. Dün izledim, iyi ki de gitmişim. Beni çok rahatsız eden bir unsur yoktu açıkçası, oldukça da eğlendim, Ulubatlı Hasan da bonus oldu bana. Eksiklerine, teknik bir takım sıkıntılara bakmayın, genç bir liderin entrika/komplo dolu bir dünyada nasıl içindeki sesi dinleyerek doğruyu bulduğuna bakın. Bu film hiçbir kesime yönelik değil, iyi bir savaş ve taktik filmi. Bu film alsa alsa sürekli Türklere saydıran Konsantin'i sevenleri hedef alıyordur. Siz de içinizdeki sesi dinleyin, merak ettiğinizi biliyorum, kendiniz karar verin, iyi mi değil mi?
22 Mart 2012 tarihinde eklendi
görsel ve efekt olarak çok iyi buldum fakat bir yerden alıntı var gibi geldi.
17 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Tamam elimizde bir şaheser olmayabilir türkçe günümüze uyarlanmış, savaş sahneleri pc oyunu tadında ve tabir-i caiz se artistlik yapılmış bir film olabilir ama beyazperde eleştirmeni sayın Ali'nin bu acımasız eleştirileri sanki ortada çok büyük bir boşluk varmış gibi ve manasız sadece para dökülmüş bir eğlence gibi göstermesi, filmi vasatın çok çok altına, amerikan cırcırlı filmlerine benzetmesine ki bu tarz şeylere anlam veremiyorum öz eleştirinin dışına çıkıp türlü örneklerle o olmamış bu olmamış denmesine neyse neyse deyip geçiştiriyorum bu kadar yıldan sonra türk film tarihinde henüz bir başlangıç yapılmışken sanki bizler 100 yıllık bir tecrübe sahibiymişiz gibi hollywoood'muşuz gibi elelştirilere tahammül ediyoruz ali beyi şahsen kınıyorum insanlara filmi teşvik edip daha iyi yapımlar beklediğini ifade etmesi daha olumlu olması beklenirken böyle bir yaklaşım kendisine yakışmamıştır...
27 Şubat 2012 tarihinde eklendi
çok yazık olmuş bu kadar emeğe ve paraya, filmin yarısında çıktım,beklentiler için gidenler hüsrana uğradılar,daha ünlü ve yetenekli oyuncular olabilirdi ve senaryo iyi yazılabilirdi.boşuna gidip para vermeyin, zaten istanbulun fethini çocukluğumuzdan beri biliyoruz. cüneyt arkın nın butür filmlerini hala defalarca izleyenler var ama bu filmi gelecekte izlenmez.
8 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Bu bütçeyle keşke daha iyisini yapabilseymişiz demeden geçemiyor insan . Herkes bir köşeden çekiştirip türk sineması neden gelişemiyor diye soruyor . Genel kanı sağlam bir film endüstrisi olmadığı yönünde fakat bundan öte kültürel sebeplere yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum . Eğer film izlemeyi doğrudan vakit geçirme amaçlı yapılan bir eylem olarak düşünüyorsanız tatmin ettiği birçok nokta vardır filmin . Fakat bundan öte sinemaya ilgi duyup araştırma & merak odaklı takılıyorsanız uzakdoğu , ispanyol , alman sinemasına bir gözgezdirmenizi öneririm . İnsanların 3 kuruş bütçeyle çektiği filmleri görüp hayran kalmamak mümkün değil . El Método , los cronocrimenes , das experiment , the man from earth gibi filmleri izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlıcaksınız . Ayrıca filmin kritiğini yapan , 1.5 puan veren beyazperde yazarına demediğini bırakmayanlar tüm gün tarkovski , kurosawa , haneke izliyor olsa gerek ki filme bayılmışlar , anlata anlata bitiremiyorlar . Film zevki olan insanın hali bir başka oluyor .
14 Mart 2010 tarihinde eklendi
gönül ister milyon dolarlar harcanıp bu büyük destanı animasyon tarzında deilde , gerçek efektlerle o izlediğimiz 300 , lord of the rings tarzı filmler gibi çeklsin , ama şuanki sinema potansiyelimiz buna imkan vermez heralde