Fetih 1453
3,4

Feride Ateş
Feride Ateş

17 Mart 2012 tarihinde eklendi
dün aksam FETIH 1453 filmine gitmek nasip oldu.böyle manidar bir olayi konu edinip de manadan bukadar uzak islenmesi filmi ne hale getirmis..çok kötüydü..fatih sultan mehmet han gibi EFENDIMIZIN övgüsüne mazhar olmus bir komutani hirsindan gözü dönmüs biri haline sokmuslar.hele o mübarek ULUBATLI HASAN i suretini ispanyol gemicilere benzetip siretini zampara yapmislar.filmde ortodoks ve katolikle...rin 'DINSIZ TÜRKLER' diye hitaplari tamamen gerçekdisi senaryo oldugunu belli ediyordu.bugüne kadar ya barbar demislerdir bize yada pis müslüman(ki bunlar dahi fena bi yakistirmadir).yapimci ,ecdadimizi nasil göstermek istemisse artik 'dinsiz' tabiriyle.bir an bile FATIH'IN YANINDAN AYIRMADIGI MANEVI DESTEKÇISI ,AKIL HOCASI,VICDAN TERAZISI AKSEMSEDDIN HAZRetLERINI fethi uzaktan izleyen biri gibi anlatmislar.halbuki O savas esnasinda askerlerle biir kaldigi çadirinda günlerce aglayip yakaran bir fetih duacisiydi.. ve yas siniri getirilmeliydi.halk çocugunu tarihi görsün sinema vasitasiyla hayaline yaklastirabilsin o günleri diye 7yasindaki evladini kapip gelmis.parçalanan suratlar, delikdesik vücutlar,yari çiplak bizans dansçilari.bi çocugun görmemesi gereken haller..velhasilkelam uymamis fethin ruhuna..becerememissin FARUK AKSOY
blacktower-16
blacktower-16

18 Mart 2010 tarihinde eklendi
Arkadaşlar martta sinemalarda diyor fragmanında da hiç bir kıpırtı yok ne zaman gösterime girecek bir bilgisi olan var mı?
uzay
uzay

30 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Bu tür filmleri bizim sık sık çekmemiz lazım sonuçta geniş bir tarihimiz var bence geç kalınmış bir film.
nestroyers
nestroyers

4 Şubat 2012 tarihinde eklendi
bence harika bir film :) izlenmesi gereken tarihin gercekligini ve türk osmanli tarihini dunyada esi gorulmeyen bir zekayla rönasans yaratan bir padisah.. !
Nihan K.
Nihan K.

18 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Tek kelime ile 'süper' bir film...çok begendim...sadece bitisi daha farkli olabilirdi tek begenmedigim sahne bitisi.farkli bitirebilirlerdi.Yinede güzel bir film.
Yunus Kırpık
Yunus Kırpık

25 Şubat 2012 tarihinde eklendi
büyük bir hayalkırıklığı ile ayrıldım, olay kendi tarihimiz ama baştan sona filme giremiyorsunuz, hasan karakteri ve aşkı çok yapay geldi , kendi aralarındaki konuşmaları sanki iki akademisyenin konuşmaları, hele iki kumandanın savaş yerinde karşılaştırılması çok feci idi, her yönü ile gösterme çabası gereksizdi bence belkide lağımcıların yönünden daha güzel bir senaryo ile anlatılabilirdi...hele filmin son sahnesi isyan ettirecek boyutta, fatih'in ayasofya ya girisi , ülkesi alınmış bir halkın 2 dakika da yüzlerinin gülmesi , fatih'in kız cocugunu kucağına alması gereksizdi.....para olarak yaklaşmak filme hak vermek ise anlayamacağım birşey görselliği savaş sahnelerini eleştiren pek fazla değil...diğer yönlerinde para ile alakası yok sanırım
sanalhesap
sanalhesap

1 Mart 2012 tarihinde eklendi
Bütçe büyük ama kendi küçük bir film! Sıkıntıdan yakamı paçamı paraladığımı söylebilirim....Keşke biraz daha özen gösterselerdi :(
Mehmet A.
Mehmet A.

23 Mart 2012 tarihinde eklendi
Tarih filmi tarihtekiler ile ayni olmak zorundadir. Ulubatli Hasan nikahsiz yasadigi Eradan çocuk yapiyor, tipi Ispanyol mudur, Cenevizli midir, nedir Osmanlidan baska hersey. Ezan okunurken Era gögüslerini sarmaliyor. Namaz kilan vezirler önde ayri bir saf yapmis. Fatihin karisi gögüs dekoltesiyel askerlerin yaninda. Ha bu arada Fatih peygamber emrini dinleyip Istanbulu feth etmek istiyor, ancak tesettür emrini Fatih gözardi ediyor. Zaten son dönemlerde filmlerde özellikle Muhtesem Yüzyilda biliyorsunuz oyuncularin gögüsleri neredeyse kiyafetlerinden firlamis durumda. Yapiyorsaniz bir filmi herseyi tam yapin. Hele konu tarihse. Ulubatli benim bildigim ise Farukun yakasina ahirette yapisir, adami zani yapmis.
Suat Kart
Suat Kart

2 Nisan 2012 tarihinde eklendi
bu konuya yönelik sadece bir film var, daha çok çekilmeli daha fazla izlenmeli seyircinin ilgisi görüldüğü üzre gayet güzel ve halen etrafım ben gidemedim nasıldı bana anlatırmısın diyenler ile dolu
Aras Uygun
Aras Uygun

16 Şubat 2012 tarihinde eklendi
14: 53 matinesiyle birlikte filmi izledim. türkiyede osmanlı tarihi konulu en eli yüzü düzgün işlerden biri olduğunu düşünüyorum. muhakkak eksikleri vardır ama bu eksiklerin giderilmesi için ve daha daha iyilerinin çekilebilmesi için yönetmenin ve yapımcının desteğimize ihtiyacı bulunduğu aşikar. filmi beğenirsiniz yada beğenmezsiniz saygı duyarım ama lütfen eleştiriken elinizi vicdanınıza koyup öyle düşünün.
o-sametkongul
o-sametkongul

9 Ocak 2010 tarihinde eklendi
böyle bir filmin çekilmesi hakkaten gerekiyordu çok iyi olmuş kesinlikle gidicem. Hırıstiyanlar bile yenildiği savaşların filmini yapıyorlar mesela cennetin krallığı. kendilerini o filmde sanki kudüs ü almış gibi gösteriyorlar(ama aslında kudusü 4 kez yaptıkları seferler sonucunda türklerin elinden alamadılar) ve kendilerini kahraman gösteriyorlar.
Murat Bilhan
Murat Bilhan

19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
olmus abi tek kelime ile olmus simdiye kadar seyrettigim savas tarih temali filmlerin en iyisi.hemde bizim filmimiz.bu film hollywood da tarafsiz olarak oylansa en az 3-4 dalda oscar alir ki ben bole dovus sahneleri daha once izlemedim.ya hangi birini anlatayim lagimcilarin kahramaliklarimi bi topun dokulusumu ayrica hafiften bir ask hikayesi serpistirilmis.anlatilacak bir film degil sadece seyredilir ve sadece benim seyrettigim sinema salonunda bile film 2 kez alkislandi.çogu kisi filmin kapanis sahnesini elestiriyor.bence kapanis sahnesi cok anlamli bir ders veriyor turklerin barbar degil bu topraklari nasil 600 sene adaletle yonettiginin kisa bi özeti.1 dakika once ulubatlinin surlara sancagimizi dikisiyle tuylerim diken diken olmusken filmin sonunda papazin gulusuyle salonda gulerek ayrildim.bravo bu filmi çekenlere.
ilker g.
ilker g.

30 Ocak 2012 tarihinde eklendi
bence çok güzel bir film olacak oyuncularla her şey ile çok güzel olacak
Furkan Eren
Furkan Eren

7 Mart 2012 tarihinde eklendi
Beklentilerim çok yüksekti kaç tane sinema gezip yer bulabildim filmde ekranlar çok silikti mesela adamın vucudu gözükürken suratı belirgin değildi ayrıca konu tam anlamıyla bağlanmamıs sonunda konstantin ölüyor ama nasıl ölüyor ? savaş sahnelerindeki efektler uzaktan yakından dünya kalitesinde değildi filmden önce lanse edildiği gibi ayrıca uzun olması beni mutlu edeceğine üzdü uzun tutmuşlar filmi ancak o vakti güzel değerlendirmeyip her konuyu fazla uzatıp az konu kullanmışlar ben beğenmedim bu benim fikrim ama tabiki beğenecek çok arkadaşımız vardır
aleyna1534
aleyna1534

16 Ocak 2010 tarihinde eklendi
İstanbulun Fethinin ne zor şartlar altında yapıldığını biliyoruz.Burada en önde filmin yapımcılarına büyük bir sorumluluk düşüyor, daha sora ise yetenekli oyuncular bulmalılar.Dış ülkelerin çok zengin tarihleri olmadığı halde 300 Spartalı, Truva, Gladiator gibi filmlere rastlamak oldukça mümkün.Peki belki de dünyanın en zengin tarihine sahip olan bir ülke olduğumuz halde neden sinema arşivimizde tarihimize dair filmler bulmakta zorlanıyoruz?İşte Fetih 1453 filmi açıkça bu neden? sorusuna cevap olabilir.
Milletimiz özellikle bilgiye, fazla olarak da tarihi bilgilere aç olduğu şu dönemde böyle bir film herkesi bilgilendirecektir.Benim kanaatimce şimdiye kadar belleğimize hiçbir şey katmadan izlediğimiz çoğu filmde boşa geçirdiğimiz zamanı bize geriye dönüp anımsatacak diye umuyorum.Böyle zor bir sorumluluğu sırtlarına yüklediklerine göre bu yapımcılar gerçek birer sanat ve tarih hamalları.Onları can-ı gönülden kutluyorum.Başarılar dilerim.