Bu filme kötü diyen zihniyetleri anlamıyorum. Neymiş çok mide bulandırıcı sansürsüzmüş. Türkiyede bu “mide bulandırıcı” şeyleri “sansürsüz” yaşayan onlarca kadın var. İyi ki bu kadar açık olmuş. Kesinlikle küçük yaşlara tavsiye etmiyorum. Ama toplumsal gerçekliği yansıtan çok güzel bir film. Kadına kimsenin yardım etmemesi, herkesin sessiz kalması, adaletin sadece bir isimden ibaret olduğu, şahısların utanmadan hayatlarına aynı motto üstünden devam etmesi bilhassa halkın adaleti sağlaması gerçekten sansürsüz yaşanıyor zaten ülkemizde. Bu sahneleri yönetmen olmadan, oyuncu okmadan, senaryo olmadan yaşayan onlarca kadın erkek var zaten. Cesurca bir film olmuş.
Filmdeki bazı olaylar havada kalmış. Savunduğu bir konu varsa bile bunu hissetmedim. Nejat İşlerin oyunculuğu her zamanki gibiydi. Kendini oynadığını düşünüyorum artık bu adamın. Filmde bir uyarı görmedim ama bazı sahneler özellikle kadınları kötü etkileyebilir ve tetikleyebilir. Beni ekrana kilitlemedi ama dönemine göre sürükleyici bulunabilir.
Allah kahretsin bu diziyi hangi sadist mazosişt ruhlu insan yazdı nasıl pislik nasıl cani nasıl acımasız ruh haliniz var bilmiyorum. Midem bulandı iğrenç iğrenç iğrenç kelimenin tam anlamıyla rezalet.. içinizde azıcık merhamet azıcık insanlık azıcık şefkat duygusu varsa bu filmi sakın!!!! İzlemeyin. ergenlıkteki çocuklarınıza hiç izletmeyin bu filmi merak edip izlemeyin bile. Rezalet rezalet rezalet..
Gerçek bir olaydan esinlenlendiğini bilince bir farklı izlenen psikolojik gerilim filmi. Filmin en güçlü yönlerinden biri, gerçekçilik. Seyircinin kendisini bir tanık gibi hissetmesini sağlıyor. Kamera sanki bir güvenlik kamerası gibi olan biteni kaydediyor, müdahale etmiyor ama izleyicinin midesini bulandırıyor. Mağdur karakterlerin fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da çözülmeleri, toplumda sıkça yaşanan sessiz mağduriyetleri hatırlatır. Aşırı gerçekçi şiddet sahneleri bazı izleyiciler için rahatsız edici düzeyde olabilir. Barda, Türk sinemasında kolay kolay rastlanmayan bir cesaret örneğidir. Seyirciye kolay hazmedilebilir bir hikâye sunmaz. Aksine, onu rahatsız eder, yüzleştirir ve sorgulatır. Psikolojik gerilim ve toplumsal eleştiri arayanlar için unutulmaz bir deneyimdir. Güçlü bir kafayla izlemeniz tavsiye edilir.
Bar da filmi gençlik zamanında bir arkadaimin çok met etmesi nedeniyle izledim.Tabi o zamanlar Ersal Beşikçioğlu bu kadar ünlü değildi.Sonra Nejat İşler'in canlandırdığı karakter gerçek hayatta gozlemlese bu kadar olurdu,hele bir sinemada karşılaştıgim Hakan boyav bu filmden sohbet ettiğimde iğrenç olduğunu konuyu değiştirelim demişti.Ve bugün gerçek hayatta gördüğüm İbrahim in birebir aynısı nasıl olur demeden duramadin.Tecavuzculer hakkında konuşulanlar da içerde yapılan ne kadar gerçek o da ayrı bir mesele ,ama filmin sonundaki mafiş babasinin bir tekefonda tamam da içerde oldurturuz muhabbeti doğru diye duymuştum.Ve bu filmin ikincisi gündemde bakalım nolacak.
Sinemada izlerken. Icerigini bilmeden bilet aldık ve izlerken inanilmaz rahatsiz oldum . Kadina siddet ve tecavüzü ve kadin bedenin bu kadar asagilandigi filmleri piyasaya sürüp , sonra da kadina cinayetler artti diye agliyorlar. Çözüm bu degil. Yanlis örnek olmaktan başka bir sey degildi bu film. Filmin neredeyse ilk yarida her sahnesinde kadin bedeni vardi zorla tacize ugrayan kadin vardi. Neden denetilmiyor. Filmin yarisinda daha fazla dayanamayip. Çiktim....
izlerken neden Türkiye'de bu olaylarin oldugunu sorguladim. Izlenecek film degil. Tavsiye etmiyorum. Özellikle kadin haklarini savunan feminen insanlara hiç tavsiye etmiyorum.......
Filmin yarısında midem bulandı çıktım bir kadın olarak kendim acı çekmiş gibi hiisettim bunu yazanda oynayan da midesiz olmalı çok kötüydü elim ayağım titredi sahnelerde
Selim karakterinin lore'u olsaydı tadindan yenmezdi. Sonu hariç her şeyi iyi çünkü sonu bence "normal" izleyicinin gönlünü rahatlatmak için yapılmış, gerçekte bunlar dışarı salındı.
Bu film verdiği derslerle ve suçu işleyen kişilerin hapishanede neler yaşadığının bir göstergesidir. Ben bu filmi izlediğimde 18 yaşında bir üniversite öğrencisiydim ve bu filmden çok etkilenmiştim. O yüzden bana göre bu film Türkiye de gelmiş geçmiş en iyi filmdir.
Offf fenaydı film. Valla bizimkilerden beklemiyordum bu kadar şiddeti kanı işkenceyi. Bizimkiler genelde aşk meşk komedi ve cin filmleriyle uğraşırlar. Bu hoşuma gitti fakat daha sonra filmin yaşanmış bi olay olduğunu okuyunca çok üzüldüm. Başarılı izleyin.
Türk sinemasının en gerçek şiddet sahnelerine sahip filmidir.Aynı zamanda film çekimlerinde de oyuncular arasında gruplaşmaya yol açmıştır.Farklı yaş ve gelir gruplarındaki siddet meyillerinin açılarını hesaplayıp hayatlarına bölen film başarılı oyuncuları kadrosunda barındırıyor.
Türk sineası için çok cesur bir filmdi, gerçekten hayran kalmamak elde değil. İkinci hayran kalınacak nokta ise Nejat İşler'in oyunculuğu. Başka da yok.
Olay örgüsü desen olmamış, çekim tekniklerinde filmi özel kılan bi orjinallik yok, diğer oyuncuların performansları ortalama. Yönetmen sanki ilk başta senaryonun sadece 'gelişme' bölümü düşünüp "ben böyle bi film yapıcam" demiş, ve ayıp olmasın diye "giriş-sonuç" bölümlerini de zoraki uydurmuş.
spoiler: En büyük eksikliğim, kimdi bu mafyamsı tipler ve garezleri neydi, ne yaşadı bu adamlar, neden oradalar, bir insan adam öldürmeden önce hiç mi düşünmez sabah ne olacağını, plan yok bişey yok herkesi öldürüyorlar, tecavüz ediyorlar, filmin sonunda "yakalım".
Bu senaryo Türk sinemasına "DAMGA" vura b i l i r d i..
Umarım daha iyilerini çekersin!
izlediğim en psikopat film.bunu izlemek kimseye buğday tanesi kadar bişe kazandırmaz götürdüklerini psikolojik yıkıntılarını anlatmıyorum bile izlememekde hiç bişey kaybettirmez hatta izlemediğiniz için gayette şanslısınız bomboş hiçbi fikri olmayan rezil bir film baştan sona işkence tecavüz gerilim üzüntü filme dair iyi olan tek şey 3hürel in dediler şarkısı oda zaten olan bir müzikti beş para etmez bir film
Bir Türk filmi olarak başarılı denebilir fakat eğer Hollywood'dan çıkma bir film olsa öve öve falan bitirmezdik hatta fazlaca eleştirebilirdik çünkü işlenen konu maalesef orjinal değil fakat Türk sinemasında bu tarz bir film örneği bulamayacağımız için kendi sinemamız adına değişik bi film izlemeden önce eğer fazla beklenti içerisine girmezseniz bence filmi beğenirsiniz en azından izlerken bir an bile sıkmıyor hatta zaman zaman heyecanlandırı garip bir kurgusu var fakat bence sadece mahkeme salonu dışında gelecekten görüntüler gösterilmese daha iyi olurdu çünkü farklı olsun diye filmin heyecanını kaçırmış.Oyuncukların hepsi iyi diyemem fakat psikopat rolündeki oyuncular gayet iyi oynamışlar özellikle Nejat İşki psikopat rollerde özellikle Nejat İşler'in karakterinde içten içe görülen eziklik duygusu bence filme psikolojik bir yön katmış,daha önce böyle ruh halinde olan psikopat örnekleri görmüş olabilirsiniz fakat bu filmde olması da en azından filmde yaşanılanlara az çok açıklama gibi olmuş.Sürükleyici,zaman zaman sinirinizi bozabilecek,zaman zaman heyecanlı ve Türk sineması adına değişik bir film olmuş,bence zaman ayırıp izlenebilecek değerde bir film fakat siz yinede izlemeden önce çok beklenti içine girmeyin.
Yaşanmış bir olaydan örnek alınmış, toplum gerçekleklerini yansıtan ibretlik bir film ... Mesajlar veren, ders alınması gereken bir filmdir ... Filmdeki kötü adamlar sistemin dışında kalmış serseri grubudur. Ahlak, duygu, empati yoksunu bu çete sürüsü, düşman olarak gördükleri veya imrendikleri zengin bebelerden şiddet yoluyla intikam alırlar ... Kötülerin baş kahramanı egzoscu Selim, sistem dışı kalmalarını, dışlanmalarını, itilmelerini şu sözlerle dile getirir: ''-Ben bu bara niye gecenin köründe geliyorum? Ha? Çünkü başka zaman gelsem, kapıdaki hıyar beni içeri almaz da ondan. Şeklimi beğenmez almaz, hareketlerimi beğenmez almaz, konuşmamı beğenmez almaz. Egzozcu bu der... ...tiri çeker! Farz-ı misal içeri girdik diyelim, o zaman ne olacak? Sizin yaptığınız gibi sizin baktığınız gibi Benden öküz olan öküzler bana dik dik bakar. Bu hayvan da nerden çıktı, ne güzel eğleniyorduk, Ne güzel dalgamıza bakıyorduk, ne güzel oturuyorduk demezler mi? Derler... demediniz mi lan? Dediniz. Neyse nerde kalmıştık?''
Kötü adamlar, hapishanede gençlere yaptığı şekilde cezalandırılır. Bu da hapishane gerçeğidir. Gerçek hayatta, hapishanedeki bu kötü adamlar Rahşan affıyla dışarı çıkmışlar ... Bu durum da ülkemizdeki adalet sisteminin ne kadar yozlaşmış ve çürümüş olduğunu gösteriyor ... Bu ülkede ne yapsan yanına kar alır ... Adalet ve hukuk herkese gerekli ...