Wilpenheimon
27 Mayıs 2024 tarihinde eklendi
Güzel bir film Robin Hood hikayesinin en güzel uyarlaması olduğunu düşünüyorum sadece bir dönem filmi olması bakımından bir kadının ve peşindeki çocuk sürüsünün savaşta yer alıyor olması ne kadar mantığa uygun bilemiyorum
En başta gerçekçi ve başarılı bir atmosfer yaratıyor, oyunculuklar çok başarılı savaş sahneleri scootın diğer filmlerine göre biraz zayıf kalsada çok göze batmıyor.Filmin en büyük sorunu ise Crowla Blanchettin bu roller için yaşlı kalmaları.Sonuç olarak keyifle izlenen ama etkileyemeyen tarihi bir film.
Filmi her zamanki gibi aldıktan sonra buradaki yorumların etkisi birde uzun metrajın verdiği korku ile (heleki bilindik bir konu olunca) uzun süre izlemeden arşivimde beklettim ve çok sıkılıp izleyecek bir şey bulamadığım bir zaman seyrettim ve yine yorumları okuduğum için çok pişman oldum güzel bir film nasıl olur derseniz ilk on film arasında sayılabilir harika senaryo, kurgusu oyunculukları rusell crowe çok özlemişiz kısaca dört dörtlük eleştirilere kulağınızı kapatın sıcak bir aşk ve tarihi bir film izlemek istiyorsanız hemen izleyin
herhangi bir ingiliz savaşçının hayatını anlatmış, adını da "robin hood" koymuşlar gibi olmuş. filmde hiç bir heyecan yok. Savaş sahnesi hariç izlenecek tarafı yoktu. insan çocukluğunda izlediği çizgi filmden tatlar arıyor.
siz ne hissederek izleyeceksiniz bilmem ama ben azda olsa ümitli izledim sinemada filmi...zira Russell Crowe faktörü vardı afişte...ama malum son, sanırım hollywood denen sektör böyle filmlerle işliyor ve galiba bi adam para uğruna ancak bu kadar kötü bi filmde oynayabilirdi...tamamen saçmalık farklı bi bakış açısı demiş bazı yazarlar bu filme ki bence o bakış açısını bu filmden başka bi tarafa yöneltselerdi eminim daha iyi bi olurdu bundan...malesef berbattı... sadece senariste şunları sormak isterdim...yaa birader robin hood denilen adam çoook iyi bi okçu ise bu filmde niye 4 tane bile ok sahnesi yok...ve tabiki elinde Russell Crowe gibi bi adam varken ve başrol oynarken adama niye parmaklarımızla sayabileceğimiz kadar cümle yazdın???? ve en önemlisi sen robin hood u tanıyo musun?????
Robin Hoodun Robin Hood olmadan önceki hali anlatılıyor filmde bana kalırsa gereğinden fazla uzun bi filmdi ve sıradan bi savaş filmden öteye gidebilecek bi film değildi 6,5/10
Bu filmde diğer uyarlamaların aksine robin hoodun orman maceralarından ziyade nasıl robin hooda dönüştüğünü yani doğuşunu anlatıyor bu açıdan kevin costner lı olan ve diğer filmlerden ayrılıyor,devam filminin geleceğini düşünüyorum ve isabetli de olur.Ridley scoot ve russel croweun gladyatörden sonra bir başka filmde bir araya gelmesi ortaya uzun süresine rağmen insanı sıkmayan,seyir zevki yüksek ve tarih kokan bir yapım ortaya çıkarmış.Russel Crowe gerçekten harika oynamış devam filmini sabırsızlıkla bekliyorum ve filmle ilgili tek pişmanlığım keşke sinemada izlememiş olmam neyse artık ikincisine!! 9/10
Sıkılmadan izlediğim gayet akıcı olan filmlerden birisi daha arşivime eklendi. Russell Crowe çok güzel oynamış yine ve Cate Blanchett güzelliğiyle renk katmış. Konu çok iyi anlatılmış izlemelisiniz tavsiye ederim.
Son 30dk haricinde fazla aksiyon olmayan bir film ama Robin Hooda başka bir bakış açısı kazandırmış bol savaş bekleyen bir izleyici için umduğunu bulacağını sanmıyorum.Olay ise bundan sonra devam edecek bölümlerde olacak bu sadece bir başlangıçtı.Kendi adıma şahsen filmi çok beğendim. Russell Crowenın oyunculuğunu Cate Blanchettinde güzelliğini izlemek istiyorsanız bu filmi size tavsiye ederim iyi seyirler...
film haçlı seferleri sonrası ve etkilerine değiniyor. kevin costnerın oynadığı robin hoodun konusuyla farklı ancak devamının geleceği mesajını alıyorsunuz. tarihi film severlere tavsiye ederim.