Robin Hood
    4,1
    Robin Hood hakkında görüşlerin ?

ill-key
    ill-key

20 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Öncelikle belirtelim ki keyifle izlenebilecek ender filmlerden.. Bu tarz savaş sahnelerinin olduğu sahneler bizleri filmin havasına katıyor ve o havayla filmi film ediyor..Robin Hoodun ilk zamanına, yani Robin haline götürüyor film bizi.. Herkesin bildiği hikayenin biraz dışına çıkarak tabuları yıkıyor adeta..Film sonuna yaklaşırken 'Robin Hood' isminin arkasına saklanmış, çakma bir efsane filmi olarak düşünürken,, filmin sonunda bir efsane böyle başladı sözü, benim filme olan bakışımı büyük ölçüde değiştirdi.. Muhtemelen gelebilecek yoğun ilgiye bakarak tanıdık ve bilindik bir Robin Hood devam filmi gelecektir..Oyunculuklar ise tek kelime ile harika.. Russel ve Cate harika iş çıkarıyorlar. Özellikle Blancettın güçlü kadın oyunculuğu ona çok yakışıyor.. Ses tonundaki asalet ve sertlik rolünü başarıyla gerçekleştirmesini sağlayan en önemli etkenlerin başında geliyor..R.Scott, yine kendine yakışanı yapmış.. Harika doğal sahneler ve gerçekçi savaş sahneleriyle filmi müthiş yönetmiş.. Eleştirler yapılabilir, yer yer saçma bulunabilir, bazı sahneler gerçekçi bulunmayabilir ama bir gerçek var ki elin adamları çektikleri tarihi filmlerle tairhlerini yabancılara çok iyi anlatıyorlar.. İngiliz tarihini sıralyla işleyen filmleri izledikçe adamların tarihini kendi tarihimizden daha iyi öğreniyoruz.. Bİz de böylesine gerçek tarihe dayanan filmlerin yapılamıyor olması hiç kuşkusuz ki gençliğimiz için hiç iyi olmuyor..Neyse konuya daha başka çok şeyler katarak toplumsal sorunlarımızdan bahsederek can sıkmayayım..10/9,5..
    asisto
    asisto

20 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    kevin costner ın hırsızlar prensi hala 1 numaralı robin hood filmi bence. bu filimde vaktiniz varsa sinemada izlenebilecek kalitede.
    -imall
    -imall

20 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Keyifle izlenecek kaliteli bi yapım olmuş russell crowe ve cate blanchett çok başarılı bi oyunculuk sergilemişler. Gidip keyifle izlenecek bi film
    yunus-2
    yunus-2

20 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Çok keyifle izledim.Müzik ve makanlar çok güzeldi film harika demir adam a gitmeseydim keşke buna iki defa giderdim.
    f3309610
    f3309610

20 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    robin hoodluk russella inanılmaz yakışmış. çok tatlı olmuş adam ya saçları falan kestirmiş bi de zayıflamış galiba valla ben çok beğendim, gençleşmiş. robin russella puanım 10dur.
    xxl3346
    xxl3346

19 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Uzun zamandır hasret olduğumuz kalkanlı, zırhlı, kılıçlı eski savaş sahneleri yoğun olan filmlere duyduğumuz özlemi karşılayan bir film.... 10/8
    haliliokka
    haliliokka

19 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    öncelikle filmle ilgili kötü yorumların çoğunun Türk seyircisini beklentilerini yansıttığını ama gerçekleri yansıtmadığını belirtebilirim. Tamam bu kadar bütçeyle, tecrübe daha iyi filmler yapılabilir ama son yıllardaki filmlere bakınca bu işin böyle olmadığı gerçektir. O yüzden eli yüzü düzgün bir film çıktığında da o filmi hemen harcamak çokta mantıklı gelmiyor.Kötü yorum yapanların 9 veya 10 verdikleri kaç film var merak etmiyor değilim.Konu, müzikler, kamera çekimleri, oyunculuk, süresi, sahneleri vs. çok iyi bir bütünlük oluşturmuş, bence film 9.5/10 kesinlikle sinemada izlenmesi gereken bir film
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

19 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Ridley Scottın yerinde başkası olsaydı kariyeri çoktan bitmişti.Uzun zamandır o kadar sıradan ve düz filmler çekiyor ki daha hala Hollywoodta A sınıfı projelerde yönetmenlik koltuğuna oturmasına şaşırmamak mümkün değil.Kimilerinin deyişiyle usta yönetmen Robin Hood gibi bir karakterden öylesi bir film çıkarmış ki bunun için karakterin illa Robin Hood mu olması lazımdı diye sormadan edemiyor insan.Sadece aksiyon sahnelerine güvenen,bunun dışında ne söyleyecek yeni bir sözü,ne de etkileyici bir tarafı olan,sadece zanaatıyla hatırlanabilecek tipik bir Hollywood yapımı.On yıl önce çektiği ve aslında herkes kadar da bayılmadığım Gladyatörle karşılaştırınca bu filmi de aynı yönetmenin çekmiş olduğunu düşünmek imkansız.
    volkanick
    volkanick

19 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Robin Hood diye anılan Robin Longstride repliğiyle bir kahramanın doğuşunu gayet detaylı(!) bir şekilde anlatan filmin beklentilerin uzağında kaldığı bir gerçek..Babasının aslında kim olduğunu hatırlaması yeşilçamvari bir şekilde olurken bilge bir duvarcı ustası masonik göndermelerin habercisi gibi..Ama diğer yandan Cennetin Krallığı adlı filmiyle özellikle Vatikanın ciddi tepkisini çeken-ki bundan 400 yıl öncesi olsa muhtemelen şeytan ilan edilip aforoz edilecek olan-Ridley Scottın haçlı seferlerine dair tespitleri de göz ardı edilmemeli..Genel anlamda vasat bir film bile olsa,yıldız oyuncularının sönük performansına rağmen senaryosunun esprili üslubuyla kendini sonuna kadar izletmeyi başarıyor..Koca İngiltere ordusunun bir avuç askerden oluşması ve savaş sahnelerinin sönüklüğü ayrı bir komedi tabii..
    alevole
    alevole

19 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    söz konusu Ridley Sccott ve Russel Crowe beraberliği olunca tıpkı daha önceki yapımalr gibi, ortaya harika bir şey çıkacağı aşikar.Robin Hoodun halk kahramanına dönüşü açık ve etkileyici şekilde ancak böyle anlatılabilirdi.Filmde bir dakika gözünüzü kapatmak istemiyorsunuz gibi bir durum olmuyor ama,bildiğiniz bir hikaye nasıl farklı anlatılırın mearakını kesinlikle yaşıyorsunuz. Russel Crowe kesinlike doğru seçim ,zira halk kahramanı olan,iyi savaşçı aynı zamanda da bir kadını etkileyebilen adam olmak sanıyorum onun işi:)Cannes film festivalinin açılış filmi seçilmesinden de ne kadar iddaalı bir yapım olduğu anlaşılıyor.kesinlikle sinemada izlenmesi gereken kaçırılmayacak bir film.
    hamitkati
    hamitkati

30 sefer izlediğimiz bildimiz robin hood işte
    kolen1
    kolen1

18 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Filme akıcı değildi diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum... Her an bir sonraki sahneyi merakla bekledim...Bu da akıcı olduğu anlamına gelio. ama şunu söylesek daha doğru olur her an vaavvv olcak bir şeyi bekliyorsunuz fakat olmuyor. filmin eksikliği buydu bence..Russell Crowe oyanamamış! Adamın kendi duruşu zaten o :)Eğer ağacın üstünde elma yiyip çapkın çapkın gülen bir Robin Hood olmuş olsaydı evet oynamış derdim..malum ağır abilerimizden kendisi..bence bu filmin başrolünde johnny depp olmalıydı. en azından gülerdik ama russell abimin o muhteşem duruşu muhteşem bakışları filmde sizi sürekli bir beklenti içine soksa da umduğunuz sahneleri göremiyorsunuz yazıkki.
    iatros
    iatros

18 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Sanırım Batman Begins le başlayan Iron Man de de gördüğümüz gibi kahramanların nasıl oluştuğunu anlatan filmlerden biri ve bunu çok iyi göstermiş.Bence gayet iyi bir filmdi.2. sinin çok daha iyi ve daha fazla aksiyonlu olacağına şüphe yok.İzlemenizi öneririm.İyi seyirler.
    gkhngksl
    gkhngksl

18 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    bayılıyorumn bu adama dun sınemada ızledım aldıgı puanı hakedıyor...
    yigit-ersin
    yigit-ersin

18 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    başlangıç filmi olması yönünde tatmin ediciydi.robin hoodun nasıl robin hood olduğunu,neden zenginden çalıp fakire verdiğini anlatıyordu film.devamı gelecek sanırım öyle duruyor.8/10