Ugur Tazegül
27 Ocak 2017 tarihinde eklendi
İnanılmaz etkileyici bir senaryo.Hiçbir sahnesinde abartı olmayan gerçekçi bir film.JODİE FOSTER her filmi ayrı mükemmel bu filmle de bu düşüncem aynen devam ediyor. Gazeteci: Neden onu yakalamıyorsunuz ? Polis : Kurallar izin vermiyor.Kurallara uyuyorum. Film adalet sisteminin çarpıklıklarına ve adaletin bazen yasal yöntemlerle sağlanamadığına vurgu yapmaktadır.Filmde geçen yukarıdaki repliklerde bunu göstermektedir. Kocası öldürülen kadının içindeki acıyla yaşarken öfkesinin de yardımıyla sabıkalı insanları yok ederek adalet dağıttığı film psikolojik,suç, dram türlerini başarılı bir şekilde harmanlamayı başarmıştır. Bazen kurallara uymak doğruyu yapmak değildir.Yasal olmayan yollarla da adaletin sağlanabildiği bir dünyada yaşıyoruz fakat yasalar buna engel oluyor bi yerden sonra.İnsanın içindeki intikam duygusu o kadar güçlüdür ki senin tüm normal kişiliğini bastırır ve seni değiştirir. Filmin sonuç bölümünün tatmin edici bir düzeyde bağlanması çok hoşuma gitti.Tüm zamanların en iyi bayan oyuncusu Jodie Foster tek başına filmin yükünü rahatlıkla taşıyor.Hatta yönetmen onun depresık halini yakın plan çekimleriyle bize hissettiriyor ve o trajik durumu ben yaşasaydım ne yapardım ? sorusunu kendi kendime sormamı sağlıyor. ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM 10/ 9.0
Tek kelimeyle muhteşem ve baş yapıt . Film de anlatılmak istenen ana düşünce: Asıl gerçek adaletin ALLAHIN adaleti yani ilahi adalet olduğu anlatılmak istenmiş ne diyeyim en iyi filmlerimin arasına girdi .Hukuk Fakultesi okuyanlar adaletin peşindeyi ve bu filmi izlemeleri gerek.
Aksiyon için izlemek isteyenlerin uzak durmasi gerektigi,oldukça agir tempolu bir dram filmi.Bireysel silahlanmayi istemeden de olsa tesvik eden tavri en çok elestirilmesi gereken yönü.
Yıllar önce Yeşilçamda da bu tarz bir film izlemiştim. Klasik bir masum insanın, seri bir katile dönüşmesi hikayesi. Judie Fostera rağmen o kadar da iyi değildi. 10/7
filmi kesinlikle dublajsız izleyin.. dublajlı puan = 7 orijinal altyazı = 9filme bu puanları verdim.. tekrar söylüorum.. kesinlikle dublajsız izlenmeli..
Jodie Foster ı izleyip de hiç bir filmde hayal kırıklığına uğramadım.Senaryo çok ilginç olmasa da güzeldi.Filmden sıkılan arkadasları anlamak güç bence gayet surukleyıcıydı.Filmde verilmek istenen "herkes herseyi yapma poatnsiyeline sahiptir" mesajı da cok anlamlıydı.Ama her ne kadar Jodie Foster a güçlü kadın imajı cok yakışsa da farklı rollerde de izlemek istiyorum cunku muhteşem ve her rolun altından kalkabilecek bir oyuncu...
jodie foster aksiyon kraliçesi rolünde.güzel bir film,izlenebilir,bazen hepimiz haberlerde televizyonda duyduğumuz iç karartıcı olaylardan sonra şehrimizin ve hatta dünyanın bu işleri yapan -pisliklerden- temizlenmesini istemez miyiz'the brave one temel olarak bunun üzerine kurulmuş.jodie foster ve terrence howard rollerinde çok başarılılar,aralarındaki kimya da tutmuş,masum ve kendi halinde,mutlu bir kadının,nişanlısının durup dururken sokak serserileri tarafından öldürülmesinin ardından nasıl adım adım bir katile,bir kanun düzenleyicisine dönüştüğüne şahit oluyoruz.burada yönetmen belki de üstü kapalı olarak polis teşkilatını da eleştirmiş gibi geldi,onların yapamadığı ve durduramadığı pek çok olayı sıradan bir kadın öfkesi sayesinde hallediveriyor.fena film değil.