İçindeki Yabancı
    4,1
    İçindeki Yabancı hakkında görüşlerin ?

Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

27 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    İnanılmaz etkileyici bir senaryo.Hiçbir sahnesinde abartı olmayan gerçekçi bir film.JODİE FOSTER her filmi ayrı mükemmel bu filmle de bu düşüncem aynen devam ediyor. Gazeteci: Neden onu yakalamıyorsunuz ? Polis : Kurallar izin vermiyor.Kurallara uyuyorum. Film adalet sisteminin çarpıklıklarına ve adaletin bazen yasal yöntemlerle sağlanamadığına vurgu yapmaktadır.Filmde geçen yukarıdaki repliklerde bunu göstermektedir. Kocası öldürülen kadının içindeki acıyla yaşarken öfkesinin de yardımıyla sabıkalı insanları yok ederek adalet dağıttığı film psikolojik,suç, dram türlerini başarılı bir şekilde harmanlamayı başarmıştır. Bazen kurallara uymak doğruyu yapmak değildir.Yasal olmayan yollarla da adaletin sağlanabildiği bir dünyada yaşıyoruz fakat yasalar buna engel oluyor bi yerden sonra.İnsanın içindeki intikam duygusu o kadar güçlüdür ki senin tüm normal kişiliğini bastırır ve seni değiştirir. Filmin sonuç bölümünün tatmin edici bir düzeyde bağlanması çok hoşuma gitti.Tüm zamanların en iyi bayan oyuncusu Jodie Foster tek başına filmin yükünü rahatlıkla taşıyor.Hatta yönetmen onun depresık halini yakın plan çekimleriyle bize hissettiriyor ve o trajik durumu ben yaşasaydım ne yapardım ? sorusunu kendi kendime sormamı sağlıyor. ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM 10/ 9.0
    Ali B.
    Ali B.

7 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    Tek kelimeyle muhteşem ve baş yapıt . Film de anlatılmak istenen ana düşünce: Asıl gerçek adaletin ALLAHIN adaleti yani ilahi adalet olduğu anlatılmak istenmiş ne diyeyim en iyi filmlerimin arasına girdi .Hukuk Fakultesi okuyanlar adaletin peşindeyi ve bu filmi izlemeleri gerek.
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

3 Ocak 2012 tarihinde eklendi
    Aksiyon için izlemek isteyenlerin uzak durmasi gerektigi,oldukça agir tempolu bir dram filmi.Bireysel silahlanmayi istemeden de olsa tesvik eden tavri en çok elestirilmesi gereken yönü.
    Doğukan K.
    Doğukan K.

22 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    güzel film izlenmeli
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

19 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Paralel aktarılan sahneyi, güzel bağlamış yönetmen Jordan...
    birakin-gitsin55
    birakin-gitsin55

2 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    jodie foster icin baktim fiLme ama umdugum gibi cikmadi... 'said' we jodie foster in sewisme sahneLeride estetikten uzakti bence...
    gokhansld
    gokhansld

25 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Yıllar önce Yeşilçamda da bu tarz bir film izlemiştim. Klasik bir masum insanın, seri bir katile dönüşmesi hikayesi. Judie Fostera rağmen o kadar da iyi değildi. 10/7
    karizmatik062915
    karizmatik062915

8 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    içinizdeki katili çıkartmak istiyorsanız izleyin:)
    James-Cameron
    James-Cameron

2 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    filmi kesinlikle dublajsız izleyin.. dublajlı puan = 7 orijinal altyazı = 9filme bu puanları verdim.. tekrar söylüorum.. kesinlikle dublajsız izlenmeli..
    selmayurdasavas
    selmayurdasavas

1 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    Jodie Foster ı izleyip de hiç bir filmde hayal kırıklığına uğramadım.Senaryo çok ilginç olmasa da güzeldi.Filmden sıkılan arkadasları anlamak güç bence gayet surukleyıcıydı.Filmde verilmek istenen "herkes herseyi yapma poatnsiyeline sahiptir" mesajı da cok anlamlıydı.Ama her ne kadar Jodie Foster a güçlü kadın imajı cok yakışsa da farklı rollerde de izlemek istiyorum cunku muhteşem ve her rolun altından kalkabilecek bir oyuncu...
    potasyum
    potasyum

2 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    Bence güzel filmdi.
    alba42
    alba42

22 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    Çok farklı,çok değişik mükemmel bir film.Bir insanın sevdiğini kaybettikten sonra neleri göze alıp yapabileceğini anlatan nacizane bir film.10/9.
    daybyday8181
    daybyday8181

20 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    Film izlerken bazı sahnelerinde sıkılmamak içten değildi ağır işlenmiş diolaglar çok var
    tanjureeves
    tanjureeves

9 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    aşık olcam bu kadına müthiş yaaaaaaaaa
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

26 Haziran 2009 tarihinde eklendi
    jodie foster aksiyon kraliçesi rolünde.güzel bir film,izlenebilir,bazen hepimiz haberlerde televizyonda duyduğumuz iç karartıcı olaylardan sonra şehrimizin ve hatta dünyanın bu işleri yapan -pisliklerden- temizlenmesini istemez miyiz'the brave one temel olarak bunun üzerine kurulmuş.jodie foster ve terrence howard rollerinde çok başarılılar,aralarındaki kimya da tutmuş,masum ve kendi halinde,mutlu bir kadının,nişanlısının durup dururken sokak serserileri tarafından öldürülmesinin ardından nasıl adım adım bir katile,bir kanun düzenleyicisine dönüştüğüne şahit oluyoruz.burada yönetmen belki de üstü kapalı olarak polis teşkilatını da eleştirmiş gibi geldi,onların yapamadığı ve durduramadığı pek çok olayı sıradan bir kadın öfkesi sayesinde hallediveriyor.fena film değil.