öncelikle şunu belirtmeliyim ki günümüzde artık pek çekilmeyen western filimlerinin son 20 yıldaki en iyisi bence bütün oyuncuların çok iyi oynadığı film özellikle freeman,hackman.harris ve tabiki clint eastwood un bu kadar efsane olmuş oyuncularada bu yakışırdı zaten yüzü doğranmış bir fahişeyi kesenlerin cezalanmısını isteyen kadınlar çareyi şerifte bulamayınca eski bir efsane olan munny adındaki silahşör devreye girer özellikle annatımı gene hacman ın büyük oyunculuğu ve gece karanlıkda yağmurlu havadaki süper finaliyle muhteşem bir film kesinlikle izleyinMorgon Freeman ile Clint Eastwoodun ilk filmleri. Western sinemasının gereği olan manzaralar, müzikler, evler, barlar, hapisler ve karakterler çok iyi oluşturulmuş. Tam anlamıyla bir western filmi yapılmış. Zamanında 9 dalda Oscara aday olmuş ve En İyi Yard Erkek Oyuncu (Gene Hackman), En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu dallarında ödülü kapmıştı. Clint Eastwood en iyi erkek oyuncu dalında adaydı ama ödülü Al Pacinoya kaptırdığını da belirtelim. Gene Hackman da ödülü aldığı dalda Al Pacino başka bir filmiyle adaydı. Yani o yıl Pacinoya illa bir ödül verilecekti ve doğru dalda verildi.Son 20-30 yıldır yapılan en iyi westernlerden birisi, ki zaten tür öldü ölecek. Artık sene de bir iki tane çekiliyor bu türden.Kesinlikle izlenmesi gereken önemli bir western filmi.