Ahmet Büke
24 Temmuz 2022 tarihinde eklendi
sparta tarihiyle kahramanlıklarıyla dolu abartlı sahneli tarih filmi. Sürükleyici. Fantastik fazlaca mevcut. Ama on numara beş yıldız geçmiş zamana ilişkin savaş filmi. Ben ki sevmem abartılı sahneli bu tarz savaş filmlerini. 10 / 10
300 Spartalı'yı duymuştum. Filme "en iyi savaş filmlerinden" gibi bir sürü yorumlar yapılmıştı. Vizyona 2. filmi girince ben de ilk filmini izleyeyim dedim. Beklentim fazla yüksek değildi ama film oldukça başarılıydı. Savaş ve aksiyon sahneleri, replikler ve Spartalıların verdiği savaş duygusu çok başarılıydı. Gerard Butler'ın performansı çok başarılıydı. Filmin benim için tek hayal kırıklığı tüm savaş sahnelerinin aynı yerde geçmesiydi ama yine de film başarılıydı. Fazla savaş filmi izlemesem de bu film izlediğim en iyi savaş filmlerindendi. Savaş filmi sevenlere tavsiyemdir. 4/5
Bu film hakkında yazılacak, söylenecek çok şey var. 2006 yılından berri her izlediğimde aynı heyecanı yaşıyorum. 300 adamın tek işi savaşmak. Kral Leonidas boyun eğmeyen savaşçı ruhuyla tarihin tozlu sayfalarında yazmasa da sinema dünyasının altın harfleriyle yazılacak kahramanıdır. Filmin nasıl bittiği ya da sonucu bu noktada ne kadar önem taşır bilmiyorum ama var olmayan bir kralın hala etkisindeyim.
Yunanlıların en acımasız ve en güçlü savaşçı ırkı olan Spartılıların mitolojik kahramanlıklarından uyarlanan özellikle doğuyu sömürücü ve şeytani göstermesi, sanki bugünkü İranın politikalarını filminde intikam alırmış gibi ele alan faşist ve ırkçı Spartalıları özgürlük savaşçısı olarak göstermeye çalışan derin olamayan kusursuz görselliği ve savaş sahnelerindeki başarısıyla adından sözettiren.Zack Snyderın ısınma turları olarak nitelendirebilceğimiz bir film.