CidalıHakan
1 değerlendirme
14 Mayıs 2026 tarihinde eklendi
Frank Miller’ın çizgi roman estetiğini sinemaya bu kadar sadık ve etkileyici bir şekilde aktarabilmek gerçekten büyük bir başarı. Siyah-beyazın sertliği içindeki o tek tük renk kullanımı (özellikle kırmızılar ve sarılar), filmi sadece bir suç hikayesi olmaktan çıkarıp yaşayan bir tabloya dönüştürmüş. Neo-noir türünün zirve noktalarından biri ünah Şehri’nin o karanlık, çürümüş ve acımasız atmosferi beni içine çekti. Birbirinden kopuk gibi görünen ama aslında aynı bataklığın farklı köşelerini anlatan hikayeler çok sürükleyiciydi. Özellikle Marv ve Hartigan karakterlerinin hikayeleri unutulmaz. Adalet arayışının bu kadar karanlık bir tonda işlenmesi örsel bir şölen! Çizgi romandan fırlamış sahneleri, kült diyalogları ve yıldızlar geçidi kadrosuyla sinema tarihinin en özgün yapımlarından biri. İzlemeyen çok şey kaçırır, kesinlikle 10/10'luk bir atmosfer.
Dünyada izlediğim en iyi filmlerden biri. Gerçekten anlamlı konusu dataylı ve hoş. Tek kızdığım aptal çocuk mafyaya karşı artistlik yaptı ama geberdi sonunda. Güçlüler her daim kazanır
Tek kelime ile muhteşem bir film. O kadar farklı bir havası var ki anlatımı olsun, siyah beyaz olmasına rağmen aralardaki akıllıca küçük renklendirmeler olsun tam anlamıyla bir şaheser. Filmi izlerken sanki çizgi roman okuyormuşum izlenimine cidden kapıldım sanki küçük bir çocuğum ve hayal dünyamı izliyor gibiydim gerçekten bayıldım filme emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler..
Robert Rodriguezin bir başyapıt çıkaracağını rüyamda görsem inanmazdım ama Frank Millerın eserine sadık kalma çalışmaları Tarantino gibi bir dehanında katkılarıyla unutulmaz bir fantastik Aksiyon. Özellikle Marv karakteri sinemanın en ünlü anti kahramanlarından biri olmuş durumda şimdiden.Son yıllarda Rodrigezin her projesiyle biraz daha saçmalaması ve batmasıyla ikinci ve üçüncü film hakkında beklentilerim oldukça düşsede işallah birkez daha yanıltırda bir kaç başyapıt daha görürüz.
Bir filmi birkaç kez izlemekten ise yeni filmler keşfetmeyi tercih eden biri olmama rağmen tekrar tekrar izlediğim yegane film budur.Siyah beyaz olmasıyla kanlı sahnelerde seyirciyi kendinden soğutmamayı da başarmış , 2. sini merakla bekliyorum
indirdigim fılmlere soyle bır goz gezdırırken sadece bır sahnesıne bakıp hemen izlememk gerek dedıgım ve suana kadar izledıgım en iyi filmlerden bir tanesi.kesinlikle izlenmesi gerek :)
Siyah - beyaz görüntü ne kadar çok yakışmış filmin konusuna ve çekim açılarına :D Birbiriyle alakalı geçişler ve karakter anlatımları karikaydı :))Kesinlikle tavsiye ederim 10 / 10