4,3
Cennetin Krallığı hakkında görüşlerin ?
12 Ocak 2007 tarihinde eklendi
bir edword norton hayranı olarak bu filmde onun oynadığını bilmeyerk izledim :))) ne acı dimi sonradan öğrendim kralın o olduğunu:)) neyse iş işte geçti.ama film bütün gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlattı için güzel.filmin sonunda selahattin eyyubinin yerden hac ı alması umarım bazı insanlara ders olur...
13 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Süper bir filmdi.En azından Truvadan çok daha iyiydi.Fakat sanırım bu filmde en başarılı oyunculuk Ghasson Massoud olmasına rağmen (Selahaddin Eyyubi) nedense ismi dahi geçmemiş tabii ben yanılmıyorsam :))
11 Haziran 2012 tarihinde eklendi
Haçlı zihniyetine İslam hoşgörüsünü aşılayan film: Cennet'in Krallığı0 comments Posted by Agent on Nis 19, 2010 in Yazılarım Haçlı zihniyetine İslam hoşgörüsünü aşılayan film: Cennet'in KrallığıEpik filmlerin başarılı yönetmeni Ridley Scott, 12. yüzyılda 3. Haçlı Seferi'nden önce, Selahaddin Eyyubi ile Kudüs Kralı IV. Baldwin arasında 1187 yılında cereyan eden Hıttin Savaşı'nı merkeze alarak çektiği The Kingdom of Heaven (Cennet'in Krallığı) isimli filmle, ?tarih-sinema-gerçeklik? temalı tartışmayı yine ateşledi. Scott, 2000&8242;de çektiği Black Hawk Down (Kara Şahin Düştü) isimli filmde Somali'deki iç savaşa müdahale eden BM? nin operasyonları çerçevesinde Somali'de sivil halkla çatışmaya giren Amerikan özel birliklerini, tarihî gerçekleri manipüle ederek kahraman gibi gösterince, İslam dünyasının tepkisini çekmiş, ağır bir dille eleştirilmişti. Scott, yine eleştiriliyor. Ama bu kez eleştiren Hıristiyan dünyası! Eleştirilerin odak noktasında ise, Scott'un ?Sultan Selahaddin'in gıyabında tüm Müslümanları medeni ve adil gösterirken, Hıristiyanları ise barbarlığa mahkum etmesi? iddiası bulunuyor.Filmin İslam ülkelerinde sempati toplaması haksız değil. Scott, dönemin Hıristiyan ve Müslümanları arasındaki anlayış ve hoşgörü farkını çarpıcı bir şekilde resmederken, filmin bir karesinde Kudüs'ü teslim alan Selahaddin'in yere düşen haçı kaldırması gibi, özellikle de, Doğu'yu ya da genel anlamda Müslümanları basit sembollerle tanıyan ve aşırı derecede yüzeysel yargılardan hareket eden ortalama Amerikan sinema izleyicisine hoş gelebilecek jestleri de filmin içerisine başarı ile serpiştirmiş. Bu bağlamda, Scott'un, 11 Eylül sonrası birbirlerine ?gözünün üzerinde kaşın var? modunda yaklaşan İslam dünyası ile Amerika'nın yönlendiriciliğindeki Batı'yı bir ortak noktada buluşturma misyonu edindiğini söylemek haksızlık olmayacaktır.?Filmdeki Müslüman karakterler mutlaka gerçeğe uygun olmalıydı, biz de buna çok özen gösterdik.? diyen Scott, ?Selahaddin savaşıyor, ama diyalog kapısını da kapatmıyor. Biz de diyaloğun savaştan daha önemli olduğunu göstermek istedik.? diyerek, filmiyle, 11 Eylül sonrasında Batı'da oluşan olumsuz Müslüman imajına farklı açıdan bakmayı denediğini de söylüyor. Bu arada Scott'un, Selahaddin'in ruh halinin daha iyi yansıtılabilmesi ve filmin gerçeklik payının artırılabilmesi için, Müslüman komutanın özellikle Suriyeli aktör Hasan Mesut tarafından canlandırılmasını istediğini not edelim.Hasan Mesut da, filmin verdiği mesajın isabetli olduğu kanaatinde. ?Sultan Selahaddin savaşmasına rağmen, diyalog kapılarını düşmanına her zaman açık tutmuştu. Filmle diyaloğun savaştan daha iyi olduğunu göstermek istedik. Bu filmle 11 Eylül saldırıları sonrasında adil olmayan bir şekilde Batı medyasında oluşan Müslüman imajının tekrar tamir edileceğine inanıyorum.? diyerek, filmin mesajının adresini de saklamıyor: ?Bugün süper güce sahip olan Amerika, fakat kendisi bir diyalog kurmak istemiyor.?Filmde Selahaddin'in komutanlarından birini canlandıran Mısırlı aktör Halid En Nebi de, filmin ?zihinlerdeki muhtemel etkisi? hususunda iyimser olanlardan. Film sayesinde Arap ve İslam dünyasının Batı'da daha iyi anlaşılabileceğini iddia eden Mısırlı aktör, ?Bazı Hıristiyanlar bu filmin Müslümanları desteklediğini, bazı Müslümanlar da filmin Hıristiyanları desteklediğini düşünebilirler, ama her iki tarafın da filmi görmesini istiyoruz, zira bunun tarafların birbirini anlaması yönünde olumlu etkisi olacağını biliyoruz.? demekte.Batılıların öfkesi büyük?Bununla birlikte Batılı akademisyenlerin Mesut gibi düşünmediğini belirtmekte fayda var. Sözgelimi, Cambridge Üniversitesi'nden Hıristiyan Kilisesi tarihçisi ve Haçlı Seferleri üzerine uzman olan Profesör Jonathan Riley Smith, Usame Bin Laden'in film çekmeye kalksa, ancak böyle bir film çekebileceğini iddia ediyor ve ?Filmde, Müslümanlar adil ve medeni, Hıristiyanlar ise zalim ve barbar olarak resmediliyor. Bu, tarihî açıdan kabul edilemez bir çarpıtma.? diyor. Smith, Batılı insanın Haçlı Seferleri'ne dönük algılamasının halen, bu seferleri, gelişmemiş ve fanatik haçlılarla medeni ve diyaloğa açık Müslümanların karşılaşması olarak tasvir eden romancı Walter Scott'un ?The Talisman (1825)? isimli eseriyle ve yine Batı'nın bugünkü halini emperyalist kahramanlar olan Haçlıların başarılarına borçlu olduğu temasını işleyen tarihçi Joseph François Michaud'un ?Histoire (1812-22)? isimli eseriyle sınırlı olduğundan şikayet ediyor. Ve ekliyor: ?Film, Batılılara ?Aslında biz de çok hatalar yapmışız.? dedirtmekle birlikte, Müslümanlardaki ?Batı'ya beslediğimiz kin boşuna değilmiş? inancını pekiştirme potansiyeline sahip.?Merkezi Kahire'de olan El Ahram Politik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden akademisyen Muhammed El Said de, filmin, zamanlamasına dikkat çeken isimlerden. ?Irak'taki Amerikan işgalinden dolayı kendilerini tehdit altında hisseden Müslümanlar, hiç şüphe yok ki, Sultan Selahaddin'in olumlu tasvir edilmesinden etkileneceklerdir.? diy
4 Ocak 2013 tarihinde eklendi
Ridley Scott’ta yakışır bir film..
16 Kasım 2006 tarihinde eklendi
İzlenmesi gereken bi film gerçekten olaylar tam olarak filmdeki gibi olmasada yinede çok etkileyici bi tarih film olmuş tavsiye ederim...!!!9/10
25 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
En iyi savaş filmlerinden.İzleyin pişman olmassınız.
8 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
gladyatör daha güzeldi ama bu da güzel ben beğendim we herkesin gitmesini tavsiye edrim filmdeki tek kusur ilk sawaş sahnesinin yakından çekilmesi olmuş o kadrıda sorun değil artık:)
10 Aralık 2005 tarihinde eklendi
saçma diye yerimde duramadığım bir çok sahne var orlando krallığı seçseydi filmin bu kadar uzamasına gerek kalmayacaktı....cesur yürekten sonra bu tarz filmler hiç beni etkileyemiyor..!
24 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
evet adil bir film olmuş ve izlenmeye değer.orlando bloom ve eva green harikalar.tavsiye ederim
7 Şubat 2011 tarihinde eklendi
gerçekten güzel bir film.Aynı zamanda da haçlı seferleri ile alakalı.
30 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
müslümanları karalamayarak tarihin hakkını veren fakat bazı savas sahnelerinde eksikleri olan bir film.bloom cok iyi oynamıs.7/10
21 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Az önce filmin yönetmenin kurgusu versiyonunu izledim.3 saate yakın süresine rağmen baştan sona zevkle izlenen bir başyapıt.Sinemada gösterilen versiyon ve Vcd olarak bulunan versiyon filmin etkisini azaltmış.Orada bulunmayan ve filmi mükemmelleştiren sahneleri bu versiyonda izledikten sonra Ridley Scott’ın günümüzün en ömemli yönetmenlerinden biri olduğunu görüyoruz.Sinemaseverler filmin yönetmenin kurgusu DVD’sini bulup muhteşem bu epik tarihi filmi izlemeli.
18 Aralık 2011 tarihinde eklendi
güzel bir film fakat uzun olmasına rağmen sıkıcıydı.
16 Ekim 2007 tarihinde eklendi
tek kelimeyle harika bir film ve harcanan emeğe gerçekten değer
8 Ekim 2007 tarihinde eklendi
bu filmin her haliyle usta br yönetmenin elinden çıktiğı anlaşılıyor çünkü film seneryosunu aktarmak için her yola başvuruyor türlü oyunlar hınzırlıklar deniyor ama olmuyor neden çünkü film in seneryosu çok zayıf böylesine basit ve vasatın bile altında bir seneryoyu iyi bir film olarak sunmak usta yönetmen ridley scott u bile aşan bir iş scoot üzerine düşen her işi layığı ile yerine getiryor ama film zayıf orlando bloom diğer filmlerdeki vasat oyunculukarı göze alınırsa(LOTr hariç) iyi bir perfonmars gösteriyor ama film in şu özelliği çok hoş film aynı gladyatörde olduğu gibi o devrin atfosfer ini seyirciye çok iyi yansıtıyor buda izleyicini film e çabuk konsabtre olmasını sağlıyor tarihsel filmlere meraklıysanız sizi etkileybilir ama meraklı değilseniz film zaman zaman sıkıcı olabilir