4,3
Cennetin Krallığı hakkında görüşlerin ?
1 Kasım 2005 tarihinde eklendi
Bazen bazı filmler için ’bir an önce gelse de gitsek’ durumu oluyor bende. ama ender olarak da o ’bir an önce...’ filmleri gelince kararsızlığa düşüp acaba gitmesem mi diyip gösterimde kaldığı süre boyunca her seferinde o film yerine yan salondaki başka güzel bir filme gittiğim oluyor. genelde bu durumda sonradan filmi görünce keşke gitseydim diyerek iç çekiyorum. Cennetin Krallığı neredeyse bu genelin dışında kalan bir film. Bundaki en büyük etkenlerse Gladiator ve Orlando Bloom.Ridley S.’ın büyük bir yönetmen olduğunu söylememe gerek yok. Gladyatör’ün de çok iyi bir film olduğunu... Ve bu iki şey ister istemez acaba ’Bu sefer de olacak mı?’ sorusunu koluna takıp getiriyor karşımıza. Cevabı bana göre kesin: Olamamış! İlk neden Orlando Bloom’un ’müthiş’ oyunculuğu. Russel C. Gladyatör’e ne kattıysa kendileri o kadar götürmüş Cennetin Krallığı’ndan. Oyuncunun Yüzüklerin Efendisi’nde karakterinden kaynaklanan kendi çapındaki karizmasını önündeki 3 filmle bir adım öne götüremeyip olduğu yerde sıçramaya devam etmesine akıl sır erdiremiyorum. ’Ben aslında komik biriyimdir. Bu yüzden artık komedi filmlerinde de oynamak istiyorum.’ diyen oyuncunun o halini görmek belkide gerçekten daha iyi olur. çünkü daha bu tip karakterleri kaldıracak kadar oyuncu olamadığını düşünüyorum.Ridley S.’a gelirsek. sanki Gladyatör’ür altında kalmim de değişik bi kaç numara yapim dermişcesine acayip kurgu ve kamera hareketlerine baş vurmuş.(Filmin başıdaki çatışma sahnesinden bahsediyorum) Bunun yanında Gladyatör’deki gibi karanlık bulutlu bir atmosfer filmin geneline hakim -ki bundan çok memnunum çünkü böyle filmlerde güllük gülistanlık havalar hiç de hoş olmuyor. sonuçta ortada bir savaş var ve hiçbir savaşın iç açıcı bir yönü olamaz. Burda ilginç olan, birçok sahne geçişinde etraf güneşlikken birden bulutların karaltısının etrafı kaplaması dikkat çekici. Bunun yanında yönetmen çokça imgelemeye baş vurmuş. sürekli bir şeyler göze çarpıyor. kısa süreliğine gösterdiği resimlerle filmi derinleştirmiş Scott.Bizim taraftan bakarsak S. Eyyubi filmde Orlando B.’dan 10 kat daha karizma. Hem karakteri hem oyunculuğuyla öyle. Müzikler Gladyatör’deki gibi çok hoş. zaten kulamıza çokça aşina müzik de mevcut. görüntü ve renk-ışık çalışması da zaman zaman doruğa çıkıyor. genelde yeşillik olan sahnelerde yönetmen müthiş görselliğini konuşturuyor.Temposu ara sıra ağırlaşmasının yanında ticari kaygılar sonucu boşrole getirilen Orlando B.’da dümdüz yüzüyle can sıkıyor. ancak Eyyubi’nin olduğu son bölümde herşey üst seviyeye fırlıyor. onun büyüklüğü filme çok büyük hava katıyor, film çok etkileyici bir hale bürünüyor(mesela bir çoğumuzun en azından okullardaki tarih kitaplarından bildiğimiz bir an olan Eyyubi’nin yerdeki haçı kaldırıp yerine koyması gibi) Sonuçta daha iyi olabilirdi bu film. ancak olanla yetinmek gerek. çünkü cidden kimi yönleriyle usta işi bir yapım Cennetin Krallığı.(7)
27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
çok zevkli diil açıkçası film.gladyatör gibi bi filmi çeken yönetmenden daha iyisi beklenebilir.tabi orlando bloom da yine yeterince iyi değil.
ama bu filme kötü de diyemeyiz
7/10
19 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle yapımcıları karakterleri ellerinden geldiğince objektif bir şekilde oturtmaya çalıştıkları için tebrik ediyorum.Filmi 1 sene önce izlemiştim.Ve izlerken de etkilenmiştim.Başarılı bir yapım.10/8
16 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Kesinlikle izlediğinize pişman olmayacağınız bir film.. Hala izlemeyen varsa acil izlemeli.. Orlando Bloom’un filmdeki oyunculuğu ise gerçekten alkışı hakediyor
11 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
bence film çok iyi olmuş..özellikle filmin başlangıcı çok iyi birde olay örgüsü çok iyi örülmüş...bunun yanı sıra Ridley Scott'u tarafsızlığından dolayı kutlamak lazım..çünkü gerçektende Hristiyanların gözündende Müslümanlarınh gözündende oalyı objektif olarak değerlendirmiş..hatta çizmiş olduğu Selahaddin Eyyubi karakteri belkide filmin en bilge kişisi gibi olmuş...birde hacı yerden kaldırışı var ki burada zaten olay koptu..müzikler efektler çekim ve kamera açılar,platoların yapımı bile filmin ne kadar büyük bir yapım olduğunu kanıtlıyor...oyunculuklarda mükemmel bana klaırsa...her ne kadar Orlando Bloom'un yine oynamış olduğu karaktere gitmediğini düşünsemde yinede hakkını vermiş..ama yine ezik olmuş...belki cesur,barışçıl bir karakterdi ama bence yerine bu karakteri oynayabilecek bir çok kişi vardı...birde filmin ağır topları filmin en etkileyici performanslarını göstermişler...özellikle Liam Neeson,Jeremy Irons ile son derece mükemmel bir biçimde oynarken benim için filmin en iyi oyunculuklarından biriside Edward Norton'a aitti...kısacası belki bir Gladyatör değil ama en azından etkileyici..bazen sıksada yinede savaş sahneleri vede özellikle bitirici bölüm olan son çarpışma sahneleri Ridley Scott'ın ustalığını bize göstermi oldu....bence izleyin derim...son dönemin favorilerinden...9/10
17 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
hiç ama hiç begenmedim ne yönetmeni ne oyuncu seçimini hiçbirşeyi.orlando cok sırıtmıs rolunde hala bana elf gibi geliyor :)cocuk gibi birsey böyle agır abi roleri hiç uymamıs ona bence basarısız film bunun tarzında bir sürü film var coguda bundan iyi
28 Şubat 2005 tarihinde eklendi
bu filmi izlememek cidden ayıp olur. şahsen kaçırmamayı düşünüyorum. oyuncular bence harika Edward Norton, Jeremy Irons ve Orlando Bloom (umarım truvadaki oyunculuğundan daha ii bir oyunculuk sergiler)... neyse herkese ii seyirler şimdiden :)) byes
7 Eylül 2006 tarihinde eklendi
gerçekten süper filmdi. hatta 2005 in en iyileri arasında gösterilmeli.
28 Aralık 2004 tarihinde eklendi
Film baya güzele benziyor ama neden Orlando neden Eric Bana değil. Eric Bana ve Ridley Scott iyi bir film çıkarttı bkz. Kara Şahin Düştü...
14 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Oldukca basarili bir film.
10 Nisan 2007 tarihinde eklendi
güzeldi ama çok uzun ve tabiki biraz sıkılabilirsiniz.
15 Eylül 2007 tarihinde eklendi
kesinlikle izlenmeli..
28 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
müthiş bir film.gerçek anlamda bir şaheser.hele o turan taktiğinin olduğu sahne mükemmel. şiddetle tavsiye ederim.
1 Nisan 2007 tarihinde eklendi
gerçekten gladiator le kıyaslanamaz ama eğer o 10 ise bu film 9. mükemmel oyunculuk.harika hikaye.ve müthiş kuşatma sahneleri.replikler olağanüstü.izleyin.iyi seyirler:)
23 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Film elinden geldiğince tarafsız olmaya çalışıyor ancak ibre az da olsa Hristiyanlığa kayıyor doğal olarak.Müslümanları rahatsız edecek bir iki sahne ve diyalog dışında olabildiğince tarafsız ama.Aynı zamanda filmde Kudüs'ün kaybedilmesi o kadar yumuşatılıyor ki izleyen hiçbir Hristiyan üzülmememiştir muhakkak.Tabii bunlardan dolayı Ridley Scott'ı eleştiremeyiz.Sonuçta bu onun filmi.Hatta onun ’’iyi’’ bir filmi. 8/10