Troy`da eksik olan ne varsa bu filmde vardı(sağlam bir görüntü yönetimi,yaratıcı savaş sahneleri,çok iyi kostümler ve akıcı senaryo)ama onun en büyük artısı olan oyunculuk bu filmde pek iyi değil ne yazık ki,özellikle Keira`nın performansı karakterin duygusunu vermekten uzak ama Arthur`un şövalyeleri oldukça keyifli ve ilginç karakterler olmaları sebebiyle keyifle izleniyor,savaş sahneleri ise bence harika bir görsellik ve aksiyon sunuyordu,denenen farklı açılar,mavi filtrelerin kullanımı ve kareografi oldukça iyiydi(buzdaki savaş unutulmaz bir görsellik sunuyor)ama elbetteki öykünün gerçeğini bulalım derken yoldan saptırılması pek hoş değil,ayrıca son zamanlarda Hollywood`da yaygın olan efsanelerdeki gerçek öyküyü bulma arayışı pek desteklemiyorum,sonuçta Troy çekiyorsan Olimpos tanrıları olmalı,fantazi olmalı,veya Arthur`da Merlin büyü yapmalı Excalibur taştan çıkmalı ben gerçeği istemiyorum ki kardeşim,ben o mitin sadık biçimde yansıtılmasını istiyorum,bu bağlamda fantazi katılamayacak tek öykü İskender`dir(ki onda da gerçeğe büyük bir bağlılık ve iyi araştırma vardı)kısacası Kral Artur orta karar olmuş,keşke efsaneyi bozmadan olduğu gibi çekselermiş de biz de güzel bir fantastik film izleseymişiz,son celsede güzel bir seyirlik.Saygılar.