robert de nironun yönettiği iki film var.biri a bronx tale,diğeri de bu.ikisi de gayet güzel,kaliteli,büyük oyuncuya yakışan filmler.kendi açımdan a bronx tale daha fazla etkilemişti beni ama the good shepherd da kesinlikle buralarda da yazıldığı gibi ağır tempolu,sıkıcı,olaysız vs. bir film değil,aksine mükemmel oyuncu kadrosunun da sayesinde istediğini gayet net anlatabilen,belki görkemsiz,belki savaşsız mavaşsız ama de nironun ilk filminde de değindiği üzere genel hatlarıyla aile veya aidiyet gibi kavramları sorgulayan sakin,akıcı ve kaliteli bir film.matt damon bana göre kariyerinin sayılı performanslarından birini sergiliyor,harika bir oyunculuk dersi.yan rollerde de çok büyük isimler var,robert de niro olmasa belki de toplanması oldukça zor olurdu.zaman atlamalı kurgusu,dönem filmi kalıbına tamamen uyan görselliği ile filmin içine kolaylıkla girebilirsiniz.dediğim gibi sakin bir film bu,fazla heyecan beklemeyin,işte ciain kuruluşuymuş kesin olaylar vardır burada gibi düşünceler ile izlemeyin.sade ve akıcı,belki oldukça geri planda kalmış,pek beğenilmemiş,ama tek bir kusuru olmayan bir film usta oyuncu-yönetmen robert de nirodan.